Co na plíseň okurkovou?

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 2.164 (?)
18.7.2024 22:43
Už mohla být zavařená spolu s okurkami...😀
Housenka otakárka fenyklového na kopru.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 2.164 (?), 18.7.2024 22:43
Už mohla být zavařená spolu s okurkami...😀

jz77f - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 191.146 (?), 21.7.2024 19:24

Děkuji všem za užitečné informace. Hned jsem okurky opět stříkl, ale je to stříkání už napadených rostlin. Jak píše Kuky, chtělo to včas, pravidelně, preventivně.

Ještě pár nápadů... Jsou toto mýty?

1. Stačí otrhat napadené listy.

2. Existují plísni rezistentní odrůdy.

3. Okurky se dají zasít ještě teď (v červenci).

jz77f

host - 214.246 (?), 21.7.2024 20:28

Nevím co vám kdo poradi, ale věřte, že mě nikdy nenapadlo shánět rezistentní jak okurky, rajcata, brambory nebo třeba cesnek. Sazim toho tolik, ze když se to povede tak něco rozdám a když ne tak mi to stačí. Okurky jsem trhal letos asi 7x a bylo po nich. Trochu jim pomohly asi kroupy jinak měly plíseň. Myslel jsem ze si nechám nějaké na salatovky ale pak mě to přestalo bavit. Ve skleníku jsme měli asi 4 plody, ty zas byly takové bílé po oloupání  . Nebyl asi rok. Taky šly ven. Strikal jsem venku jednou. 

host - 12.11 (?), 21.7.2024 21:45
Sít okurky v červenci je nesmysl.Rezistentni odrůdy nejsou, jen tolerantní= víc snesou a je to pravda.Otrhat napadené listy můžete, ale moc to nepomůže.

host - 141.155 (?), 25.7.2024 0:42

Před globální změnou se sely okurky ještě na Antonína, to je půlka června. Konec července - to by se musela podařit dlouhá sezona jako vloni.

Jitka

host - 70.212 (?), 22.7.2024 9:39

Pane Kuky prosím pekně, kde nakupujete CABRIO DUo? A jakou má OL na rajčatech a okurách? Děkuji vám za info.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 2.164 (?), 25.7.2024 12:37
Cabrio Duo kupuji na polských eshopech, mají i menší balení a některé zasílají i do ČR. Dejte si ho do vyhledávače. Jinak litrovku mají na kamenik.sk za 40€. OL rajčata 3 dny, okurky OL 1, brambory a cibule 7 dnů. Jména těch malých eshopů Vám bohužel neřeknu, nevím a ty mé oblíbené už chtějí objednávku od určité vyšší částky.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 2.164 (?), 27.7.2024 19:30
Toto je fotka po deseti dnech od minulé. Už stříkat nebudu, zavařených mám dost, na salát chvíli bude. Nechám je dožít, plíseň zjevně nemají, jsou jen takové unavené...
Zasloužilé okurky 😀
Zasloužilé okurky 😀

host - 1.16 (?), 27.7.2024 23:06

Ty okurky na fotce vypadají pořád velmi dobře. Stále mi není jasné jak je zalíváte, předpokládám že je nekropíte z vrchu, ale jen ke kořenům, ale ty se musí v té houšti špatně hledat, aby jste je nepošlapal.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 142.113 (?), 27.7.2024 23:45
Zalévám je studenou 12°C vodou ze studny, jemnější kuželovitou tryskou. Takovou tou, co koupíte levně v každém hobby marketu, otáčecí cvak-cvak. Trysku zaklesnu na plotu a zalévám. Pak ještě z druhé strany. A je to. Výkon má 15 litrů za minutu, pár minut to nechám běžet, pořádně, ale maximálně 2x týdně. Zalévám zásadně, když je teplo a sluníčko svítí, aby nejen okurky rychle oschly. Takový ty kydy, že se nemá zalévat za horka neberu už vážně. Po letitých zkušenostech. Všiml jsem si, že velkopěstitelé zeleniny zalévají během dne, nelítají po poli večer a v noci. No, a v týhle džungli lezu po čtyřech. Lepší, než v tom chodit. Dělám si pro kolena a ruce volná místa. Sem tam něco zašlápnu, ale s tím se musí počítat. A stále říkám, proti houbovým chorobám se musí stříkat preventivně! Tak zalévám všechnu zeleninu. Méně často, ale pořádně. Na záhonech musí stát voda (půdu mám pěknou, zelinářskou).
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz