Samojed - chovatelské stanice

host - 143.17 (?)
15.1.2013 0:52

Aha, tak to k nám a do Buchlovic máte stejně daleko, akorát tam jedete od vás prakticky nahoru, k nám by to bylo víc napravo. Po cestě to nenísad

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 167.51 (?), 9.1.2013 15:14

Prosím vás a můžu se ještě zeptat kolik takový samojed asi stojí? Na jednom psím webu jsem viděla, že nákupní cena samojeda se pohybuje okolo 7-10 tis., ale je to pouze orientační. Ráda bych sehnala štěně do 15 000,-. Je to možné? Zajímá mě to, protože chci vědět kolik si musím na štěnátko našetřit. Jinak jsem ještě našla CHS od Račí studánky, která je ještě blíže než Orleansnow. Zná ji někdo? Omlouvám se, že otravuji s tolika otázkami, ale mě na tom hodně zaléží a chci být při výběru pečlivá. Chci si vybrat kvalitní CHS, stejně tak štěně.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 12.1.2013 14:11

Já myslím, že v to vaše cenové rozpětí je odpovídající. Cena nejspíš záleží i na tom, kdo jsou rodiče. Pokud by byli  "mistři republiky nebo dokonce světa" tak tomu bude nejspíš odpovídat i cena. Ono s těma samojedema možná moc na výběr mít nebudete, když jsme si pořizovali naši samojedku tak jsme zjistili, že během roku se počet všech vrhů všech CHS u nás pohybuje mezi 10-20, tomu odpovídá tak 100 štěňat k prodeji ročně.

Chci si vybrat kvalitní CHS, stejně tak štěně...nevímco si předsatvujete pod kvalitní CHS. Že mají oba rodiče plno cen z výstav? A co je to kvalitní štěně? Že je zdravé nebo že má předpoklady, aby dostávalo ceny na výstavách? Já od naší samojedky očekávám jen to, že se semtam bude ke mně lísat, když vyjdu na zahradu. Toto plní, takže pro mne je to kvalitní pes, ale jiní můžou mít jiné nároky. 

host - 143.17 (?), 13.1.2013 14:15

My máme psa za 8tis. a cena mně celkem překvapila, jelikož berňák, kterého jsme brali o malinko dřív stál víc jak 2x tolikfrown Teď se možná trochu zvedne, jelikož k mé neradosti, se poptávka po samojedech začíná zvyšovat (měla jsem o tom svém míň psátsad ),,Od Račí studánky" je relativně kousek od nás, ale tam v naši dobu vrh neměli. Vypadá taky dobře, jelikož vystavují a mají potřebná vyšetření... to je pane Ferdo, řekla bych dobré kritérium pro výběr psa - možnost nahlédnout do rodokmenu, zjistit životnost a stav chovu, co se týká  (u samojedů) kyčlí a očí. Odkud jste zadavatelko, když máte,,Studánku" blíž? Ptám se alespoň přibližně, nemusíte psát přímo městowink My jsme na slovenské hranici. Ptám se proto, že kdyby jste to neměla daleko, klidně se můžete zastavit mrknout na samojedí,,torpédo" in naturawink A do buchlovských hor jezdíme poměrně často na výletysmiley

host - 167.51 (?), 13.1.2013 20:51

Odkud jste zadavatelko, když máte,,Studánku" blíž? 

Jsem z Jižní Moravy a bydlím na Břeclavsku

host - 143.17 (?), 15.1.2013 0:52

Aha, tak to k nám a do Buchlovic máte stejně daleko, akorát tam jedete od vás prakticky nahoru, k nám by to bylo víc napravo. Po cestě to nenísad

host - 167.51 (?), 15.1.2013 10:54

Tušila jsem to:(.Ale škoda, ráda bych se podívala, protože u nás samojeda nikdo nemá. Ještě jsem ho neviděla. Jinak si myslím, že do Račí studánky nebude taký problém si zajet jak do Orleansnow. Blíž už ani žádná stanice není. Prohledala jsem snad všechno, ale mě to nevadí :-) zas tak daleko to není :-) Jsem ráda, že jsem našla alespoň tuhle a ráda si tam někdy pro štěňátko přijdu, když je to dobrá CHS :-)

host - 143.17 (?), 15.1.2013 11:12

Tak pokud by jste si chtěla udělat výlet, nebo jste třeba turisté a vydali by jste se na Velkou Javořinu (což by bylo přes náswink ) - tak dejte vědět a domluvili by jsme se, není problémsmiley Akorát si myslím, že náš není až tak úplně standart, je z linie,,vlčí"  -  to jsou takový ti lehčí a míň chlupatí, které používají musheři do spřežení, vystavují se a poptávka je více po typu,,medvědí" což je chlupatá koulewink kterou jsme chtěli taky, jenže nebyly vrhysad Ale neva, i tak je to naše zlatíčkolaugh Hodím vám sem fotky ze sobotního výletu právě na Javořinusmiley

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 15.1.2013 11:14

Aha, nebyla jsem zase přihlášená, takže fotky až teďwink

host - 167.51 (?), 15.1.2013 11:29

Pejsky máte krásné všechny :-) A tak tedy samojedi můžou být z linie vlčí nebo medvědí? :-O Nebo jsem to špatně pochopila :D Protože mě se víc líbí huňatější psi :D Ale ten váš podle fotky bych řekla že je taky dost chundelatý:) Krásný medvídek :)

host - 143.17 (?), 15.1.2013 12:27

Ano, s těma liniema jste to pochopila správně - vlčí jsou vyšší, štíhlejší a míň huňatí..teď machruju, ale když jsme pejsu sháněli, neměla jsem o tomhle ani šajnuwink To jsem se dozvěděla až po tom, co se mi ten náš zdál pořád takový,,nanicovatý"frownJakovou linii mají ty vaše vybrané chovky ani nevím, i když si myslím, že většina chovek u nás, to bude mít mezi sebou prokřížené, protože si z každé linie vemou to lepší. Jen si vzpomínám, že v USA je žádaná ta vyloženě,,medvědí" - velké těžké koulesmiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz