Výsadba po ošetření

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?)
8.5.2009 22:10

Dominátor jsem ještě nepoužíval, ale zkušenosti mám s Roundupem, Clinicem a Caputem. Tyto herbicidy působí výhradně prostřednictvím zelené listové plochy a odtud se rostlinnými pletivy dostanou až do kořenů. Naopak nepůsobí v půdě. Jakmile dopadnou na povrch půdy začnou se rozkládat a neponechávají žádné zbytky (rezidua). Stejně tak se začnou rozkládat, použijete-li pro ředění znečištěnou vodu obsahující mikroskopické částice humusu. Může se tak stát, že byste postřikovali již méně účinným prostředkem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 227.229 (?), 1.5.2009 15:38, zobrazeno: 4022x

Po jaké době se dají do půdy ošetřené tot. herbicidem Dominátor vysazovat stromky a keře? mk

Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 8.5.2009 22:10

Dominátor jsem ještě nepoužíval, ale zkušenosti mám s Roundupem, Clinicem a Caputem. Tyto herbicidy působí výhradně prostřednictvím zelené listové plochy a odtud se rostlinnými pletivy dostanou až do kořenů. Naopak nepůsobí v půdě. Jakmile dopadnou na povrch půdy začnou se rozkládat a neponechávají žádné zbytky (rezidua). Stejně tak se začnou rozkládat, použijete-li pro ředění znečištěnou vodu obsahující mikroskopické částice humusu. Může se tak stát, že byste postřikovali již méně účinným prostředkem.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 79.90 (?), 8.5.2009 23:46

Dominátor patří mezi glyphosaty, podobně jako Roudup klasik, Clinik atd. atd. Všechny obsahují 36Og/l účinné látky glyphosate. Všechny působí, jak popisuje p. Skála. Jde o to, za jakým účelem jste totální herbicid použil. Pokud tam máte vytrvalé plevele-potom je třeba zachovat kultivační klid nejméně 14 dní, aby se účinná látka herbicidu dostala co nejhlouběji do podzemních orgánů plevelů (např. do oddenků), aby znovu neobrazily. Pokud by tam byly pouze plevele jednoleté, můžete sázet za tři dny. Na následnou výsadbu, či výsev nemají tyto herbicidy žádný vliv. Mohla by se provést již druhý den po aplikaci.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz