Přesazení broskvičky

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?)
16.7.2009 23:24

Co vás asi vedlo k tak zoufalému kroku - přesazovat jakýkoliv stromek v době největšího horka je nesmysl. Přál bych vám, aby ten nešťastný pokus vyšel. Pro podporu ujmutí bych omotal kmínek jakoukoliv ssavou látkou (třeba hadrem na podlahu), kterou bych udržoval trvale vlhkou. A kdyby to nevyšlo pamatujte si, že novou broskev je třeba vysazovat na jaře. Nikdy ne na podzim, kdy bývá větší výběr v prodeji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 109.210 (?), 13.7.2009 16:26, zobrazeno: 5647x

Dobrý den, včerá jsem přesadila naší 3 roky starou broskvičku. Zrovna, když zacala plodit. Vykopala jsem velikou díru hodně pěkné hlíny a pořadě zalila. Myslíte, že se chytí???Máte s tím někdo zkušenosti?? Jo pořadně jsem jí zkrátila. Děkuji Martina K.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 13.7.2009 17:55

To, co si myslíme, nemá na ujmutí Vaší broskvičky pražádný vliv. Záleží na množství zachovaných kořenů, tedy na velikosti kořenového balu. Každopádně, pokud bych si mohl zvolit termín,  bych stromek přesazoval o 2 - 3 měsíce dřív.

host - 162.128 (?), 13.7.2009 23:13
chybami se člověk učí, i když je to někdy bolestnější, než bychom si představovali. Přesazovat plodící broskev, a v červenci?...zkuste ji hodně zalévat a napiště pak prosím zda experiment přežila, nebo zda budete na jaře sázet další broskev. Celkem by mě to zajímalo jak to dopadne.

host - 122.179 (?), 14.7.2009 12:29

Pokusy, to je moje.O to větší je radost z dobré zkušenosti.Někdy to vypadá jako hazard.Pokud k přesazení došlo ihned, nejen častěji zalévejte, ale hlavně přistiňte,slunce vysušuje a pálí.Plody bych zredukoval na minimum, stejně by možná opadly samy.   AB

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 16.7.2009 23:24

Co vás asi vedlo k tak zoufalému kroku - přesazovat jakýkoliv stromek v době největšího horka je nesmysl. Přál bych vám, aby ten nešťastný pokus vyšel. Pro podporu ujmutí bych omotal kmínek jakoukoliv ssavou látkou (třeba hadrem na podlahu), kterou bych udržoval trvale vlhkou. A kdyby to nevyšlo pamatujte si, že novou broskev je třeba vysazovat na jaře. Nikdy ne na podzim, kdy bývá větší výběr v prodeji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz