|
Aké odrody sliviek do záhrady?, 30.12.2024 No ale stromky s úrodou švestek má pan Korzár pěkné. A opět musím konstatovat, že jeho počínání chápu. To je prostě vášeň. Já jsem vcelku nikdy moc po nových odrůdách nebažil, ale od doby, co můj syn začal se sháněním nových odrůd, došlo i u mě ke... celý příspěvek > |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 30.12.2024 naprosto chápu, že není jednoduché něco sehnat. Top odrůdy, licencované odrůdy, nebude producent, který zakoupil licenci, aby mohl zapěstovat hektary sadů, prodávat po kusech do zahrádek. |  |
|  | Špičaté zelí, 30.12.2024  Občas dám olivový olej, ale salát má pak hned trochu jinačí chuť, dávám ho na ledový salát. Na míchaný salát ze zelí, papriky, rajčat a teď ještě i mrkve dávám olej slunečnicový. Dnes další mísa k večeři. Walter |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 30.12.2024 A co pěstitel, to jiné podmínky, jiné chuti,...Já bych doporučil z toho, co mám a co mi plodí. Jen už to nejsou oslňující odrůdy. Černošická švestka, Hanita, Stanley, Královna Viktorie. Walter |  | Aké odrody sliviek do záhrady?, 30.12.2024 Dotaz zněl jasně, jaké odrůdy byste mi doporučili. Pan Korzár doporučuje výše popsané a svě doporučení potvrzuje snímky úrody těchto odrůd ze svého sadu. To, že se nedají jako zapěstované stromky u školkařů nebo prodejců sehnat, je věc jiná. |  | Účinná likvidace Plzáka Španělského při ekologické ochraně rostlin, 26.12.2024 Bohužel, s popisem otištěných článků máte, paní Lído, naprostou pravdu. Více mi ale vadí používání invektiv a vulgarismů tady v diskuzích a nechuť nebo nezájem administrátora vzniklé situace řešit. To mi připadne mnohem problematičtější, než... celý příspěvek > |  | Špičaté zelí, 24.12.2024 nojo, ono je to o lenosti, ocet je v domácnosti stále a nekazí se, prostě se postupně vyplácá zhruba jedna lahev za rok. Citrony nebo limetky nelze dlouhodobě skladovat a tak se může stát, že najednou dojdou. A pak je zas na řadě ocet. |  | Rouby jabloně, 24.12.2024 107.72:. Jak vám odepsal pan 236.5, přihlašte se na zahradaonline a tam vám mohu odpovědět soukromou zprávou. nějaké rouby Opálu na jaře mít budu. |  | Špičaté zelí, 24.12.2024 Dynamic taky pěkně narostlý. . Zálivku užívám stále stejnou, 1,5 lžíce octa, lžíce cukru, půl lžičky soli, 8-10 lžic rostlinného oleje. Promíchat, chvíli nechat odležet, až zelí pustí šťávu. Obvykle se pak od mísy nemohu odtrhnout, dokud v ní... celý příspěvek > |  | Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 22.12.2024  Příjemné prožití vánočních svátků všem přeje Walter. |  |
|  | Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 22.12.2024 Jste celý, pane Petře? Už jsem si o Vás dělal starosti, kam Vás vítr odvál. Na můj vkus jste se tu dlouho neukázal. |  | Špičaté zelí, 22.12.2024  Začátkem prosince jsem nelenil a přesadil jsem hlávky špičatého zelí i kořenovým balem do skleníku. Přesadil jsem i nějakou mrkev a celer i s natí a podle potřeby čerstvou zeleninu sklízím. V skleníku panují příznivější teploty, v průměru je uvnitř o... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 22.12.2024  Máš nádhernou domácí zimní zahradu, Milane, můžu jen obdivovat. Já letošní zimu rajčata týrám nedostatkem světla, rostou zatím bez přisvětlování. Říkám si, když vydržely rostliny doteď, tak horší už to nebude. Každý den teď budou mít o pár desítek... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 22.12.2024  První prosincové rajčátko z řízku Crimson Crush. |  | PremA133 🍎, 19.12.2024 Zajímavé! Moje zásady výběru. dá-li se to tak nazvat, jsou asi stejné, jako u většiny pěstitelů, tedy rezistence, plodnost, vybarvení, trvanlivost a konzumentů - barva, velikost. chuť. Walter |  |
 |
|