Příspěvky uživatele - hugovotr

Duranzie se scvrkávají, 21.9.2021 Obsahuje fotku
Stejný problém řeší letos hromada pěstitelů. Mám dvě starší durancie, jednu mladou a pak durancii naroubovanou na ryngly. Scvrkávají se všude, nezrají, nesládnou.
TopTaste?, 12.9.2021
Existuje několik klonů Toptaste, je tady o tom několik příspěvků. Já mám starší stromek, který zraje už koncem srpna, plody padají. Novější má plody ještě na stromě, skoro nepadá. Chuťově jsou ale řekl bych stejné, až moc sladké ale výborné, od pecky... celý příspěvek >
Tipala, 17.8.2021
Kořenitá chuť tam moc není, je to něco mezi švestkou a rynglí. Opravdu vyzrálých plodů je vždy jen pár, většina plodů shnije nebo popadá ne zcela zralá. Zrovna postupně dozrává špendlík žlutý, popadané Tipaly jsem k němu chtěl přidat do kvasu. Po... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 14.6.2021
Kyjovsko, včera jsem aplikoval Lepinox+Topas+Biool+Wuxal, snad se to spolu sneslo🤭 Někdy příští týden pak použiji drahocenné Integro+Scala nebo Bellis+Wuxal.
Rez (rzivost) slivoně, 6.6.2021
A byla to určitě rez? Nebyla to skvrnitost? Na obě můžete použít Talent. Slivoně - Červená skvrnitost - 4-6 ml / 10 l vody / 100 m2 - Postřik - květen, červen Poznámka: OL=21. Aplikujte 1 - 2 týdny po odkvětu, opakujte 1 - 2x v intervalu 10 - 14... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 6.6.2021
Krom vámi zmíněných ještě používám Lepinox jako první postřik při první i druhé vlně, jako druhý pak Spintor nebo Mospilan. Integro se mi osvědčilo nejlépe, bohužel už je dostupné jen pro profíky.
A co vaše mšice?, 6.6.2021
Zatím vše bez mšic, za včas jsem aplikoval lepové pásy. A až se i přes to mšice časem objeví, použiji Biool. Taky není levný, ale zabírá a insekticidy si nechávám na obaleče.
Suchá skvrnitost listů peckovin, 27.5.2021
Včera mi zbyla skoro celá nádrž namychaneho Zata po postřiku jádrovin, tak jsem k tomu přidal Talent a stříknul slivoňe a mandloně. Loni suchá skvrnitost řádila hodně, letos bych ji rád klepl přes prsty.
Rozkvétání meruněk 2021, 14.4.2021
A taky včely na to hází bobek, v takovém počasí je vidět sem tam jenom osamocený čmelák... 
Rozkvétání broskvoní, 14.4.2021
Vítejte v klubu, vymírání pupenů/rakovina čím dál více znemožňuje pěstování broskvoní. Jestli bude příští jaro i přes všechny možné postřiky zasaženo tolik letorostů jako letos, vyřeším to rýčem a motorovou pilou.
Rozkvétání meruněk 2021, 11.4.2021
Včera i při větrném počasí jsem na meruňky aplikoval Signum, broskvoně jsem vzal zbytkem Horizonu spolu s Aliette. U mě v sadě na kopci nefouká jen zřítka. Část VP ještě nekvete vůbec, část je už z poloviny rozkvetlá. Příští víkend stříknu... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 9.4.2021
Nevím, zda jsem správně pochopil. Přípravek "Předjarní postřik" se skládá ze dvou komponent - Mero a Karate, které se mají smýchat. Ptám se, zda k tomu lze přimíchat nějaký fungicid (Zato, Scala, Bellis...)?
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 8.4.2021
Dá se smíchat Mero s Karatem jako jarní postřik s přípravkem proti strupovitosti?Třeba Zato nebo Scala. Přidat i smáčedlo?
Rez tresne, 6.4.2021
Nemohu si pomoct, ale já tam vidím dvoják. Chce to fotky z více úhlů.
Novozasadena jablon ma nizko kostrove konariky, 6.4.2021
Všechen boční obrost dejte pryč. Proč - ty dva ponechané výhony jsou nízko, ten původní konkurent terminálu je mnohem silnější jak druhý výhon a třetí do party chybí úplně. Terminál nechte jak je, od zhora odpočítejte cca 6 zdravých pupenů a... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika