Když ničím plevel na dlažbě vroucí vodou, tak vždy, když je trochu prohřátá od sluníčka. Kdyby se polila v době, kdy je zima, tak by asi popraskání hrozilo, ale dělám to tak již několik roků a je stále pěkná. Daniela.
Mech na zámkové dlažbě jsem letos kolikrát mechanicky odstraňovala, ale už toho mám plné brýle. Stačí zapršet a zase se to zelená. Jakým postřikem a kdy, v jakém období se toho zbavím?
Dobrý den, správně musí se zasypávat pískem, který je na to určen a ten písek je kyselý a proto se tam neuchytí plevel a určitou dobu tam nic neroste. Ale až se písek propere vodou-déšť, kyselost zmizí, tak plevel roste. A pak se to musí řešit chemickými postřiky na rostliny.
Mám kolem domečku plochu asi 200 m2 zámkové dlažby a když je správný podklad tak tam plevel neroste, leda by se do spár dostalo bláto (řeším roundapem), mech se tam samozřejmě časem usadí a to pak chce jednou za čas (za rok - dva) vzít tlakovou myčkou s rotační tryskou a spáry vymýt, pak zasypat křemičitým pískem, přemést…
Když ničím plevel na dlažbě vroucí vodou, tak vždy, když je trochu prohřátá od sluníčka. Kdyby se polila v době, kdy je zima, tak by asi popraskání hrozilo, ale dělám to tak již několik roků a je stále pěkná. Daniela.
To není žádný problém. Pořádně složit kameny, aby vázaly a ležely na sobě tak, aby se zeď tlakem na jednotlivé kameny nerozvalovala. No a tu malinkou drobnost - za zadní stranu udělat dobrou drenáž, taras odvodnit a nenechat aby do něj tekly proudy vody.
Dobry den, zamkovku mame asi rok a stale zadny plevel, asi opravdu zalezi na kvalite polozeni. Btw, rada me maminky: vodou naredte ocet a muzete zalevat, popripade postrikovat. Michaela
Ten plevel se potvora ukáže až později než po roce a může být sebelépe udělaná dlažba. Některé druhy plevele dokáží růst i na holé zdi. Ale dá se to udržet i bez té chemie. Ocet jsem ještě nezkoušela. Daniela.