Nová sezóna na zahradě

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 23.66 (?)
9.1.2011 19:47

Dobrý večer, tak u nás zase až tak krásně nebylo (Praha), ale přesto jsem neodolala a ostříhala pár jabloní. Zahrada je plná sněhu, ale jak sníh povolil, bořila jsem se a padal mi vrchem do pohorek. Takže na zahradní práce to opravdu ještě moc není. Ale užila jsem si to alespoň s hafanem, který je ze sněhu nadšený. Marcela

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 214.160 (?), 9.1.2011 15:48

tak ja zase jen dosypala ptackum zrnicka... a dneska jsem opravdu si jen uzivala slunicka.. a zelene travy na zahrade,, ale bahno bylo...

host - 210.193 (?), 9.1.2011 16:04

také já se už nemůžu dočkat jara a tak jsem celý den už pracovala na zahradě. U nás v Beskydech bylo celý den 10 stupňů a sluníčko, takže všude plno bláta. Dala jsem ven na zídku u domu pelargonie zonale, které mi už kvetou, aby si užily trochu sluníčka a také mladé řízky pelargonií pnoucích. Venku jsem rozhrabovala krtince, sbírala suché větve, které popadaly při silném větru na zem a začala jsem stříhat vysoké trávy, protože jich mám hodně a na jaře všehno nestíhám. Ikdyž se píše, že se mají stříhat na jaře, nevadí jim ani ostříhání dříve. Také jsem stříhala nízký bambus, který se mi příliš rozrostl. No a doma jsem vysela do kelímku semena begonií a dala jsem je na ústřední topení, aby měla spodní teplo. Jsem zvědavá, jestli vyklíčí aspoň jedno semínko z 20. Moc tomu nevěřím, ale všechno chci vyzkoušet. No a když sluníčko začne zapadat, jdu domů a koukám na diskusní forum a snažím se získat informace o zahradě. Jsem vděčná každé nové radě a zkušenosti, kterou tam milovníci zahrady napíšou. Takže prosím pište co nového se chystáte vysévat, co se vám v loňském roce podařilo vypěstovat a posílejte fotečky, ať se můžem pokochat taky a získat tak další inspiraci. Aspoň tak si krátím čekání na jaro. Veruna

host - 217.129 (?), 9.1.2011 18:35

mozno poradim na tie travy. Pouzivam silne velke noznice na zivy plot. Tym, ze je paka velka daju sa odstrihnut velmi hrube trsy travy...

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 23.66 (?), 9.1.2011 19:47

Dobrý večer, tak u nás zase až tak krásně nebylo (Praha), ale přesto jsem neodolala a ostříhala pár jabloní. Zahrada je plná sněhu, ale jak sníh povolil, bořila jsem se a padal mi vrchem do pohorek. Takže na zahradní práce to opravdu ještě moc není. Ale užila jsem si to alespoň s hafanem, který je ze sněhu nadšený. Marcela

host - 40.135 (?), 10.1.2011 12:03

Rozbory žádné neznám, i když v Brně na zemědělce by se možná něco našlo. Pro stejnou situaci mám koupený pytlík semen karotky od firmy Semo, konkrétně Mignon. Ale to byla náhoda. Nicméně bych šla do raných sladkých karotek než do mrkve na uskladnění. Hlavně pohlídat hnojení (dusíkem) nebo nehnojit vůbec.

host - 147.173 (?), 10.1.2011 13:15

Dnes jsem byl zkontrolovat zahradu, půda rozmrznutá, moc mokrá není.Jelikož jsem nezasel zkušební řádek mrkve v listopadu, provedl jsem to dnes. Rotavátorem jsem prokypřil půdu, hráběmi pohrabal a na 4metrový řádek jsem vysel karotku. Jsem zvědav, jak dopadnu. Zem je rozmrzlá tak 5 cm do hloubky. Ale set šlo krásně, nemazalo se to.

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 214.160 (?), 10.1.2011 14:10

tak tento prispevek je asi nejvice pravdivy... v sezone to tu opravdu zije vsim --- tak ja si ted zkousela klicivost tykve... no vyklicilo, tak muzu pouzit seminka... a to co alespon vylezlo zkusim udrzet.. tak jsem zvedava jak si to povede..

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 214.160 (?), 11.1.2011 15:02

mam takovy dotaz - nenasla jsem odpoved. mohu seminka, ktere sama posbiram a normalne vysusim a zkouskou klicivosti prosly 100% zda skladovat saccich na zip.. nebo nejak jinak.. protoze by se mi nejlepe takto uchovaly, ale ted nevim zda to je pro nebo proti..

host - 155.12 (?), 11.1.2011 16:03
Já je tak skladuji a setkal jsem se s tím už i u některého prodejce. Pokud jsou vysušená a do sáčku se nedostane vlhkost...

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 11.1.2011 16:05

Dobrý den, já semínka uchovávám buď v papírových sáčcích nebo ve sklenicích se šroubovacím víčkem. Vždy mi všechny vyklíčí a vyrostou. Myslím si, že když je máte perfektně usušené, není důvod se ničeho bát. Marcela

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz