Příspěvky uživatele - 204.208

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy se zaštipuje Nestařec mexický?, 3.4.2008
Nestařec se zaštipuje, když má vyrostlé alespoň tři řady lístků. Potom už není zapotřebí zaštipovat, teprve až když kvete, tak se odštipují odkvetlé chomáčky květů.  Má rád hodně vody, ale pozor na přemokření, měl by mít dobře propustnou a lehčí... celý příspěvek >
rajčata - rady pro začátečníky, 2.4.2008
Veroniko, o kompostu už bylo na těchto stránkách mnohokrát povídáno, takže bych opakovala jen to, co zde napsalo již mnoho lidí.  Takže dejte si do vyhledávání slovo  "kompost" a zobrazí se vám všechno o kompostu. Určitě tam... celý příspěvek >
ačokča, 2.4.2008
Já jsem vloni zasela ačokču poprvé a hned mi vyšla všechna semínka.  Nedávala jsem je ale pod igelit,  možná, že proto Vám ta semínka zašla. JInak mě nic jiného nenapadá.  Zkuste to zasít znovu, tolik nezalévejte a nepřikrývejte, ať... celý příspěvek >
Zámková dlažba a plevel, 1.4.2008
Když ničím plevel na dlažbě vroucí vodou, tak vždy, když je trochu prohřátá od sluníčka. Kdyby se polila v době, kdy je zima, tak by asi popraskání hrozilo, ale dělám to tak již několik roků a je stále pěkná. Daniela.
rajčata - rady pro začátečníky, 1.4.2008
Jani, semínka rajčat klidně zasaďte a udělejte jim ten minipařníček. Oni to doženou, ještě není tak pozdě. Jinak se mají zasít tak začátkem března a vypěstovat si sazenice doma v kelímku za oknem. Teprve po zmrzlících v půlce května je dát... celý příspěvek >
vyklíči do výšky a zlomí sa, 29.3.2008
Juro a nezapoměli jste dát rostlinkám výživu - hnojivo?  Zřejmě jí mají málo a potom jsou stonky slabé a zlomí se.  Zdravím - Daniela.
Mandlovník - co to vlastně je?, 25.3.2008
Mandlovník je stromek podobný broskvi, je však listnatější a listy jsou podlouhlejší. Dorůstá do výšky 3 až 5 m.  Daří se mu všude tam, kde se daří meruňkám a broskvím. Patří do čeledi Rosaceae (růžovitých). Někdy bývá mandloň nazývána královnou... celý příspěvek >
Krtek - vadí mu kočky?, 20.3.2008
Boj proti krtkům mi tak trochu připomíná válku ve Vietnamu - jsou hluboko pod zemí, mají nesčetně chodbiček a veškeré snahy jsou téměř zbytečné. Nechápu, jak je to možné, ale nemáme na zahradě ani jednoho krtka -(ne, že by se mi po nich... celý příspěvek >
citronečník - poncirus trifoliata, 20.3.2008
Semena zbavená dužniny je možno ihned vysévat do skleníku nebo pařeniště. Jinak do jara se mohou stratifikovat v mikroténovém sáčku s vlhkým perlitem v teplotách těsně nad nulou - třeba na dně lednice. Půda je vhodná lehčí a slabě kyselá - tedy s... celý příspěvek >
Rododendron žloutne, 20.3.2008
Miluš, rododendrony potřebují ke svému zdárnému růstu (mimo jiné) i hodně kyselou půdu a vůbec nesnáší vápník. Myslím si, že by to mohlo být i tímto. Už jsem to tady také psala mnohokrát a i v jiných diskusích se to objevuje.  V minulém... celý příspěvek >
Rododendron žloutne, 17.3.2008
Ba naopak - mám obavu, že u Vašeho rododendronu došlo k přemokření kořenů. Už jsem o tom v jedné diskusi na tomto fóru psala.   Vlivem dlouhodobého přemokření dochází k šíření fytoftorové hniloby kořenů. Začne to tím, že nejdřív vadnou... celý příspěvek >
Revoluční novinka?, 17.3.2008
Již jsem o tom četla - je to velice zajímavé. Pokud se ale nejedná o podvodníky, kteří by místo pravých mykorhizních půdních hub prodávali něco jiného. Chtělo by to vyzkoušet a nebo mít doporučení od někoho, kdo má s touto firmou zkušenosti. ... celý příspěvek >
Tabulka skla proti přemokření, 15.3.2008
Mám obavy, že rostlina pak nebude moci větrat a dojde k jejímu uhnití. Daniela.
Přesadit azalku teď nebo ne?, 15.3.2008
Azalky přesazujeme většinou v dubnu a květnu, na podzim v září a říjnu. Mladé rostliny se přesazují každoročně, starší jednou za 3 roky. Po vyklepnutí z květináče se opatrně odstraní kořenový bal a po vložení do nového, většího květináče se zasype... celý příspěvek >
borůvky kanadské, 14.3.2008
Pokud máte vodu z vrtu hodně tvrdou, tak to vadí. Můžete to zmírnit tím, že necháte vodu v konvi odstát do druhého dne a pak s ní teprve zalévat.  Daniela.
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika