 |
Příspěvky uživatele - 94.10
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lečo, 25.8.2009 Dělám to taky tak, jen napřed zeleninu posolím, počkám, až pustí šťávu a teprve pak nacpu do sklenic. Vleze se tam toho víc.
Co se týče zavařování v horkovzdušné troubě - měl bych strach, jestli je těsnění víček na takovou teplotu... celý příspěvek > |  | Sušené ryngle?, 24.8.2009 Usušit se dá úplně všechno, včetně rynglí. Oproti švestkám mají více vody, jsou méně aromatické a usušené nemají tak pěknou černou či černomodrou barvu.
Sušení ale není nejlevnější. Ještě se netopí a slunce obvykle nestačí. |  |
|  | Rozdíl mezi Ringlí a Blumou, 24.8.2009 Pojem "bluma" asi není přesně vymezen, neuvádí se v odborné literatuře a v některých krajích se nepoužívá ani v v běžné mluvě. Jde nepochybně o počeštěné cizojazyčné názvy Pflaume či plum.
Osobně si... celý příspěvek > |  | Co ještě z přebytků paprik?, 24.8.2009 Chutnal jsem na těstovinách paprikový protlak - něco jako kečup, chutnalo to skvěle, ale jak se vyrábí, nevím |  | Udírna, 24.8.2009 Myslím, že kouřovod 1 metr není problém a chladit kouř není potřeba. Chce to regulovat topení tak, aby se teplota kouře držela v předepsaných mezích. Léta jsem udil v udírně, kde se topilo přímo pod masem a při pečilvém hlídání ohně to šlo bez... celý příspěvek > |  | Hruškové recepty, 24.8.2009 Nevím, asi mírou usušení či uskladněním. Ani křížaly mi nekřupou, ale jsou vláčné. Při mletí na masovém mlýnku lezou z šajby jako had. Já bych zase nedovedl vyrobit ze sušeného ovoce prášek. |  | Hruškové recepty, 24.8.2009 Pracharanda nemá konzistenci prášku, je to spíš jako pomletá guma, jde z ní vymodelovat koule. Pro lepší skladovatelnost je možné ji prosypat cukrem. Buchty dělat neumím, ale asi nebude problém to zabalit... |  | Co to je za slivoň?, 24.8.2009 Zkuste je vyfotit - plody i výhon s listy |  | Nejvhodnější podnož, 24.8.2009 Čím trpí Vaše kupované hrušně? Na kopci v sušší půdě by asi měly být semenáče vhodnější. |  | Gabrovská pro slivovici, 21.8.2009 Odrůdu si určit netroufám, slivoní je spousta jsou si dost podobné. Gabrovská to, podle mě, ale není. Jednak dozrává později, navíc její plody jsou na obě strany víc do špičky - takové švestkovější. Tohle je pološvestka |  |
|  | Gabrovská pro slivovici, 21.8.2009 Záměnu odrůd nelze vyloučit ani v současnosti. Z první úrody se ale závěry dělají těžko, počkal bych.
Mně tedy Gabrovská dozrává o dost později, asi o měsíc. |  | Výběr jabloně, 21.8.2009 Není ani tak důležitá odrůda, jako tvar a vzrůst stromku. Ten je dán především použitou podnoží, výškou kmene, kvalitou půdy a taky vzrůstností dané odrůdy. V současném sortimentu je přes 100 odrůd, navíc se množí i některé staré. Záleží... celý příspěvek > |  | Přesazení švestky, 21.8.2009 Záleží na tom, jak stará švestka je a s jak velkým kořenovým balem ji můžete přesadit. Nemyslím, že by slivoně byly o mnoho háklivější než jiné ovocné druhy.
Nebál bych se, že větší množství sněhu v zimě stromu ublíží. Není-li strom ve... celý příspěvek > |  | Ako zachránit orech, 21.8.2009 U ořechu bych se o to ani nepokoušel. Byly by to další zbytečné rány Rouby ořešáku se obtížně ujímají i při perfektním štěpování. Pokud je strom zdravý, měl by i tento neodborný zásah přežít, možná vyrazí výhon ze spících oček na kmeni pod... celý příspěvek > |  | Modrá skalice ano či ne?, 21.8.2009 Proč chcete přidávat modrou skalici do akvária? Nevím, jestli rybičkám nějaká koncentrace neublíží, ale pochybuji, že by jim jakákoli prospívala. |  |
 |
|
|
|