Border kolie do bytu?

host - 59.88 (?)
10.2.2015 19:27

V tomto případě není navyklá na samotu. Absolutně to není o prostorech, protože obecně pes, který je sám doma, má OPOČÍVAT. Psi prospí 16 hodin denně, je proto naprostý mýtus, že pes potřebuje nutně zahradu. Není to o tom, kde pes psí, jemu je to naprosto jedno, a pokud mu chcete tedy maximálně vyhovět podle jeho instinktů a přirozeného režimu/pudu, udělejte mu noru. Otevřené prostranství je pro psa k odpočinku naprosto nežádnoucí. 
Je to pouze o tom, jak strávíte se psem čas mimo dobu jeho odpočinku. Jakou mu dáte fyzickou zátěž a samozřejmě také psychickou. Tohle je to, čím se (mimo jiné, samozřejmě) liší jednotlivá plemena a jejich nároky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 8.9.2015 8:00

Pes by šťastný byl.

Otázka je jestli budou šťasní i vaši rodiče a sousedi. Tam bych si nebyl jist kladnou odpovědědí.

host - 40.185 (?), 14.9.2015 19:12

Otec má jazvečika o kotrého sa starám väčšinou ja. Rodičia sú celkovo milovnici psov... Susedov máme takých, že buď im psi nevadia, alebo sami majú doma psika. Jedeni susedia maju dokonca až troch psíkov :-)

Ďakujem za odpoveď.

host - 4.22 (?), 22.7.2013 11:04

Ano dobře vy říkáte, pořite si gaucaka kazdy mit barak se zahradou miít nemuze a chteji ti lide plemeno ktere je velke.A pozor barak mit nemuzou.

A pak ta border kolie ona tak ziva každá není ekzistuji i plemena a mensiho vzrustusmiley

host - 59.88 (?), 10.2.2015 19:27

V tomto případě není navyklá na samotu. Absolutně to není o prostorech, protože obecně pes, který je sám doma, má OPOČÍVAT. Psi prospí 16 hodin denně, je proto naprostý mýtus, že pes potřebuje nutně zahradu. Není to o tom, kde pes psí, jemu je to naprosto jedno, a pokud mu chcete tedy maximálně vyhovět podle jeho instinktů a přirozeného režimu/pudu, udělejte mu noru. Otevřené prostranství je pro psa k odpočinku naprosto nežádnoucí. 
Je to pouze o tom, jak strávíte se psem čas mimo dobu jeho odpočinku. Jakou mu dáte fyzickou zátěž a samozřejmě také psychickou. Tohle je to, čím se (mimo jiné, samozřejmě) liší jednotlivá plemena a jejich nároky.

host - 187.133 (?), 24.3.2016 19:15

Jak můžete něco takového vůbec napsat... Protože váš kolega má psa a možná se o něj tolik nestará tak trpý a skončila by v kleci kdyby si ji vzal člověk, který se o ní nestará...

host - 201.63 (?), 22.6.2020 20:54
Viki z YouTubu ako do psom tak v bytě má dvě borderky a jednu vipetku v bytě. Podle mě kdyby jste se jí fakt hodně věnovali tak by netrpěla. Když bude mít ráno nějaký krátký trénink a procházku tak potom se nají a může spát klidně celou dobu než se vrátíte z práce.

host - 97.6 (?), 18.12.2013 18:54

Chcem sa spýtať chovateľov border kolie, či pomôže ked bude mat psík parťáka, adoptovali sme si kocicku, ale veľmi radi by sme do buducna chceli mat aj borderkoliu byt sice mame 2+1 ale docela veľký a bývame minutu od obrovskeho poľa, cyklostezky a jazera, som vasnivy bezec a chcela by som s nou behavať. Počula som, že ked su takto spolu kocka a pes ze su spokojnejsi aj ked zostanu doma sami. Ma s tym niekto skusenosť?:)

host - 185.138 (?), 19.12.2013 19:32

Kočky jsou každá jiná, sousedovic se vůbec nelíbí, že s ní chtějí borderky manipulovat, tahat a stěhuje se k různým sousedům. Většina koček má ráda klid, naopak sousedky borderkolie jsou akční zvířata. tedy kromě noci, kdy spí v domě, aby se snad nebály :-)

host - 118.24 (?), 14.10.2014 20:40

my jsme měly doma kočku s Německým ovčakem

když jsme psa přinesly domů, kočce to nejdřív vadilo ale asi po 4 dnech se k sobe chovaly jako nejlepší přatelé smiley

host - 190.2 (?), 11.1.2016 1:14
Můj názor je, že i být je v poradku, před pěti lety, než jsem odesel od rodičů, chovala mamka výmarského ohaře v bytě 2+1, podotykam, že dělá myslivost a pes měl nejednu zkoušku a celkem jsme na něj byli vázáni, poté šla na barák, a v té době jsem se já stěhoval do svého bytu 2+1, mezitím uběhlo několik měsíců, spíše 4 až 5 let :-D a zdravi našeho vymaraka nás donutilo ho bohužel nechat uspat (velká rána pro všechny členy rodiny)natož mamka reagovala tim, že ještě tentýž týden jela pro italského ohaře. No a mezitím já ve svých 23 letech, vedeny od malička svou mamkou co se týče psů začal rozhodovat jakého psa si poridim do bytu 2+1. Dříve jsem býval velmi aktivni, ale poté jsem začal mít koníček auta, motorky a vše co se toho týče. Jenže mi stále chyběly ty procházky s naším vymarakem a koupani a jiné veci s ním spojené. A dnes mám se svou přítelkyní doma 2 a půl měsíční border kolii blue merle tricolor a jsem nadmíru spokojený, během 14 dnů jsme zvládly curani venku, chozeni na voditku, povel sedmi, lehni,prines, nesmis, zůstaň,místo a mnoho dalších. Vyjímaje zvykani na jízdu autem, koupel, prostě vše a má se u nás skvěle. Možná to je tím, že jsem byl dlouho svědkem výchovy, vedení a výcviku psa u mamky a řady dostavam i nadále. Prostě bych se toho nebál. Já jsem při porizovani border kolie zvažoval to, že mi pes chyběl, změna a zpestreni životního stylu a vím, že mám na psa čas a neexistuje na zemi normálního člověka co vlastní psa a ten pes je doma kratší dobu než osm hodin, protože normální pracující člověk dělá minimálně osm hodin. P.S omlouvam se za chybi, píšu na mobilů a nevidim co píšu, když je to dlouhé.
Nás malý rostak
Nás malý rostak
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty