Možná tam nějaký škůdce byl, ale větvička zdárně roste, jak je vidět z přibývajících zdravých listů na konci. Já bych to neřešil tak do detailu a trpělivě bych počkal.
Možná tam nějaký škůdce byl, ale větvička zdárně roste, jak je vidět z přibývajících zdravých listů na konci. Já bych to neřešil tak do detailu a trpělivě bych počkal.
Já mám konce meruněk a slivoní právě okousané od malých housenek obaleče švestkového (v lapáku se vyskytovali motýlci od 15.4.). Některé housenky už napadají i plody a ty hnijí. Druhá generace jde hlavně do plodů. Budu proto stříkat proti obalečům a proti monilióze plodů. První plody už budou zralé za měsíc a chci stihnout ochrannou lhůtu. Podobně jsem zaregistroval i prvé opožerky na jabloních, ale proti obaleči jablečnému asi stříknu později. Prvé obaleče jablečné jsem letos v lapáku zaregistroval už 29.4. (teplá oblast). Zkoušel jsem to i bez postřiku, ale to by byla celá úroda zničená. V chladnějších oblastech se snad ti obaleči tak moc nemnoží. Mimochodem, všiml jsem si, že mravenci ničí housenky obalečů, bohužel někdy přinášejí mšice.