Příspěvky uživatele - Mimmo

Podzimní hrušeň, 27.10.2019
Zasaďte stromek do konce listopadu 2019, koncem února 2020 proveďte povýsadbový řez a v srpnu nebo v září 2020 naočkujte Forkertem libovolný počet větví.  Klidně všechny. Pokud si nevěříte, dávejte vždy dvě očka. V předjaří 2021 musíte... celý příspěvek >
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 26.10.2019 Obsahuje fotku
Zařekl jsem se, že už nebudu na Balkáně žádné stromky kupovat. Sám mám plno sazenic a podnoží. Ale nekupte to... nevydržel jsem a koupil jsem si špičák extrémně pozdní meruňky asi za 65 Kč. Špičák byl 3,5m dlouhý a tak mám navíc dvoumetrový roub.... celý příspěvek >
Podnož hrušně - kdoule, 25.10.2019
Pan Petr má v podstatě pravdu. Hrušeň na semenáči obvykle dva roky stagnuje a až později se rozjede. Vytvoří časem veliký strom. Hrušeň na kdouloni se mi při zálivce lépe ujímá a hned plodí. Jsou to však malé stromky. Kdouloňové podnože snesou v mých... celý příspěvek >
Farely - Farbaly - Farhial, 23.10.2019 Obsahuje fotku
Nepřipadá vám jako Farhial tato bezejmenná ("pozdní mrazuvzdorná") odrůda prodávaná na Balkáně za pár šupů? Má dozrávat v Bulharsku 10.-20. srpna.
Forkertův způsob očkování - čipování - "chip budding" Jaro?, 21.10.2019
Očkovat se dá v kterémkoliv měsíci. V zimě nechte podnože při teplotě 0-10ºC. Když se vám podaří neporušit kořenový bal, bude úspěšnost dobrá. Když budou zaočkované podnože přesazovány s holými kořeny, je to u peckovin horší. Nejhorší je, když... celý příspěvek >
Plastový kompostér a žížaly, 20.10.2019 Obsahuje fotku
Taky mám někdy pocit, že kompostování v ohradě nebo i bez ohrady je efektivnější než v drahém kompostéru. Též se tam dá lépe využít mechanizace. Dneska jsem byl překvapen jak rychle se dá přeházet 20 kubíků kompostu. Soused si pozval bagr.
Tomel pro republiku, 20.10.2019 Obsahuje fotku
Vybral jsem několik vybarvenějších plodů a nechám je venku dobarvit a zmrznout. Pak budou jedlé. Strom potřeboval odlehčit. Ostatní plody asi prodám i se zahradou. Už na ty všechny povinnosti nestačím.
Plíseň v ořechu, 20.10.2019 Obsahuje fotku
Věřím, že nejde o globální katastrofu. Na Vysočině (v 520m.) mám veliký strom, kde bylo 95% ořechů zdravých. Celkem asi 60 litrů. Naopak v 210 m ořechy ani nesbírám, protože jsou skoro všechny černé. Červů jsem si nevšiml. Bude nutno velmi důsledně... celý příspěvek >
Tomel pro republiku, 19.10.2019 Obsahuje fotku
Ten váš už je pěkně vybarvený. Můj roste o něco severněji, ale už se také trochu vybarvil.
Kdy rizkovat rybiz?, 18.10.2019 Obsahuje fotku
Víte, jakou odrůdu jste řízkoval? Postup byl správný. Pokud to už tak dlouho žije, tak je možné, že to ty kořeny pustí. Většina rybízů zakoření z řízku velmi snadno. Některé odrůdy rybízu (např. Heinemannův, Rovada...) však velmi špatně zakořeňují a... celý příspěvek >
Car Alexander?, 17.10.2019
U nových nebo zahraničních odrůd by někdy stačilo, kdybychom se seznámili s požadavky na jejich pěstování a sklizeň. Kdysi jsem z neznalosti málem zrušil jabloň Granny Smith ve správné poloze -  210m. Sklidil jsem jablka koncem září a nedala se... celý příspěvek >
Delor, 17.10.2019
Třeba se už konečně přejmenoval. Tak krásné jablko a tak jedovatý název po PCB karcinogenech...
Visen / visna ako tieniaci strom?, 17.10.2019
Na mahalebce bude strom o něco menší než na ptačce, ale dost velký. Záhorí a písčitá půda jsou vhodné i pro kotlovitou meruňku. Tu nechcete?
Nedostupná cibulovina Lužanka, 13.10.2019 Obsahuje fotku
Neodpustím si ještě jednu fotku rozvitých květů s muškou. Květy mají v povadlé podzimní trávě velmi výraznou a atraktivní barvu a sám jsem překvapen jak hodně je jich letos vidět. Snad se i letos vysemení.
Chilli paričky v zimě, 13.10.2019 Obsahuje fotku
Rostliny přenesené na podzim ze zahrady do interiéru jsou u mě bez postřiku odsouzeny k záhubě. Týká se to i nepromrzlé zeminy. V nepromrzlé půdě je velké množství škůdců, kteří v lepších podmínkách vylezou a rostliny zničí. V loňském roce mi takto... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika