Příspěvky uživatele - Mimmo

Papriky 2019, 30.12.2019
Mám je tady na Vysočině v 480m. Jsou to takové dekorativní rostlinky. Papriky nepotřebují tolik světla jako rajčata a tak ani nebudu instalovat zrcadlo. V lednu už taky bude více světla. V Bulharsku se nám osvědčilo vysívat semínka v březnu ven na... celý příspěvek >
Papriky 2019, 30.12.2019 Obsahuje fotku
Před týdnem jsem vysil semínka maličkých chilli papriček. Zahrnul jsem je substrátem na výsev, který jsem pro jistotu předem prolil vařící vodou. Některé rostlinky už po 5 dnech vyrazily. Byly v teplém prostředí na radiátoru (cca 30-40ºC). Už... celý příspěvek >
Prečo osivo kukurice su vsetko hybridy?, 29.12.2019
To není tak jisté... Tomu moc nerozumím. Standa naznačuje, že osivo pro maličko delší polský den bude u nás výhodnější než osivo pro krátký letní den. ale tam se zas blbě cokoli pěstuje... Na sever od severního polárního kruhu (cca... celý příspěvek >
Blaník, 28.12.2019 Obsahuje fotku
Blaník mi připadá jako běžná odrůda zimních jablek, které nevyhrávají na soutěžích, ale vydrží i horší podmínky. Na snímku je asi pětiletá jabloň Blaník v 520 m. n. m. Moji známí vysázeli dva stromky a nijak zvlášť do nich nezasahují. Expert by asi... celý příspěvek >
Štěpování - a co potom?, 25.12.2019 Obsahuje fotku
Růže, která byla očkovaná začátkem srpna a nechtěně vyrašila po zkrácení podnože, stále žije. Výhon je dokonce natolik tuhý, že by mohl přežít i opravdické mrazy. V prosinci jsem venku rouboval jen několik meruněk. Počasí to umožňuje. Hlavní... celý příspěvek >
Kmínek mladé třešně, 25.12.2019
Taky se mi zdá, že se svět přelidňuje a na mnohé živočichy nezbývá místo. Informace ve zmíněném článku jsou skutečně kusé. Autor totiž asi neměl příležitost se s tímto broukem setkat. Já krascům příliš nerozumím a mnohé z nich neumím určit, ale... celý příspěvek >
Kmínek mladé třešně, 25.12.2019
V ČR vyhubený brouk: Krasec temný Při občasném výskytu to může být zajímavý hmyz. Při invazivním výskytu to je peklo. Jedna tříletá larva dokáže zničit mladý stromek. Dospělci pak dokáží tak ožrat mladé výhony v korunce,  že stromek začne... celý příspěvek >
Kmínek mladé třešně, 24.12.2019
SPCH: řekl jste to správně. Ačkoliv to udušení je až následek po poleptání průduchů a vzdušnic. Vápno je silná alkálie s vysokým pH (žíravina) a trvá i několik týdnů než se jeho pH částečně sníží karbonizací vzdušným CO2. Brouci, kteří kladou... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 23.12.2019
Ano, viděl jsem to poprvé u trifoliáty (Poncirus). Z 10 semínek vyrostlo skoro 20 rostlin, z nichž mnohé hned kvetly, plodily a vypadaly stejně. Jednu jsem kdysi dostal. Ale to je citrus. Četl jsem pak o neúspěšných pokusech čištění zavirovaných... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 22.12.2019
Nevím. Možná to vůbec nikdo neví jistě. U některých dřevin se to však stává velmi často, u některých velmi vzácně. Když je však dceřinný strom geneticky téměř shodný, mohl to být tento případ.
Kmínek mladé třešně, 22.12.2019
Vylíhlé larvy dřevokazných brouků, vůbec nepřijdou do styku s vápnem, protože jejich vajíčka, jsou uloženy tam, kde se vápno nedostane. To je taky pravda. Děkuji za zdůraznění. Brouci jsou různí. Dřevokazní brouci na jedné z mých zahrad kladou... celý příspěvek >
Kmínek mladé třešně, 22.12.2019
Názory jsou tedy různé. Já si myslím, stejně jako SPCH, že vápno, aplikované na celém kmínku, neuškodí. Jednak desinfikuje a jednak omezuje možnost dalšího praskání při lednových mrazech. Také larvy dřevokazných brouků, které se vylíhnou na jaře, se... celý příspěvek >
Meruňka z pecky, 21.12.2019
Hodně zahrádkářů se domnívá, že strom ze semínka je určitě nějaký kříženec F1 (z cizího pylu) nebo F2 apod. (z vlastního pylu). Proto považují plodící semenáč vždy za novou odrůdu. Přitom může jít o stejnou odrůdu nebo jen nepatrně zmutovanou. V... celý příspěvek >
Streptokoky v jogurtu, 21.12.2019 Obsahuje fotku
Správně to říkáte. Ty správné bakterie určitě potřebujeme. Zvláště při nestandardní vánoční výživě nebo při užívání léků. Kdo nesnese jogurt, může zkusit stravní doplňky vypěstované odborníky ve velmi koncentrované formě. Jedna tobolka obsahuje na... celý příspěvek >
Rajčata venku do Vánoc?, 20.12.2019 Obsahuje fotku
Takže i letos: rajčata mohou být venku až do Vánoc, ale vypadají tak jako na přiloženém obrázku. Nejsou však úplně mrtvá. Semínka asi žijí. Toto není pokus. Jenom nejsou lidi.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika