|
Jaká teplota ve skleníku? Čím stínit?, 29.4.2008 Vyrábějí se v několika barvách, ale nejčastěji jsem viděla zelené. Zdravím - Daniela. |
|
Kompost, 29.4.2008 Jardo, - taťko, tak všechno nejlepší!!! Zdravím - Daniela. |
|
|
|
Konopí, 29.4.2008 Sklizeň se provádí v době, kdy je rostlina v plném květu - nejlépe je vystihnout okamžik, kdy kvete největší množství květenství. Po posekání rostlin se tyto nemusí nijak zvlášť upravovat - stačí je rozložit na nějakém suchém a dobře větraném místě.... celý příspěvek > |
|
snížení PH v půdě před zasetím nového trávníku, 29.4.2008 PH půdy lze snížit zalitím vodou s přídavkem octa nebo roztoku pH-. Zdravím - Daniela. |
|
Hojivo Travin, 29.4.2008 Také máme dva psy. Pokud ošetřím trávník travinem, tak je tam pár dní (nejvýš týden) nepouštím. Pokud je tam pustím a jsem tam s nimi, tak dávám pozor, aby nežrali trávu, což někdy dělají - to je normální. Zdravím - Daniela. |
|
Hojivo Travin, 29.4.2008 Mirko, pokud jste po zasetí trávník uválcovali a bereme-li v úvahu, že po zimě se zem ještě sama trochu slehla, tak byste už mohli do trávníku chodit. Ta místa, kde tráva potřebuje dosít, dosijte a celý trávník můžete ošetřit travinem podle... celý příspěvek > |
|
Nádoby na vodu - které jsou opravdu nezávadné?, 29.4.2008 Čím tmavší nádoba, tím menší tvorba řasy, takže bílé a průhledné asi není to nejlepší. A rez zelenině a kytičkám vůbec nevadí - naopak. Zdravím - Daniela. |
|
Pampelišky, jetel, houby, 29.4.2008 Ona je to otázka vkusu. Já si vůbec nedovedu představit na vesnici k chalupě nějaký anglický trávník. A pampelišky v trávě likviduji jen tam, kde běháme bosi. Ono je to i zdravé chodit bos v trávě... nebo si lehnout do... celý příspěvek > |
|
rajčata - rady pro začátečníky - a jsou venku, 29.4.2008 Být vámi Ilčo, tak už bych je začala aspoň "otužovat" - otevírat na ně okno, nebo je přemístit někam do chladna (pokud to jde). Tím otužováním se i zpomalí to vytahování. Také se mi to párkrát stalo, že jsem měla sazenice... celý příspěvek > |
|
Pampelišky, jetel, houby, 29.4.2008 Čemu vadí? - Už jste někdy dostal pár žihadel do chodidla od včel? Pak rychle pochopíte, proč není dobré mít v trávě příliš mnoho pampelišek. A jsou lidé, kteří jsou alergičtí na vosí a včelí jed. Zdraví - Daniela. |
|
|
|
Výsadba Ptačího zobu, 28.4.2008 To je moc otázek najednou. Tak nejdřív počkejte aspoň měsíc, až keřík ptačího zobu vyžene výhony. Potom si nařežte řízky - můžete je i namočit do stimulátoru, ale ony zapustí kořínky i bez toho. Potom dodržte ten postup, co jsem napsala... celý příspěvek > |
|
rajčata - rady pro začátečníky - a jsou venku, 28.4.2008 Já jsem to nevydržela a také jsem je dnes dala ven. Ale ve skleníku mám v zásobě další sazenice, kdyby přeci jen zmrzly. Také doufám, že už mrznout nebude. Zdravím - Daniela. |
|
Jak na chodníky?, 28.4.2008 Já to likviduji (stejně jako ostatní plevel) vařicí vodou. Zatím to funguje. Zdravím - Daniela. |
|
co na tulipány, 28.4.2008 Teď už můžete sít přímo na záhon. Já si vždycky dělám sadbu ve skleníku - už v březnu. Hned jak mi odkvetou tulipány, tak vysazuji již vzrostlé sazenice macešek a ony pak dřív kvetou. Daniela. |
|
Vlašské ořechy - nový recept, 28.4.2008 To musí být strašná dobrota. Ale - stačilo, abych si to jen přečetla a mám dvě kila navíc!! Zdravím - Daniela. |
|