rajčata - rady pro začátečníky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 76.88 (?), 20.5.2008 10:05
Mi se také osvědčil kupovaný zahradnický kompost v pytlích po 80l asi za 126.- Kč. Aplikace je napsána na pytli.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.27 (?), 2.4.2008 21:29
Moc moc děkuji za takové podrobné rady. Snad to všechno zvládnu, nevypadá to tak složitě :-)
Jen nevím, jak to vydržím do půlky května, to je ještě tak daleko a sluníčko tak pěkně už svítí a láká mě na zahrádku:-) No tak zatím budu shánět písek.
Jen jedna věc mi není jasná, před zimou pořádně přerýt a na jaře potom doplnit kompost. No a v kompostu je problém, já moc nevím, co to obnaší, takový kompost. Moc se omlouvám za svoje absolutní neznalosti, ale jsem holt zatím zahradník v plenkách:-) Je to složité, založit kompost? A co to přesně obnáší?
Ještě jednou moc děkuji za rady!
Veronika
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 109.108 (?), 10.4.2008 10:54
Veroniko, s tím kompostem to moc neřešte.Pokud máte zahrádku, určitě máte také trávu a ta se seká.Takže dobrý odpad.Z kuchyně jsou také některé zbytky.Myslím slupky od brambor, okrojky zeleniny.Když to budete dávat všechno na kupu, která bude mít na spodu trochu větviček a prohodíte vrstvy hlínou, i tou jílovitou, bude to docela dobré pro vznik slušné kompostovky.A taky tam dávejte, co shrabete, ostříháte,otrháte na zahradě.Tak kompostovce zdar!!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
Pepa-s - (12) - 0.34 (?), 18.4.2008 23:04
Ahoj Veroniko
Já nedávám kompost, ale vyházím rýhu asi dvace až třicet cm hlubokou na šířku lopaty a vyšlapu ji plnou koňského hnoje na vrch naházím slabší vrstvu hlíny a přikreju to černou textýlií, vyřežu díry a můžu sázet rajčata.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 30.141 (?), 19.4.2008 10:57
Zdravím všechny zahrádkáře začátečníky. Přečetla jsem si tu, co jsem nevěděla.Je fajn, že zkušenější poradí. Moc děkuji a přeji hodně úspěchů a radosti z pěstování.Martina
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.218 (?), 20.4.2008 17:50
dobrý den
zasadil jsem si letos poprvé semínka rajčat za okno.Krásně vyšly jsou už asi 25cm.vysoké.Ale od spodu mi vadnou listy, jsou tak trochu tečkované a prusvitne. Nevíte co by to mohlo být.Žádneho škudce jsem tam nenašel.Co dělat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
radegast - Bronzový Zahrádkář (57) - 3.169 (?), 28.4.2008 10:12
Tak rajčata jsou venku na záhoně (polabí). Mrznout už nebude (doufám)
Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |