|
Rajčata 2025, 19.4.2025  Firma Moravoseed už zveřejnila termíny na letošní dny otevřených dvěří. Pro milovníky rajčat doporučuji Lednici. Kdo tam ještě nebyl - opravdu to stojí za to. Jsou zde k vidění především rajčata, papriky a okurky, ve foliovnících, v nádobách i na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 14.4.2025 Cílem je především zvýšení plodnosti a potom taky odolnost houbovým chorobám napadajícím kořeny. Tornádo ale opravdu není ta hlavní hlavní odrůda pro kterou to dělám. Jenom jich mám nejvíce, takže pro porovnání mám polovinu Tornád roubovaných a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 12.4.2025 Vlákno jsem pročetl, je tam pěkná ukázka naroubování dvou odrůd na jednu podnož. Jsou tam zkušenosti s použitím podnože J3B, nebo Fortoma. Já jsem sehnal nějaká starší semena podnože Fortimar a dnes je pro hobby použití dostupná především... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 12.4.2025  Roubujete někdo rajčata na podnože?
Já to letos zkoušám poprvé. Roubuju na podnož Fortimar F1. Narouboval jsem odrůdy Tornádo, Odat a Aprikola. Jde to celkem snadno. Už po pěti dnech od roubování začínají opět růst. Nyní po deseti dnech narůstají... celý příspěvek > |
 |
Aronie, 11.4.2025 Aronie je velmi dobře samosprašná. Podle Mičurina ochotně plodí a dokonce i tvoří semena i bez opylení. |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 3.7.2024  Určitě nic nevzdávejte, chce to právě zkoušet, zkoušet a zkoušet. Měl jsem dříve na záhonu tuhou jílovitou hlínu, která po dešti tuhla na kámen. Česnek byl prťavý, ale teď už se mu daří. Cibule mi dříve v té tuhé hlíně shnila krátce po výsadbě, teď... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 2.7.2024  Chybička se vloudila, ještě jednou posílám foto Skalka, Topaz, Benátčan.
Skalka je nová odrůda od Kozáka. Minulý rok byla v prodeji na podzim v omezeném množství. Cibule má nadprůměrně velké. Suknice jsou tenké, poměrně snadno praskají, musí se... celý příspěvek > |
 |
Zimolez/Zemolez. Ako ste na tom s tohtoročnou úrodou?, 11.5.2024  Mám mladý keř odrůdy Wojtek. Vysazen na jaře před třemi lety. Roste velmi bujně, plodnost zatím tak jenom na přímé obírání z keře. Udávaná velikost plodů je ke 3cm, zatím mají spíš do 2cm. Už začínají zrát, ale ještě se můžou zvětšit. Informace od... celý příspěvek > |
 |
Poľská výstava 🍎, 3.5.2024 To vypadá zajímavě. Kdy a kde se výstava konala? Byl by nějaký odkaz na video / webové stránky s i informacemi o výstavě? Díky. |
 |
Aronie, 1.5.2024  Aronie už jsou v plném květu, snad trochu vykompenzují jiné ovoce, které letos pomrzlo. Pěstuji odrůdy Aron, Brilliant, Nero a Rubina, celkem 11 keřů, všechny pravokořenné.
Aron a Brilliant mám 5 let. První tři roky intenzivně narůstaly zejména... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 27.4.2024  Tak denska jsem dal rajčata už do skleníku. Letos jsem je zase nasel moc brzy, takže jsou sazenice zase přerostlý (30-40cm). Zasadil jsem je ale hluboko, aby ještě prokořenily ze stonku, takže nad povrch kouká asi tak 20-25cm. Letos mám odrůdy Toro,... celý příspěvek > |
 |
Petržel, 23.4.2024  Petržel je u mně taky problémová zelenina. Zatím jsem měl vždy poměrně malé a hlavně rozvětvené kořeny. Ale nevzdávám to. Letos mám pro porovnání nasety odrůdy Alba, Efez a Konika. Nasel jsem je 10.3. a začaly vzcházet zhruba po třech týdnech.... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 18.4.2024  Letos jsem při předpěstování sadby omylem místo kedluben vysel za okno ředkvičky, takže jsem kupoval sadbu v zaradnictví. Radši pěstuji modré kedlubny, protože jsou méně náchylné na praskání. Letos mám odrůdu Azur. Sázel jsem do skleníku 12.3. a na... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 14.4.2024  Úplně stejné problémy s Bjetinem se řeší v diskuzi na stránkách pana Kozáka www.cesnek.cz/diskuse. Příspěvek z 8.4. 8:29, jsou tam i fotky, kde je pěkně vidět rozdíl mezi odrůdami.
Pro zajímavost ještě posílám foto česneku Havel z loňské sklizně... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 13.4.2024  Pro letošní sezónu jsem vysadil šest odrůd česneku, a to: Benátčan, Havel, Janko, Topaz, Od Jetleba a Skalka. Záhon jsem zryl a prokypřil měsíc před výsadnou a při tom jsem zároveň zapravil první dávku hnojiva, použil jsem Cererit Gold. Záhon je v... celý příspěvek > |
 |