|
Sophora japonica pendula, 4.10.2011 Letos na jaře jsem vysadil Sophoru a v posledních dnech mi náhle shodila skoro všechno listí. Zdá se mi, že je to poněkud brzo ale vzhledem k tomu, že nemám s touto rostlinou zatím více zkušeností, nedovedu posoudit, zda je to normální nebo uschla.... celý příspěvek > |
 |
Fagus sylvatica Michal Andrusiv - foto, 13.9.2011 Díky za snahu, ale to už jsem zkoušel... víckrát... Díky |
 |
|
 |
Fagus sylvatica Michal Andrusiv - foto, 31.8.2011 Nemá někdo fotografii tohoto buku? Zajímalo by mne, jak vypadá koruna tohoto buku. Má být údajně kulovitá. Díky |
 |
Ruční vřetenová sekačka - rady, 12.8.2011 Můžete uvést, jak jste snížil výšku sečení? Na "hrubou" údržbu trávníku mám benzinovou Husquarnu R147S a po Fiskars Momentum se zatím dívám, ale originálních 2,5 cm mi přijde, stejně jako Vám, zbytečně vysoko. Díky |
 |
Rezatění thují, 9.8.2011 Na dálku těžko soudit, ale zima 2010/2011 byla relativně teplá a střídání teplot mohlo způsobit i zaschnutí některých jehličnanů - může tedy jít o fyziologickou reakci. Nedá se však ani vyloučit houbové onemocnění. Pokud letos přirostly... celý příspěvek > |
 |
Pinus aristata - umístění, 19.7.2011 Mohl by jste prosím uvést vhodný typ fungicidu pro preventivní postřik borovic? Děkuji. |
 |
Javor Tamukeyama - usychající listy, 29.6.2011 Dotaz na "P". Pokud se nepletu jste od Nového Jičína a občas přispíváte do diskuzí. To tedy máme skoro stejné klima, jsem od vás cca 30 km.
Ale zpět k Tamukeyamě - myslíte, že kořeny zahnívají? To by tedy mohlo znamenat, příští... celý příspěvek > |
 |
Javor Tamukeyama - usychající listy, 29.6.2011 Tento javor je vysazen v zahradě 5 let, nikdy předtím sluncem ani horkem nestrádal, například loňské horké léto s extrémními teplotami až ke 40°C snesl bez poškození, proti polednímu slunci mu pomáhá vzrostlejší limba. Letošní teploty v... celý příspěvek > |
 |
Je to hloh?, 24.6.2011  a ještě foto2 |
 |
Je to hloh?, 24.6.2011  Pozuná někdo tento kultivar tohoto sloupovitě rostoucího listnáče? |
 |
|
 |
Picea omorika, 2.11.2010  Poradí někdo s tím, zda se jedná o nějaký kultivar omoriky nebo je to jen štíhlejší omorika? Díky |
 |
Neznámý listnáč, 7.10.2010  Pozná někdo co to je za strom, kterému patří tyto listy? |
 |
Kdy střihat rododendron a gignko?, 21.9.2010 Se zásahy do ginkga mám dvě zkušenosti: 1.Na zahradě mám ginkgo fastigiatu, které občas vypustí nesymetrickou vodorovnou větev. V období vegetačního klidu ji odstraním, ránu zamáznu štěpařským voskem. Rostlina roste bez újmy. 2. Pád větve... celý příspěvek > |
 |
Mravenci v květináčích, 21.9.2010 Mám několik japonských javorů v květináčích a v některých se mi uhnízdili mravenci. I když javory nějak zřetelně netrpí, přece jen by bylo dobré mravence vypudit. Poradí někdo jak na ně? Díky |
 |
Ginkgo biloba fastigiata, 26.8.2010  Dá se podle tvaru listů přesně určit druh ginkga? Nebo je v tom variabilita? Tohle by mělo bý fastigiata ale občas vyrazí do boku docela silná větev... |
 |