Příspěvky uživatele - Petr z Pardubic

Broskyne 2024, 17.8.2024 Obsahuje fotku
Nezbývá, Martine, než ti pogratulovat k pozdnějším bělomasým nektarinkám. Já mám od Davida pouze jednu pozdní bělomasou broskvoň K2. Na B.J. Elbertu tady vzpomíná nějaký pán ze Slovenska. Odrůda byla běžně k sehnání tak před 20 lety, kdy naopak... celý příspěvek >
Hrušky 2022, 15.8.2024
S těmi letními hruškami je potíž. Ty Kozačky jsem chytil taky jen některé. Muškatelka turecká měla kořenitý šmak částečně už v "mouce", proto mě to zaujalo. U Šídlenky buď "mouka" nebo byly ještě nezralé. U té Muškatelky šedé bych měl zájem o... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 15.8.2024
V minulosti nějaké náznaky větších plodů na Flamin Fury byly. Letos to vypadalo, že přežilo mráz dost plodů, ale postupně opadaly. Zbyl jeden podprůměrný a jeden zhruba průměrný. Stromek není na podnoži GF-677, takže jeho budoucnost je nejistá.... celý příspěvek >
Broskyne 2024, 14.8.2024 Obsahuje fotku
Zdravím největšího zdejšího přítele meruněk a broskví pana MH. U mě sezóna končí posledním plodem broskve na Flamin Fury a dvěma plody na Cresthavenu. Toť vše.
Jolina a Joganta, 14.8.2024
Mnohakrát děkuji za další poznatek k určení odrůdy na fotkách. Druhý stromek pár plodů měl, ale podlehly moniliové hnilobě stejně jako například na Valjevce. Jinak vybarvují všechny pozdní odrůdy včetně Jofely na novém stromku, Eleny, Presenty. Letos... celý příspěvek >
Královna Viktorie, 14.8.2024
Zapomněl jsem na Fortune, švestkomeruňky a hlavně zajímavě barevnou snad nepravou Dapple Dandy, ty všechny mají červené odstíny a často i dužninu, např. Chernyj Barchat.
Azura, 14.8.2024 Obsahuje fotku
Na částečnou obhajobu této novější německé tolerantní pološvestky musím napsat, že v těstě je chutná úplně stejně jako jiné slivoně. Až překvapivě chutná.
Hrušky 2022, 14.8.2024 Obsahuje fotku
Další plod "neznámé letní odrůdy" jsem našel na roubu Muškatelky turecké. V chuti je takový nepatrný šmak starobylé odrůdy (kořenitost). Jaká asi musí být Muškatelka šedá, o které se uvádí: chuť sladká, muškátově kořenitá, svérázně dobrá.
Královna Viktorie, 14.8.2024 Obsahuje fotku
Královnu Viktorii jsem nikdy neměl, takže nevím k čemu by se dala její chuť přirovnat. Vím, že máte Černošickou ranou pološvestku a jinak mě nic nenapadá. Do červena mně tady vybarvuje zpočátku jen ten Amers, v budoucnu možná Crvena Ranka a... celý příspěvek >
Jolina a Joganta, 13.8.2024 Obsahuje fotku
Všiml jsem si příspěvku pana 250.237, který píše, že Joganta mu zraje s Hanitou, nebo před ní. To znamená, že na mých fotkách bude Jolina.
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 13.8.2024 Obsahuje fotku
Plody zdeformované šarkou se najdou na stromě poměrně často, ale i když jsou předčasně zrající, s občasným červeným místem v dužnině, jejich chuť je naprosto typická pro Domácí švestky, tak jak ji známe od nepaměti.
Odruda Wangenheimova, 13.8.2024 Obsahuje fotku
Podle mého názoru má největší smysl pěstovat Wangenheimovu ve vyšších polohách, kde nedozrává Domácí švestka. Dříve zraje například i Vlaška, Hamanova, Gabrovská atd.. Člověk by řekl, že při dnešním globálním oteplování dozraje všechno všude, ale... celý příspěvek >
Meruňky 2024, 13.8.2024
Vidět tolik meruněk pohromadě, je letos vzácnost., pane Petere. Blahopřeji. Zajímalo by mě, kdy tato meruňka zraje v porovnání s jinými pozdními odrůdami. Mně jediné Farclo ze stromku opadlo, přitom kvalita velmi pozdních odrůd mohla být díky posunu... celý příspěvek >
Top - Top 2000 stlpovité slivky, 12.8.2024 Obsahuje fotku
Stromek jsem kdysi koupil jako odrůdu Top. Nějaké plody má až nyní. 
Slivoň Bluefre, 12.8.2024 Obsahuje fotku
Stromek Bluefree tady mám již delší dobu. časem se trochu zmátořil a nyní má i nějaké plody, tak snad nějaký úspěšně dozraje. Jsem zvědavý, co přinese pozdní Bluebell. 
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika