|
Předpěstování košťálovin, 10.2.2025  Další sezóna začíná. Včera výsev, raných odrůd květáku, zelí, kapusty aModrých kedlubnů do truhlíku za okno, dnes taktéž výsev raného hlávkového salátu. |
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.2.2025 To chce klid a nohy v teple. Na postřik zatím nepomýšlím. Dobu kvetení a taky posřiku před ním, letos odhaduji asi o 2 týdny později, než minulý rok. |
 |
|
 |
Výstava Berlín 5.6.7.február 2025🍎🍏, 8.2.2025 Naprostý souhlas s tím, co jste napsal a jak to vidíte. Kéž by to tak viděli všichni. Walter |
 |
Rajčata 2025, 8.2.2025  Semínka F1 už došla, mám jen F2. Taky těch rajčátek, velikost do 2cm, bylo spousta a rodina je včas neotrhala, když se nechala přezrát, praskala a rychle hnila a já to pak musel uklízet. A taky tahle odrůda není odolná černi rajčatové. Ale párkrát... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 7.2.2025  Při pohledu na ten nádherný vijan pana Zdenka jsem zavzpomínal na dobu před 12 lety, kdy jsem si přivezl semínka Supersweet 100 a zkusil tyhle cherry rajčátka napěstovat ve skleníku. Nikdy předtím jsem u mě takovou úrodu neměl. Vijany byly dlouhé... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 7.2.2025 Ale kdepak plůdky, vždyť jsem ho až doteď otužoval v 13° u okna bez přisvětlování. Ale udělalo 2 zálistky, které jsem dnes odlomil a zasadil do země. A zkusím ho dát trochu do tepla, den už je přeci trochu delší.
Gratuluju k nádherným rajčatům.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 7.2.2025  Rostlina Crimson Crush narostlá ze zakořeněného zálistku odebraného v říjnu z venkovního plodícího rajčete. |
 |
Očkování / roubování broskvoní, 2.2.2025  První kvítky z oček broskvoní v květináči |
 |
Admirál 🍎, 2.2.2025 tak to je dobré vědět, hned ho letos taky naroubuju v 650mnm |
 |
Ledový salát, 1.2.2025 No to bych si dal, než bych tu hlávku natrhal. Nakrájel jsem ho normálně nožem a snědl dřív, než jsem nějakou ztrátu barvy zaznamenal. Neberte to jako nesouhlas s vaší radou, ale já už jsem starej pes a novým kouskům se těžko učím. |
 |
|
 |
Ledový salát, 1.2.2025  Dnes mi moje paní koupila ledový salát ze Španělska.Opravdu veliká hlávka, mnohem větší, než uvádějí na etiketě. Ta hlávka mi vyjde na dvě mísy. |
 |
Elektrická řetězová pila uvolňování řetězu, 31.1.2025 tak buď se povoluje napínací šroub řetězu nebo není řetěz dostatečně mazaný, zahřívá se a protahuje nebo je tupý a opět se zahřívá a protahuje. |
 |
Rajčata 2025, 31.1.2025 vysavač se samozřejmě nehodí jen na molice, ale i na další obtěžující hmyz, s úspěchem jsem ho loni použil i na octomilky doma nebo komáry. |
 |
Rajčata 2025, 30.1.2025 Zeminu ze skleníku taky používám, třeba na výsadbu pokojovek. Ovšem sbírám jen tu, která přes zimu proschne na prach. Tu pak překátruju přes přepravku a uložím do soudku, kde zůstane v suchu až do použití během sezóny. Jinak když okřídlené molice... celý příspěvek > |
 |
Muškáty skudce, 29.1.2025 Těžké rozpoznat škůdce z takové fotky. To, co máte asi na mysli, vypadá spíš jako trus nějakého živočicha. Případné napadení savým škůdcem by se projevilo napřed na spodních stranách listů. Pár děr v listech teď přes zimu bych neřešil. Důležité je,... celý příspěvek > |
 |