Příspěvky uživatele - Petr z Pardubic

Admirál 🍎, 3.1.2025
Za sebe můžu říct jen to, že na Vysočině jsem měl prvních asi 15 plodů, a já jsem kvalitnější jablka ještě nejedl. Konzistence dužniny (pevnost a šťavnatost) je stále v takovém stavu, jako když plody utrhnete přímo ze stromu. Proto si této odrůdy... celý příspěvek >
Aké odrody sliviek do záhrady?, 3.1.2025
Nejsou ale jenom tolerantní a částečně toleratní odrůdy, co jsem tady uváděl. Jistě stojí za pozornost i například Pepého oblíbená stará německá pološvestka Wangenheimova. K Pepého spokojenosti Vaňkova prvorepubliková lidová pomologie uvádí: Příjemně... celý příspěvek >
Záhradníctvo Limbach, 3.1.2025
Taky si myslím, že pán je v dobrém slova smyslu velký frajer, když se dokázal veřejně omluvit. Klobouk dolů.
Počasí 2024, 3.1.2025
A ono nic, pane SPCH, viďte, žádné fotky se nekonaly. Z hlediska ovocných stromů a jejich plodů rok 2024 zrovna moc vydařený nebyl. U mě den 23.4 2024 rozhodně znamenal mnohem horší pohromu než památný mráz 18.5 2012. Co se týče zimního slunovratu,... celý příspěvek >
Aké odrody sliviek do záhrady?, 2.1.2025
Aké odrody slivek do záhrady? Za mě Herman, Katinka, Hanka, Hanita, Toptaste, snad Haganta a Haroma. Moni asi neseženete, vlastní zkušenost s ní nemám. O slivoni Petra jsem neslyšel, tak předpokládám, že k sehnání nebude. Co se týče mě osobně, tak... celý příspěvek >
Aké odrody sliviek do záhrady?, 2.1.2025
To je blbosť názor Petra ma nezaujíma, treba mať vlastnú skúsenosť a nie niečo naschvál pošpiniť. Tomuto vyjádření milého pana Korzára nějak nerozumím. Upřimně řečeno, neznám žádného člověka, který by si koupil ovocný stromek jen proto, aby ho... celý příspěvek >
Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 22.12.2024
Pane z Chropyně, vzpomněl jste na včerejší čistě přírodní událost vztahující se ke znovuzrození Slunce? 
Záhradníctvo Limbach, 17.9.2024
Nevím, o jakém prodejci píše pan 236.1, ale Spomyšl praktikovala dříve to samé. Pokud mi prodejce napsal, že vrátí peníze, tak jsem mu odpověděl, že nechci peníze, ale odrůdy, které jsem si objednal. Podařilo se to jen jednou, když Spomyšl dodatečně... celý příspěvek >
Záhradníctvo Limbach, 15.9.2024
Valjevka místo Topperu, to je jedna vůbec z prvních záměn, co jsem tady měl. To už je hodně dávno. Takové švetkomeruňky Dapple Dandy se nedočkám asi nikdy. Ovšem ta záměna není zase tak špatná. Taková ta aziatka s tropickou příchutí zářivě růžovo... celý příspěvek >
Rajčata 2024, 15.9.2024
ILDI u mě už dávno překonalo chuťově právě Goldkrone. Ovšem po současných deštích venkovní zrající plody Goldkrone "explodovaly". Ne ale všechny, to musím přiznat. Gardenberry žádné. Každému také chutná něco jiného. Třeba po minulé sezóně jsem si... celý příspěvek >
Rajčata 2024, 15.9.2024
Miloši, koupím klidně sáček semen a pošlu ti ho. Posílám rouby zdarma, takže nějaká koruna navíc není problém. V minulosti jsem vylupoval semínka z Rubinky, když ještě osivo nebylo v prodeji, Kumato, Sweet Milion a všechno bylo v dalším roce celkem... celý příspěvek >
Počasí 2024, 15.9.2024
Tlaková níže BORIS dává zabrat asi všude. Překvapil mě včerejší titulek na ČT24, kde stálo, že Pardubice chystají evakuaci některých částí města. Rozhodně to nebude kvůli docela normálním srážkám ve městě, ale spíš kvůli rozvodněné Chrudimce, která... celý příspěvek >
Odrůda Rakovski, 15.9.2024
Napište si do vyhledávače meruňka Rakovského a projděte si odkazy, které se vám objeví. Stromek tady už nějakou dobu je, ale nevím odkud byl. Záruku pravosti nemám. Nejvíc stromků mám ze Spomyšle a pak něco z Uherského Ostrohu.
Záhradníctvo Limbach, 15.9.2024
Pane ze Slovenska, jak jsem psal, chápu vás. Ten Limbach by vám měl dodat pravou odrůdu olivovníku, kterou jste v dobré víře kupoval a jejíž název byl uveden na visačce. Problém je, že tu pravou odrůdu možná ani nemají, nebo vám budou tvrdit, že ta... celý příspěvek >
Záhradníctvo Limbach, 13.9.2024
Nepsal jsem nic o záměrných záměnách v jejich e-shopu a nepsal o tomto konkrétním jevu ani pán, co tam pracoval. Týkalo se to skladování. Problém je, že se při větším množství stromků splete kde kdo. Neuhlídá to ani menší soukromník s licencí na... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika