Roundup - založení nové zahrady
|
|
|
|
|
|
|
|
Magdalenka - (1) - 143.251 (?), 21.4.2010 13:54, zobrazeno: 11184x
Dobrý den, potřebovala bych poradit :o)). Zatím jsem nikdy nepracovala s herbicidy, tudíž mám spoustu otázek. Zakládáme novou zahradu (původní nebyla tak 20 let udržovaná) a rozhodli jsme se použít Roundup. V jaké koncentraci jej použít, když tam rostlo snad vše? Kdy nám může začít pršet :o)? Jak dlouho čekat s případným dalším postřikem? A za jak dlouho budeme moci zasít trávu a zasadit květiny? Děkuji, Monika
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.2 (?), 21.4.2010 14:27
Dobrý den paní Moniko. Zkusím odpovědět. Pokud Vaše zahrada nebyla vůbec udržovaná a je tam stále původní porost, což znamená i to vše uschlé, tak se snažit zbavit té stařiny vyhrabáním i za použití nějaké vhodné mechanizace, třeba brány, nebo hrabačka. Roundoup se počítá sice na plochu, ale pokud to nejde, tak já osobně používám roztok 2%, což jsou 2 deci na 10 litrů vody. Zrovna dnes jsem tak stříkal ve svém sadu. Pršet může začít i do tří hodin od postřiku a zabere. Osobně jsem jednou stříkal a zrovna pršelo a přesto postřik spolehlivě fungoval. Až vše, co jste postříkali zaschne, tak by se měl ten pozemek zpracovat strojně a vyrovnat, pokud to ovšem bude nutné. Znovu urovnat, počkat na další plevele a znovu postříkat. A potom se již může vysazovat a jako poslední výsev travního osiva. Pokud jsme něco nenapsal srozumitelně, zkuste se zeptat. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.251 (?), 20.5.2010 14:39
Dobrý den pane Stanislawe,
moc děkuji za informace. Snad to všechno zvládnem. Teď, po tom dešti, to máme na zahradě jako v džungli :o)).
Zdraví Monika
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.155 (?), 31.5.2010 12:36
Zdravím paní Moniko. Osobně jem měl ten samý problém jako vy. Částečně souhlasím s panem Stanislawem, až na ten postřik. Proč hned do zahrad cpát chemii. My jsme to řešili takto. Z jara jsme koupili takto zaneřáděnou zahradu. Ručně jsme jí vyčistili od všech náletových dřevin stromy keře atd. Prostě vykopat pokud možno i s kořenovým systémem. Na podzim pořádná orba. Na příšťí rok zrotovátorovat. Po zrotorování dát zahradě tvar jaký chceme (terasy, záhonky, místa pro stromy atd.). Zbytek zahrady zasít trávou. V trávníku se určitě objeví výhonky různých plevelů, které v půdě jsou tomu se neubráníte. Ale pokud jej budete trpělivě sekat tak plevele časem zmizí, protože je vytlačí kořenový systém trávy. Záhony musíte udržovat ručně, ale s tím se počítá, tomu se nevyhnete. Plevele na záhoncím mají všichni. Veřte že po roce takovéto práce budete mít zahradu jako víno a bez kapky chemie. Alespoň má zkušenost.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|