Příspěvky uživatele - KUKY

Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 23.1.2025
Přiznám se, že jsem po sviluškách nepátral. Porost vypadá zdravě, Ortus to jistí. Se sviluškami jsem měl problém v jabloních před dvaceti či třiceti lety (možná ještě dříve), kdy se začaly šmahem používat pyrethroidy (Decis, Karate...), které hubí... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 21.1.2025
Ještě k tomu Vertimecu. Je dostupný na kvalitnytovar.sk. Větší balení 250 ml i 1 litr. Také jsem od nich nakupoval. Bez problému.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 20.1.2025 Obsahuje fotku
U nás je povolený jen do chmele, jabloní a révy. Na Slovensku i do jahod. Pátral jsem, jak se používá ve světě a v některých zemích je schválený v podstatě do všech plodin (ovoce, zelenina, tropické ovoce...). A zajímavé je, že jsou schváleny v... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 19.1.2025
Sanmite jsem také měl a je pravda, že nic moc. Měl jsem ho do révy proti roztočům a proti sviluškám v jabloních, kde účinek neměl. Také už má registraci jen do okrasných rostlin, pokud ještě je k dispozici (myslím, že na nexles ještě je). Zrovna tak... celý příspěvek >
Palma v bytě a její osud?, 19.1.2025
Mě napadla nějaká Areca. Palmy zrovna moc neobráží. Zkusil bych pod listy udělat do kmene svisle zářez (poškodit kmen), obalit mechem, zeminou a igelitem. Zalévat a třeba pustí kořeny. Pak se odřízne a s balem zasadí. Ale fakt nevím, jestli je toho... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 18.1.2025
Suchozemské, jihoevropské, 55 let ze Zverimexu. A jednu stařešinu, která pamatuje českou masnu za druhé světové války. Snad pochází z Řecka. Želvy byly za války dováženy z jihu Evropy na maso. Hrůza. Je to můj mazel. Když má náladu, tak mně kouše do... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 18.1.2025 Obsahuje fotku
Nejsem až tak rajčatový maniak, ale mám je rád a rády je mají i moje želvy (umírněně, s Plastinem, protože odvápňují krunýř). V Polsku jsem objevil hybridní odrůdu Janko F1, tak jsem zvědavý, jaká bude. Pro chuť budu vysévat Goldkrone (chutnější... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 17.1.2025
Na rostlinách jsem ho měl, nestříkal jsem ničím. Identifikoval jsem ho podle vzhledu rostlin. I mikroskopicky dětským mikroskopem. Pak jsem rok jahodník nepěstoval, ale stejně se zase objevil v nové sadbě. Sadba byla koupená v nějaké jahodárně. Takže... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 15.1.2025 Obsahuje fotku
Já Ortus používám proti roztočíku jahodníkovému, v létě po sklizni. No, stačí to. A na jaře na jabloně. Na svilušky ve fázi zeleného/růžového poupěte.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 9.1.2025
Ne, ne. To se omlouvám. Já jsem to pochopil tak, že neznáte účinky smáčedla. Smáčedlo rovná se nějaký postřik proti něčemu... A ony ty jahody z Egypta jsou fakt chemické. Vertimec už není moc účinný. Používám Ortus ze Slovenska.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 9.1.2025
No, neznám. A ani bych ho do jahod nepoužíval. Chemie se jahodníku chytá i bez smáčedla. Viz třeba teď jahody z Egypta. Minimálně týden plují po moři. Sice jsou při teplotě okolo nuly, ale nechte doma jahody do druhého dne, i v lednici... Ještě mě... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.1.2025
Já už jsem stříkal! Někdy hned na začátku ledna, jak mně dorazila ta akuwapka (viz Padlí, strupovitost...2025). Chtěl jsem ji vyzkoušet naostro. Spíš to byl takový opožděný podzimní postřik. Championem. Mám jen jeden stromek. Za pět minut bylo... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 9.1.2025 Obsahuje fotku
Objevil jsem na allegro zajímavé smáčedlo na bázi sulfonových kyselin a derivátů uhlovodíků. Čili je to tak trochu Jar. Ale schválený jako pomocná látka do postřiků. Objem 500 ml, dávkování 5 ml na 10 l. Cena 85,- Kč. No, nekupte to.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 8.1.2025
Jsou tam dva akumulátory. Ono to je drahé asi jen u nás... Obrázky u zboží jsou pravdivé.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 8.1.2025
Koukám, že se mé reakce správně nepřiřazují, ale to je teď celkem jedno. Chtěl jsem ještě doplnit, že když jsem wapku rozbalil, tak působila jako dětská hračka (=právě jsem vyhodil šest stovek), ale nakonec jsem byl příjemně překvapen.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika