|
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 Obrázek č. 3 jsou mšice. Ty bych vzal Mospilanem spolu s postřikem proti skvrnitosti. U B.jaapii je špatně to, že strom bude v srpnu bez listí. Bude postupně klempírovat a může i uhynout. Takhle mně odešla odrůda Stella. Podíl na tom měla i horká... celý příspěvek > |
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 To je jasná Blumeriella jaapii. Hořčík ale klidně dejte. Rozhodil bych ho na podzim (hořkou sůl). Hořčík se z půdy nevyplavuje, bude působit roky. |
 |
|
 |
Skvrnitost listů - dostupné fungicidní postřiky v r. 2024, 26.7.2024 Merpan je povolený, dále funguje Signum, Belanty, Luna Experience (z Nexles), Score. Já bych volil Signum, je dostupné a má systémový účinek. Třeba Merpanem musíte postříkat o spodek listů, což může být problém u velkého stromu. |
 |
Rajčata 2024, 25.7.2024  Dnes mně dorazila pondělní objednávka z Nexles. Lieto se dává 4 g na 10 l vody. Ceny mírné. Už hlavně na příští sezónu. |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 25.7.2024 Cabrio Duo kupuji na polských eshopech, mají i menší balení a některé zasílají i do ČR. Dejte si ho do vyhledávače. Jinak litrovku mají na kamenik.sk za 40€. OL rajčata 3 dny, okurky OL 1, brambory a cibule 7 dnů. Jména těch malých eshopů Vám bohužel... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 22.7.2024 Bohužel neplatí zaregistrování přípravku v jedné zemi EU pro všechny země EU. A takhle blbě je to i s léky. Registrace přípravku výrobce stojí hodně peněz. A zrovna rajčata se u nás na veliko pěstují jen okrajově (samozřejmě kromě nás pěstitelů na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 22.7.2024 Psal jsem výše. REVUS TOP a také to LIETO má u nás registraci jen pro použití do brambor, ale v jiných zemích EU, hlavně zemědělských, jižních, má i do rajčat, i pro další plodiny. Koncentrace jsou stejné, jako pro brambory, OL jsou 3 dny. |
 |
Rajčata 2024, 22.7.2024 Přesně tak, otrhat a postříkat. Ale pro příští sezónu bych volil jiné přípravky, jak jsem psal výše. Magnicur Finito je složením Infinito a není už povoleno do rajčat. Jak byl zakázán mancozeb, tak proti plísni na rajčeti toho moc není. Ortiva nebo... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 21.7.2024 No, spíš už REVUS TOP. Jak proti plísni bramboru na rajčeti, tak proti alternariím. U nás má registraci jen do brambor, ve světě i do rajčat. V angličtině je alternaria early blight a plíseň late blight. Raná plíseň a pozdní plíseň. |
 |
Rajčata 2024, 19.7.2024 Ridomil bych z nouze použil, i když zrovna mancozeb už moc nemusím. Mimochodem lze dobře smýt octovou vodou, taktéž měďnaté postřiky. Letos řádí kromě plísně bramboru i alternáriové skvrnitosti. Na bramborách i rajčatech. Problém je v tom, že na ně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co na plíseň okurkovou?, 18.7.2024  Už mohla být zavařená spolu s okurkami...😀 |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 18.7.2024 Jsou na slunci celý den. Jsou to dva řádky asi metr od sebe, vysety a hlavně pak dosázeny asi po 20 cm v řádku. Z prvotního výsevu nic moc nezůstalo. Lepší je počkat na konec května. Zalévám neomezeně čerpadlem ze studny. |
 |
Muchovník žloutne a padají listy, 17.7.2024 Špatně je mu v květináči. Vysaďte ho ven. Chytne se, když neporušíte bal. Žádný zázrak to teda není. Ani plodem, ani okrasou... |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 17.7.2024 Moc to neprožívám. To omezení na max. 3 postřiky je z důvodu vypěstování rezistence plísně. Když Finito proložím jiným fungicidem, tak jsem Finitem střikal nedávno podruhé. A je to tak. Od půlky června do půlky července. Po 10 dnech, střídavě s... celý příspěvek > |
 |
Co na plíseň okurkovou?, 17.7.2024  Okurky nakládačky dnes. |
 |