Nová sezóna na zahradě
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 17.12.2010 14:12
Po týdnu sněhu se mi vždycky začnou klepat ruce a nejradši bych zase měla zeleň a barvy, nejsem moc zimní typ. Nejhorší je udržet se a nehrabat se v pytlících se semínky moc brzo. Jenomže dneska je to náročné, obchody uklidí vánoční zboží a nahrnou tam jaro a jak to má ty lákavé barevné obrázky... Každý rok vysévám dřív než bych měla, pak je to dvakrát tak pracné. Ale baví mě to.
Mám úplně novou zahradu, na terénní úpravy budu muset ještě počkat, ale pár záhonků se zeleninou a nejaké drobné ovoce už tam mám. Chtěla bych pokračovat v rozšiřování sortimentu - vícero odrůd s různou dobou zrání, v zelenině chci zkusit nějaké ty japonské salátové zeleniny, více druhů rajčat a jiné podobné experimenty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 18.12.2010 9:35
Ono se dá tak po vánocích již zasít jarní salát k rychlení, ale lepší se mi zdá celoroční Lento, květák, kedlubny a brokolice pro pěstování ve skleníku. Potíž je v nedostatku světla, vytahuje se potom přísada jako tkaničky od bot. Uvedené se může vysadit do skl. nebo foliáku docela brzy, na noc nebo náhlých mrazících přikrýt netkanou - strčit tam barel s vodou, naakumuluje teplo a je čím zalévat. Elena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 18.12.2010 23:32
Vavřín mám, ale už je zazimovaný, veranda, kolem 10 stupňů. Na MZLU v arboretu je mají zazimované pod dvojitou netkanou textílíí (nedotýká se přímo rostlin). Ten sníh by ho mohl případne chránit, ale ruku do ohně bych za to nedala. Elena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|