Ježek - co dělat, aby k nám přestal v noci chodit

host - 185.138 (?) 
25.7.2019 0:18

A přitom dneska koupíte odblešovací pipetu za pár korun. Psovi dáte tabletu a máte pokoj. Ale můžete taky šílet z existence přírody...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 227.2 (?), 7.3.2011 17:17

Uplne jednoduse, jezka bych nalozil do kyble a dal bych ho nekde treba do sadu, minimalne 100metru od domu.Ja to tak udelal v zivote nekolikrat a byl minimalne do konce sezony klid.Pes jezka totalne nesnasi a dela hrozne zle, steka,primo rafe.

host - 0.70 (?), 23.8.2011 12:36

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu jak mám ježka najít a chytit.Máme ježka na dvoře, dvůr je ze všech stran uzavřený, jen z jedné strany je asi 10 metrový sráz, takže k nám ježek spadl z hora.Ježek na dvoře by mě až tak nevadil, kdyby jsme neměli zablešenej celej dvůr.Tráva i dlažba je samá blecha je to úplně bleší invaze, smozřejmě jsme doštípaní.Toto jsem v životě nezažila, žádné zvíře doma ani na dvoře nemáme, všude na dvoře nacházím drobné,,hovňajze" asi 1cm-2cm dlouhé.Přes den je uklidím a ráno druhý den jsou tam zas.Jsem z toho nešťastná-nevím co dělat v první řadě aby se zničily blechy je potřeba chytit příčinu blech-tedy JEŽKA.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 23.8.2011 13:51
Ježek samozřejmě blechy má... ale to co popisujete, jsou opravdu blechy?? Nezdá se mi, že by byly,,volně ložené" v trávě, na dlažbě... a bez ježka. Většinou se drží jen tam kde spí, kde má pelech, no a na něm. Tohle jsem ještě neslyšela... i když to neznamená, že někdo tuhle zkušenost nemá... Nám po zahradě chodí ježek často a blechy nemají ani kočky ani psi, i když s ním přijdou do styku přímo, možná sem tam jednu, ale že by jich trousil takové množství jak popisujete... to se mi nezdá pravděpodobné. Nejde ve Vašem případě o nějakou tu často zmiňovanou sametku? U nás to není, ale nevím, odkud jste Vy...Jinak - jak ho najít? No bude někde zalezlý pod naskládaným dřevem, roštím či něčím podobným.

host - 0.70 (?), 23.8.2011 15:57

Taky mě psala paní z deratizační firmy, že to nejspíš bude sametka, ale opravdu to na dvoře ze sebe chytáme a dáváme to do kyblíku s vodou, aby se to utopilo.Dívala jsem se na to i přes lupu a podle obrázku je to blecha.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 26.8.2011 14:11

Budete ho muset chytit a odvézt hodně daleko, aby se už nevrátil. Když píšu daleko, myslím tím kilometry. Jen si při tom dejte pozor, abyste pak trefili domů. Pak budete muset nejspíš vystříkat dvorek nějakým sajrajtem proti blechám. Tohle jsme semtam dělali také, dokud jsem bydlel v Chrudimi. Dokonce jsem si ježky značkoval barvou na bodlinách, abych věděl, který to právě přišel. Byli fakt vytrvalí a silně mobilní. Až na ty blechy a klíšťata je mám rád.

host - 185.138 (?), 28.8.2011 18:18

Ježka ošetřuji úspěšně Frontlinem ve spreji - je nevhodný pro kočky a bohužel dost drahý, ale na ježka stačí podle velikosti jeden až dva šplíchance, takže vydrží opravdu dlouho. Ježka hledejte podle zdí, alespoň u mne si ježková hnízdo hrabe podle zdi a kryje vrstvou trávy. A chytat jí nemusím, stačí nastražit talířek s kočičími granulemi a přijde sama. 

host - 75.246 (?), 11.7.2018 21:07

Dobrý večer, ježko má rád mäsko, tak mu ho dajte, chyťte ho a pošlite mne. ja naopak ježka potrebujem do záhrady. Keďže záhradu mám na to, aby sme nemuseli jesť zeleninu a ovocie z obchodov (plnú chémie), potrebujem chrániť pred žravým hmyzom a na to nie je nič lepšie ako ježko. Už máme pre neho aj domček v kope lístia :-)

A nedá mi aby som sa nevyjadrila aj k téme havkáčov. Ako každý člen našej rodiny má svoje miesto, tak aj naši psy ho majú. Nie sme profi chovatelia, ale psík poslúchať musí. Máme NO a malamuta. Každý je iný, každý má rád niečo iné - stačilo na to prísť a výchova šla ako po masle. "Dáma" NO miluje loptičky a mladý "muž" malamut maškrty. NO sa cvičí oveľa ľahšie, je to psík veľmi naviazaný na svojho pána a jeho rodinu a aj snaživý, veľmi ho teší robiť nám radosť a ešte viac sa teší pochvale formou hry. Malamut je úplne iný, je známy ako útekár a tulák, veľmi rád hrabe - keby sme mu to dovolili, tak už by sme bývali na ulici, podhrabal by nám aj dom. Trvalo to nejakú dobu naučiť ho, že DOMA sa nehrabe, hrabe sa výlučne pri vode kam ho brávame-pochopil.

Čo sa týka hlučnosti psíkov, aj to sa naučili obidvaja. NO sa nám rada pridala k brechajúcim psom v dedine a malamut k zavíjajúcim psom u susedov. Trvalo ich odučiť asi týždeň, ale aj to pochopili, že to robiť nesmú, lebo nás to hnevá.

Všetko sa dá, len to chce trpezlivosť a správny prístup ku psíkovi. Nikdy na neho nekričať a už vôbec nie sa na neho zaháňať a o trestaní psíka bitím ani neuvažovať. Pes je tvor, ktorý chce poslúchať, chce vedieť presne kde jeho miesto... ak to nemá, tak vtedy je zmätený, neistý a môže sa stať aj nebezpečným.

host - 223.249 (?), 29.8.2011 13:42

Kde máte přes noc pejska? My máme fenku salašáka na chodbě u nás doma na staré matračce. Ježci, kočky,atd. v noci chodí venku pořád a ona neštěkne a neštěkne. :) Spí jako zabitá.Někdy si říkám, že kdyby k nám přišli zloději tak zůstane v póze "vezměte si co chcete hlavně mě nechte spát". :)) Heleďte ten ježek nechodí k Vám.To Vy užíváte jeho stezku.Nebo má tam u Vás nějaký zájem.Nějaké žrádlo, odpadky atd.

host - 206.48 (?), 12.12.2012 9:01

A to si neumíte poradit s obyčejným ježkem?

Tak ježka odchytnu, strčím do krabice a vysadím o nějakých 30 km dál, nejlépe do pole, nebo lesa. Nepřijde ani náhodou.

Před 3 lety se mi na zahradě objevily 2 slušně velké zmije - řešení totéž.  Odchyt (umím je chytat do ruky, aniž by mi kously) dát do 5 l okurkové sklenice, cestou zastavit u lesa a vypustit. Nepříjemné bylo, že se mi tam vylíhly mladé (8 kousků) a ty se chytají mnohem hůř než dospělci -  takže jsem je chytal 2 měsíce. Dnes nemám ani jednu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz