Příspěvky uživatele - Skalovi.pisek

Jinak nemocný ořešák, 16.5.2009
V agrolaboratoři by vám dokázali zjistit přítomnost škodlivin ve dřevě stromu. Poraďte se na okresní rostlinolékařské službě. Pro hosta 52.48 - máte pravdu, že pro bakteriální spálu ořešáků - jak se ta nemoc jmenuje má vliv hlavně prostředí v kterém... celý příspěvek >
Nadúroda, 16.5.2009
Samozřejmě. Pokud chcete kvalitní ovoce a ochránit stromek před vyčerpáním, protrhat. Při protrhávání na vzdálenost si představte kolik místa bude potřebovat každý dospělý plod. Ne snad aby se nedotýkaly, ale alespoň aby se nevytlačovaly.
Okousané konce nových větviček, 16.5.2009
Možná tam nějaký škůdce byl, ale větvička zdárně roste, jak je vidět z přibývajících zdravých listů na konci. Já bych to neřešil tak do detailu a trpělivě bych počkal.
Nektarinka Harko, 16.5.2009
Nezmiňujete se o tom, jak jste provedla řez korunky před sázením. Tak k tomu, co vám radí pan Vysloužil ještě zastřihněte větvičky na dvě očka a řezy zamázněte štěpařským voskem. K tomu po zasazení kmínek obalte nějakým savým hadrem (podlahovým,... celý příspěvek >
Problémy s ořešákem, 13.5.2009
Na tak stručný dotaz nelze odpovědět. Jedná se o ořešák mladý, starý, nebo o ten ze kterého vytéká tekutina? Upřesněte.
Velkopavlovická - bujně roste, málo plodí, 13.5.2009
Bujný růst, nejchutnější plody a malá odolnost vůči jarním mrazíkům jsou odrůdové vlastnosti Velkopavlovické. Ty výborné plody ochutnáme jen jednou za několik let. K tomu řezu. Když už musíte řezat, doporučil bych jen opatrný letní řez. Stejně... celý příspěvek >
Odrůdy ořešáku - Lake, 11.5.2009
Pane Vysloužile! Prosím o vysvětlení jak zacházíte s ořechy po sklizni. Perete je?
Americká plíseň na angreštu, 11.5.2009
Paní (nedovedu z latiny přeložit vaše vtipné jméno) s číslem příspěvku 50 133 moc děkuju. Předem jsem měl obavu z toho každotýdenního ošetřování. I když znám jiný prostředek s jedlým olejem (pro předjarní ošetření jako OLEO přípravky), neměl bych k... celý příspěvek >
Kdy vykvetou tulipany?, 9.5.2009
Měl jsem sbírku tulipánů, kterou mi pravidelně probíral hryzec vodní - strašně zákeřná a nevyzpytatelná potvora. Měl jsem taky přítele, který měl sbírku narcisů a poradil vyměnit tulipány za narcisy, jsou jedovaté pro hryzce. Uděláno. Jakmile by se... celý příspěvek >
Červený narcis, 9.5.2009
Píšete, že jste si cibuli vzácného narcisu přivezl z Belgie. Nepíšete zda vegetoval u vás alespoň jednu sezonu, nebo špatně rostl hned první rok po vysazení. V tom případě by to znamenalo, že jste si přivezl cibuli už napadenou. Při nákupu cibulí... celý příspěvek >
Žlutý řebčík královský, 9.5.2009
Pokud se vám úspěšně rozmnožil řebčík, bylo by nejvhodnější po zeschnutí natě cibule vyjmout a rozsadit. Sázím dostatečně hluboko na délku rýče, na dno pocukruju plným hnojivem, zasypu trochou zeminy aby cibule neseděla přímo v hnojivu a zasypu... celý příspěvek >
Americká plíseň na angreštu, 9.5.2009
Pro ochranu angreštu proti padlí americkému (po novu hnědému padlí angreštu) úspěšně používám Rubigan. Doporučuje se postřik před květem a po odkvětu. Já stříkám jen jednou a stačí to. Rubigan už ale není mezi povolenými prostředky. Můžete stejným... celý příspěvek >
Výsadba po ošetření, 8.5.2009
Dominátor jsem ještě nepoužíval, ale zkušenosti mám s Roundupem, Clinicem a Caputem. Tyto herbicidy působí výhradně prostřednictvím zelené listové plochy a odtud se rostlinnými pletivy dostanou až do kořenů. Naopak nepůsobí v půdě. Jakmile... celý příspěvek >
O jaký druh plevele jde?, 8.5.2009
Ten přípravek do trávníku se jmenuje BOFIX, ale asi ho nebudete potřebovat, když budete trávník pravidelně sekat a nenecháte heřmánkovec vysemenit  - vlastně vůbec vykvést. Není to trvalka.
Modřín opadavý - půdní nároky, 7.5.2009
O modřínech z lesa vím, že se jim vybírá slunné stanoviště a vysazují se většinou při okrajích porostu, nebo se v pozdější době odstiňují vykácením okolních stromů. To, že u vás bude mít stín až pozdě odpoledne asi nebude vadit. Na půdu tolik náročný... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika