|
chryzantémy, 18.11.2007 Chryzantémy jsou trvalky a při správném zazimování vydrží několik roků. Nejprve rostlinu seříznu a přesadím i s balem do připravené bedýnky, kterou doplním zeminou a dám na světlé stanoviště s teplotou okolo 8 °C, pokud možno suché. Na... celý příspěvek > |
|
Vyhřívané jezírko, 15.11.2007 Pokud nezvolíte solární ohřev, tak to asi bude energeticky dost náročné. D. |
|
|
|
kočka na zahradě, 15.11.2007 Každý má právo na svůj názor, ale s tím svým jste mne pane Vysloužile moc nepotěšil. Naše kočka, ačkoliv není toulavá a má svůj trvalý domov, ráda dělá výpravy až k lesu (3km daleko). Z každé výpravy přinese koťatům nějakou tu myš i nyní v zimě,... celý příspěvek > |
|
Ačončka, 15.11.2007 Nemáte na mysli ačokču? Jestli ano, tak se podívejte na tuto adresu - je tam úplně všechno: www.achocha.unas.cz. Mimochodem, letos jsem jí pěstovala poprvé a opravdu není špatná. Zdravím - Daniela. |
|
past na myš, 15.11.2007 Než jsme si pořídili kočky, tak jsme dávali jako návnadu do pastiček špek. Ono to těm potvorám myším tak vonělo, že stály ve frontě... Daniela. |
|
Jílovitá zemina - kyselost půdy, 14.11.2007 Můžete se s námi podělit o své zkušenosti - jakým způsobem bojujete s kyselou půdou? Díky - Daniela. |
|
popol z dreva, hnojenie?, 14.11.2007 Já dávám popel z krbu jedině do kompostu a v jakémkoli množství. Někdy jsou v něm malé kousky nedohořelého dřeva a ty se v kompostu do roka rozpadnou. Na záhoně by to vadilo při vysetí malých semínek. Daniela. |
|
Zelená řasa v rybníčku, 13.11.2007 Kristýnko, nepíšete, zda máte filtraci. Je to dost důležité. Než bych to všechno popsala, odkáži Vás na tuto adresu: http://www.sera.cz/04/04.htm#preventivni - tam je úplně všechno moc pěkně a srozumitelně vypsané. Určitě tam najdete... celý příspěvek > |
|
Neznámý keř z Kréty, 12.11.2007 Fotka se Vám nepodaří přidat, pokud nejste zaregistrovaný. D. |
|
kdo krade vejce, 12.11.2007 Váš soused je asi pěkný fiškus!!! |
|
|
|
Delonix regia, 12.11.2007 Jedná se o moc pěkně kvetoucí mohutný a košatý strom, který jsem viděla v jižním Španělsku. Nevím, jak by se dal pěstovat u nás v našem klimatu. Leda by se spokojil s větším květináčem a přes zimu byl třeba v zimní zahradě a v létě venku.... celý příspěvek > |
|
Plíseň a česnek, 12.11.2007 Já mořím česnek jedině v hypermanganu už několik let a mám s tím výborné zkušenosti. Žádná plíseň, žádná hniloba. Česnek rozeberu na stroužky, namočím přes noc, druhý den lehce osuším a hned sázím. Daniela. |
|
Elektrické sněžné hrablo, 12.11.2007 Bydlíme kousek za Prahou a sněhu je tu málo. Jsou ale zimy, i když je to vyjímka, že sněhu je moc - jako předloni. To se nám pak s hrablem nechce odhazovat, protože máme velký dvůr a dlouhý chodník okolo našeho pozemku. Stále laškujeme s... celý příspěvek > |
|
Stálezelené rostliny z IKE, 11.11.2007 Také jsem tyto rostlinky v IKEA viděla. Jsou pěkné a láká to člověka udělat si radost a koupit si je. Ale odolala jsem a jak vidím, tak jsem asi udělala dobře. Myslím si, že je lepší zajít do zahradnictví, kde sice zaplatím o nějakou korunu navíc,... celý příspěvek > |
|
Co to je?, 10.11.2007 Nevíte co je to za broučka? |
|