|
Příspěvky uživatele - 244.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
hnojení ovocných stromů, 5.11.2008 Já jsem takový "polní pokus" s hnojením ovocných stromů prováděl - byť necíleně.
Asi před 10 lety jsem řešil, zda skácet dva - tehdy asi 20leté- Jonathany. Stromy vždy pěkně odkvetly a pak neměly ani jablíčko - tohle se opakovalo snad 3 roky po... celý příspěvek > |  | tomast, 24.10.2008 zkuste Davídek, J a kol: Chemie potravin, vydalo SNTL Praha v letech 1983-86,
nebo Velíšek, J: Chemie potravin, vydal OSSIS Tábor 1999-2002.
Druhý zmíněný autor se hodně zabýval reakčními mechanismy v potravinách |  |
|  | tomast, 23.10.2008 Zcela vyčerpávající informace neposkytnu, máte-li zájem, mohu odkázat na monografie.
Alkoholy v destilátech propanolem nekončí, přiboudlina obsahuje butanol a isobutanoly o dost možná i ještě vyšší alkoholy. Lze samozřejmě namítnout, že taková... celý příspěvek > |  | zalévání jabloní, 22.10.2008 Tvrdost vody stručně řečeno způsobují sloučeniny vápníku a hořčíku. Pokud vidíte na povrchu půdy bílou krustu, bude to pravděpodobně uhličitan vápenatý.
Co se týče srážení mýdla - v tomto případě konverujete relativně rozpustné sodno-a draselné soli... celý příspěvek > |  | užovka, 22.10.2008  Mám užovky snad 20 let v kompostu a téměř o nich nevím - každoročně vidím dospěláka jednou jedinkrát po sv. Jiří vyhřívat se na slunku (nebo mládě u potoka) a pak po zbytek sezony nic. Jsou poměrně plaché a vadí jim rezonance sekačky (takové to... celý příspěvek > |  | škrábání pálenky, 17.10.2008 je možné, že k hydrolýze etylacetátu dojde.
Nicméně esterifikace (tedy tvorba esterů z volných kyselin a alkoholů) a transesterifikace (výměna alkoholů v již hotových esterech) jsou popsané reakce, ke kterým v hotových pálenkách tak jako tak dochází... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|