|
Přesazení broskvičky, 16.7.2009 Co vás asi vedlo k tak zoufalému kroku - přesazovat jakýkoliv stromek v době největšího horka je nesmysl. Přál bych vám, aby ten nešťastný pokus vyšel. Pro podporu ujmutí bych omotal kmínek jakoukoliv ssavou látkou (třeba hadrem na podlahu), kterou... celý příspěvek > |
 |
Praskání plodů, 16.7.2009 Věřím tomu, že o svoji broskev opravdu s láskou pečujete, ale nevěřím tomu, že by ta vaše péče zamezila praskání plodů. To je totiž odrůdová vlastnost některých ranných!!! broskví. Vás se to tedy netýká - Red Haven mezi ně nepatří. Ranné odrůdy totiž... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mravenci na zahrade, 16.7.2009 To se nám jenom zdá, že se přemnožili. Oni totiž žijí v zemi a když je nadměrné vlhko, nutí je to stavět hnízda do výšky v trávě. A k tomu boraxu s Kterým jsem zkusil zalít mravence podle zdejšího návodu. Ti zalití jsou skutečně pryč i z foliovníku.... celý příspěvek > |
 |
Doporučte dobrou knihu o rostlinolékařství, 16.7.2009 Obrazový atlas chorob a škůdců ovocných dřevin a révy vinné - dodává Biocont Laboratory, spol.s.r.o. Šmahova 66 - 627 00 Brno Slatina. Bude se vám líbit. Mají i zeleninu, okrasné rostliny a polní plodiny, ale v dalších svazcích. |
 |
Vzorky napadanych plodu - diagnoza?, 16.7.2009 Z té letošní úrody toho asi moc nesklidíte stejně jako já. Deštivé počasí se podepsalo nejvíc. Ve vašem případě jsou tam znát kroupy v ranném stadiu plodů. Ty by tak nevadily. Horší je to, že na většině obrázků je "Strupovitost jabloní". Ta... celý příspěvek > |
 |
Mech na kamennem soklu, 12.7.2009 Zelená skalice. Omýt, ale ne za slunečního úpalu. To by kamen dostal rezavou barvu. |
 |
Co to je za broučky a jak na ně?, 12.7.2009 Pane host Zed č. 64.178 tady se jedná o to zlikvidovat brouky ne sousedy. |
 |
Ochrana stromků v zimě před okusem zvěří, 10.7.2009 Zejděte Na Flekačky do hájovny, tam vám poradí. Možná máte blíž do Hůrek. |
 |
Bujně rostoucí broskvoně, 10.7.2009 Ten srpen by byl asi lepší. Ne až na konci. Teď by se mohly zaštípnout konce bujně rostoucích větviček. |
 |
Jak chranit zeleninove zahony?, 10.7.2009 Tam se nejedná jak dlouho po randapu, ale o to, že jahody nesnášejí přímé hnojení hnojem. Krom toho, že z počátku rychle rostou, málo plodí, trpí chorobami, hlavně plísněmi. Ten randap se používá na plevel, když je v nejbujnějším růstu. Tam působí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mravenci na zahrade, 10.7.2009 Borax koupíte v každé drogerii v balení cca 1 kg. Není drahý. Jen se pomalu rozpouští ve vodě. |
 |
Obsluha dvoutaktového motoru u křovinořezu, 10.7.2009 Jistěže je to možné. Poměr určuje výrobce motoru v návodu k obsluze. Já jsem se řídil heslem starých řemeslníků "lépe přemazat, než nedomazat". Vím, že nové konstrukce motorů nepotřebují už žádný záběh, ale pro začátek se přemazáním nic... celý příspěvek > |
 |
Zežloutnutí listů, 7.7.2009 Pravda. Měďnaté postřiky na list broskvoní nepatří. Mohou ji zahubit. |
 |
Nemoc, 7.7.2009 Tímto problémem jsem se zabýval před lety a obtěžoval dotazy u odborníků vysokých škol a výzkumných ovocnářských ústavů. Bylo mi řečeno: je to odrůdová vlastnost některých ranných odrůd a buď se s tím smíříte, nebo to vykopete. Ranné odrůdy totiž... celý příspěvek > |
 |
Plesnivá bramborová nať leží, 7.7.2009 V takovém případě se doporučuje odstranit nať posečením tak rychle, aby plíseň nepřešla do hlíz. Dokáže je zcela znehodnotit. I když se odstraněním natě částečně zabrzdí růst, hlízy v pohodě v zemi dozrají. |
 |