|
Zasychání koncových větví jabloně - je to spála?, 21.5.2019  Zdravím Vás, našiel som zopár letorastov v takomto stave.Zvädnuté konce som odstrihol, zatial nie celé letorasty.Je to vplyvom napadnutia chorobou (spála?) alebo niečo iné? |
 |
Rubinola - řezat či nechat být?, 18.4.2019  Rubinola po predjarnom reze pekne obrastá.Je tam asi 6 súkvetí.Môžem nechať nejaké jablko na skúšku? |
 |
|
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 18.4.2019 O vašich skúsenostiach s Admirálom aj o jeho obľube vami mám samozrejme prehľad z diskusii tu na fóre.Aj o problematike s pehovitosťou.Určite iba treba vyskúšať.Chcel by som ho na MM106.Je to vhodný podpník?Môžte sa ešte vyjadriť k tomu... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 17.4.2019 Rozumiem, že to bol iba pokus.Uvažujem o tejto odrode.To, že jablká držia pevne na strome a dajú sa dlho skladovať v obyčajných podmienkach je pre mňa veľké plus.Ešte rozmýšľam nad Admirálom a Ligolom.Ktorú z nich by ste viac doporučili?Na všetky asi... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání broskvoní, 17.4.2019  Dobrý deň,sú to rúžovité kvety?Je to neznáma broskyňa u suseda.Asi semenáč. |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 17.4.2019 P.Hlavatý, dokedy vydržalo jablko Lucy na strome? |
 |
Určení podnože, 2.4.2019  Je možné získať kvalitné podpníky z výhonkov vyrastajúcich z materského podpníka?Keď vyrastú viac a prihrnem ich zeminou, zakorenili by?Následne by som ich oddelil na jesen.Ide o podpník GF677.Môžem takto postupovať? |
 |
Kadeřavost - postřik dnes?, 23.3.2019 Nemohli by ste dať na ukážku fotky tých špičiek?Ďakujem. |
 |
Skladovateľnosť jabĺk - 2018/2019, 24.2.2019 Rok 2018 bol určite výnimočný, čo sa týka vplyvu na chuť, množstvo úrody a skladovateľnosť jabĺk.Koncom januára som dojedol posledné jablká Malinové hornokrajské, u ktorých je štandardná doba skladovateľnosti niekoľko týždňov. |
 |
Nové odrody jabloni, 26.10.2018 Dobrý deň,je to kompletný zoznam?Chýba mi tam napr.Shalimar... Či sa mýlim? |
 |
|
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 29.8.2018 Pán Vysloužil, možno to ani toľko nebolo, už neviem.Každopádne sa so zberom nebudem ponáhlať kvôli teplote v pivnici.Nech klesne čo sa bude dať.Uvidím čo na to "povedia" samotné jablká. |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 28.8.2018 Tak s tým neusporiadaným rastom plne súhlasím.Ale je to asi spôsobené aj tým, že nebol udržiavaný niekoľko rokov.Aj ja rozmýšľam čo s ním skrz to skladovanie.Jeden celý konár musí ísť preč kvôli rakovine.Je to taký rozvetvený strom bez stredníka.Taká... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 28.8.2018 Tak u mňa sa začínajú vyfarbovať.Minulý rok som myslím oberal okolo 15.10.Farebne to boli veľmi pekné jablká.Uvidím kedy to bude tento rok.Chuťovo tiež veľmi dobré, len tá skladovateľnosť... Tých cca 5 týždňov to bolo aj u mňa.Ževraj podtrhnutie im... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 28.8.2018 Pán Hasman, mal by som mať jabloň Malinové hornokrajské.Chcel by som sa spýtať na vašu skúsenosť so skladovaním tejto odrody.Minulý rok som mal z nej bedničku jabĺk, ale dosť skoro začali múčnatieť.Tento rok je oveľa väčšia úroda a bojím sa toho... celý příspěvek > |
 |
Rubinola - řezat či nechat být?, 6.6.2018 Ďakujem za reakciu.Skrátim teda hlavné aj bočné letorasty.Ale čo terminál?Skrátiť aj ten alebo ho radšej "nebrzdiť"? |
 |