Starý pes a štěně
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.153 (?), 24.5.2010 13:58, zobrazeno: 44603x
Máme 11 let starého něm.ovčáka.Je to vlastně už "starý pán",už hůř chodí a je brzy unavený, ale je to miláček! Mám však obavu, že až "odejde",zůstaneme bez psa.Bydlíme dost na samotě a pes je pro nás důležitý.Navrhla jsem manželovi, abychom si letos pořídili štěně.Ten se, ale zdráhá, protože si myslí, že by se cítil náš pes odstrčen a to nechce.Poradťe prosím, kdo máte zkušenost, co a jak.Díky B.
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.229 (?), 25.5.2010 7:37
To znám z vlastní zkušenosti. Jestli Vás Váš milaček stále poslouchá, neváhejte a pořiďte si štěně, dokud není miláček moc bolestivý a hluchý. Štěně bude méně bázlivé, bude mít lepší postřeh, nebude se cítit samo (ty smutný oči), lépe se bude učit pokynům, které stále budete dávát miláčkovi. Okouká to co umí dospělák. A Váš miláček trošku pookřeje, bude se snažit, ukázat Vám , že ještě není tak starý:-). Mějte pohodu
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.135 (?), 25.5.2010 9:16
dobry den kdyz si poridite stene tak hlavne se neprestat venovat staremu psovi kdyz pohladit tak nejdrive stareho take zradlo davat prvni staremu a kdyz si budete hrat se stenetem a stary prijde tak ho neodstrcit jinak zacne zarlit a bude si na malem vybijet zlost
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 231.162 (?), 26.5.2010 8:10
hm jsem na tom úplně stejně jen mému je 10 let a už teď se nad tím zamýšlím a řešení je asi jedno - to štěnátko, někdy napište jak se snášej
|
|
|
|
|
|
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 153.130 (?), 26.5.2010 9:28
Já už zkušenosti se starým psem a mladým mám. Měl jsem dojem, že největší problém pro starého psa, pokud jsou oba někde spolu, je ten, že starý pes chce spát a štěně si chce hrát, takže štěně často poskakuje kolem ležícího starého psa, doráží na něj, poštěkává, aby ho vyprovokovalo ke hře a starý pes je pak z toho mrzutý, že nemá svůj klid.
Možná se už do podobné situace dostaneme brzy znovu, protože máme vlčáka nyní 8 letého, takže už z ní bude asi brzy stará psí babka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 26.5.2010 14:01
Naši mají 11 let, tím, že jsou dva - dědek a babka- dokáží si občas hrát jako štěňata. Horší bude, až jeden nebude.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.102 (?), 9.6.2010 0:32
u nas to bylo taky tak k 11letému stafikovi přibyl stafbulik, starší pejsek naučil samé dobré věci štěně. takže nebyl problem s venčením, s nechanim pejska o samotě atd. Ale samozřejmě jsme se věnovali staršímu steně jestli nevíc.
nevýhodu to mělo tu, že když se šlo veenčit tak jeden byl 20m před námi (mladoch) a drhý 20 m za nami protože už tolik nechodil. měli různé požadavky na stravu, pozornost, náročnost procházek atd.Ale pokud mate hafana na dvoře tak to asi řešit nebudete.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.153 (?), 9.6.2010 12:20
Díky všem vám za vaše názory a postřehy.Už máme zamluvené malé"vlčisko",tak doufáme, že se zadaří.Pak vám dám vědět, jak to u nás "vypadá" a pošlu foto.B.
|
|
|
|
|
|
|
Fyona - (1) - 91.218 (?), 12.8.2010 20:57
Dobrý večer,
nevím zda se obracím správně, ale zkusím se zeptat.
Máme s přítelem 5letého Pražského krysaříčka koupila jsem ho od jedné paní na inzerát, máme ho 1rok.A rozhodli jsme se, že by jsme mu rádi pořídili brášku:-) tedy malé štěnátko.Zamluvila jsem si maličkého krysaříčka pohlaví chlap:-),máme však obavy jestli se snesou až ten maličký vyroste.Náš první pejsánek Charlie je vykastrovaný a velmi přátelský, někdy až moc:-)).Můžete mi prosím někdo zdělit své zkušenosti s chováním pejsků stejného pohlaví? Mnohokrát Vám děkuji za jakou koliv odpověd.
S pozdravem
Fyona
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|