No, některé ty rady mi přijdou docela úsměvné.
Máme foxteriéra, který když najde na zahradě ježka, začne na něj dorážet - ježek se stočí do klubíčka - pes se na něj nedostane a štěká jako pominutý. V tom případě nezbývá než popadnout nějaký hadr a letět pro ježka a odnést ho pryč. Věřím, že by jim toto vydrželo hodně dlouho, třeba pár hodin, takže bych určitě nedoporučovala nechávat psa s ježkem, to je o nervy. Naštěstí k nám na zahradu zabloudí ježci jenom občas.
Taky mám zkušenost od jiného psa, křížence foxteriéra, že byl schopen vzít ježka do huby (ale nezakousl ho, s tím jsem se ještě nesetkala, aby pes zabil ježka, asi to musí být nějaký větší pes) - ježek přežil, pes měl poškrábanou hubu, nicméně příště se do ježka klidně pustil znovu. Takže toto taky nemusí být řešení.
Nejlepší by asi bylo, pokusit se zahradu co nejvíc zatěsnit, aby se ježek neměl kudy dostat dovnitř, přece jenom létat neumí:) Možná je ale problém i v otm, že váš pes vyvádí i když jenom ježka cítí někde za plotem (nevím, zda jsem to teď nespletla...) - v tom případě už je asi opravdu každá rada drahá...