|
Parazitické hlístice, 18.6.2010 je dobré důsledně rozlišovat, lalokonosce mi vyhubily skvěle, kolegyně hubila slimáky ve skleníku a už tak moc nadšená nebyla. |
 |
Broskev na myrobalánu, 18.6.2010 Pokud je těžší a bývá v zimě zamokřena a já přes to chcí pěstovat broskve, tak v podstatě jinou možnost kvůli asfixii kořenů nemám kromě ST-Julien -A -...
tohle kategorické tvrzení bych akceptoval, pokud bychom se bavili o meruňkách, v souvislosti... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskev na myrobalánu, 18.6.2010 mé zkušenosti nebudou zcela objektivní, jako asi všech - nemám porovnání konkrétní odrůdy na x podnožích...
Nicméně, na MB mám 2 stromky, mj. ranou nektarinku. Velikostí plodů a chutí v rámci mé zahrady patří k těm lepším, tady tedy asi žádný... celý příspěvek > |
 |
Broskev na myrobalánu, 18.6.2010 Samotná roubovačka broskve na Myrobalán je kravina
Kravina to není, zejména pokud hospodaříte na extrémně suchém pozemku. |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 18.6.2010 Takže s broskvema končím...
Taky jsem stříkal 2x a výsledek neodpovídá mému snažení, ta chemie holt má taky svá omezení. Náklady za postřiky jsem si nikdy nevyčisloval, ale většinou pracuji s polovinou malospotřebitelské dávky (cca 2-3 litry), takže... celý příspěvek > |
 |
Staré hašené vápno, 17.6.2010 Pokud jste si jist, že je to vápno, použil bych je - hmota je nezničitelná - tzn. vápník tam stále bude (ve formě uhličitanu). na druhou stranu, třeba sádrovec bych si po zahradě nerozhazoval... |
 |
Sací hadice 1coul - stačí to?, 17.6.2010 Mám přesně stejnou konfiguraci jako vy - tedy 800W čerpadlo (levné, plastové) a 3m coulové hadice, na vstupní straně výtlak cca 1,5 metru. Na výstupu udělám (s celk. výtlakem asi 3 metry) kolem 50l /min, tedy zhruba max. průtok... celý příspěvek > |
 |
Baycor 25 WP, 16.6.2010 Každému, kdo má zájem přiučit se systematiku pesticidů, mohu vřele doporučit výše tento odkaz, fungicidy jsou tam vyvedeny velmi pěkně, heslovitě, prakticky žádná omáčka...
Bitertanol (úč. látka Baycoru) je ve skupině... celý příspěvek > |
 |
Baycor 25 WP, 15.6.2010 Baycor je systémový fungicid, stejně jako další sloučeniny odvozené od triazolu. Pokud se vstřebává pletivy do hloubky, nemůže být kontaktním fungicidem - ty jsou (víceméně) nerozpustné a dřepí na povrchu, dokud se nesmyjí (vím, že tuto... celý příspěvek > |
 |
Železitá voda ze studny, 10.6.2010 Dopručuji večer po koupaní nadávkovat manganistan /koupíte v lekárně popřípadě u veterináře/dávka 2 gramy...
Manganistan draselný (nebo chcete-li hypermangan) je oxidační činidlo podobně jako chlor. Používáte-li chlorovou chemii (tedy Savo nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lískový ořech - likvidace kořenů, 10.6.2010 Líska je nesmírně vitální - spolehlivým řešením je kořeny vykopat (nebo vytrhnout bagrem). Budete-li ji ničit chemicky (Garlon nebo koncentrovaný Roundup), pak do čerstvé rány a nejlépe na jaře a stejně to není na jeden zásah. |
 |
Cílené poškození stromů nebo těžba pryskyřice?, 10.6.2010 Jsou to velmi kvalitní suroviny pro chemický průmysl...
Ano. Borová pryskyřice je výchozí surovinou pro výrobu terpentýnu (spolu s lněným olejem ho používají výtvarníci při olejomalbě), používá se i při výrobě vosků na nábytek, býval i v kreémech na... celý příspěvek > |
 |
Bazén Tampa, 6.6.2010 Nepodceňujte přípravu terénu - musí být opravdu dokonale rovný.
Bazén bez chemie lze provozovat snad 3 dny, a pokud použije bazénovou chemii (což je nutnost), bude potřeba to míchat a filtrovat. S Tampou jsem byl vcelku spokojen. |
 |
Jak dlouho vydrží jabloně v kýbli s vodou, 6.6.2010 Hrušně jsou poměrně citlivé na spodní vodu, asi 40-letý strom mi měhem 3 let odešel poté, co se - díky regulacím toku - na mém pozemku zvýšila hladina spodní vody... |
 |
Strupovitost 2010, 2.6.2010 Ano, poslední postřik jsem míval tak v půlce června (tedy 3-4 postřiky od začátku vegetace).
Jenže píšu už v úvodu "že mám masivně houbu na listech", takže mě ten jeden postřik nevytrhne (alespoň u toho zasaženého Šampionu). |
 |