Okousané konce nových větviček

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?)
16.5.2009 22:40

Možná tam nějaký škůdce byl, ale větvička zdárně roste, jak je vidět z přibývajících zdravých listů na konci. Já bych to neřešil tak do detailu a trpělivě bych počkal.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 16.5.2009 17:28, zobrazeno: 4839x

zdravím,

na asi 4 leté meruňce jsou jakoby okousány všechny konečky nových větviček, ty nejjemnější části plus ty jemné lístky

pořád se tam ochomítají mravenci, ale mšice naštěstí nic

co s tím? mám to nějak řešit?

meruňka
meruňka

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 16.5.2009 22:40

Možná tam nějaký škůdce byl, ale větvička zdárně roste, jak je vidět z přibývajících zdravých listů na konci. Já bych to neřešil tak do detailu a trpělivě bych počkal.

host - 64.231 (?), 17.5.2009 8:08

Já mám konce meruněk a slivoní právě okousané od malých housenek obaleče švestkového (v lapáku se vyskytovali motýlci od 15.4.). Některé housenky už napadají i plody a ty hnijí. Druhá generace jde hlavně do plodů. Budu proto stříkat proti obalečům a proti monilióze plodů. První plody už budou zralé za měsíc a chci stihnout ochrannou lhůtu. Podobně jsem zaregistroval i prvé opožerky na jabloních, ale proti obaleči jablečnému asi stříknu později. Prvé obaleče jablečné jsem letos v lapáku zaregistroval už 29.4. (teplá oblast). Zkoušel jsem to i bez postřiku, ale to by byla celá úroda zničená. V chladnějších oblastech se snad ti obaleči tak moc nemnoží. Mimochodem, všiml jsem si, že mravenci ničí housenky obalečů, bohužel někdy přinášejí mšice.

Mimmo

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025