|
Někdo mi ožírá cukety, 8.7.2008 Myši také nepřicházejí v úvahu, protože máme čtyři statné kočky, které mají celý revír pod kontrolou. Budu pátrat dál. Daniela. |
|
Někdo mi ožírá cukety, 8.7.2008 Soused? - To nevím, on je zelený celý, je stále zamračený a navstekaný, musím si na něj dát pozor! |
|
|
|
Tuje Smaragd, 8.7.2008 Thuje PLICATA EXCELSA i PLICATA ATROVIRENS jsou obojí zerav obrovský. Jsou obě rychle rostoucí. Obě jsou husté, excelsa má štíhlejší tvar, atrovirens je spíš tvaru kuželovitého. Do živého plotu se hodí obojí, ... celý příspěvek > |
|
Někdo mi ožírá cukety, 7.7.2008 Dnes jsem našla okousané cukety. Prohlédla jsem celou zahradu - nenašla jsem jediného slimáka. Ani v okolí cuket není nic od slizu. Moc by mne zajímalo, kdo si na nich chodí pochutnávat? Nevíte, co by to mohlo být? ... celý příspěvek > |
|
Co s cuketami? - dotazy, 7.7.2008 Když se používají cukety nastrouhané (do cukeťáčků - bramboráčků, nebo do buchty), tak je nutné tekutinu z cuket vyždímat. Kdybyste jí tam nechala, těsto by pak bylo moc řídké a muselo by se víc zahustit moukou a ťo už by nebylo o cuketách, ale o... celý příspěvek > |
|
Na listech borůvky se objevili, 7.7.2008 Borůvky většinou netrpí napadením škůdci. V letošním roce si ale říkám, že už je asi všechno možné, protože právě letos se s různými škůdci doslova roztrhl pytel. My jsme měli, asi tak před měsícem, mšice i na meruňce, což se nám ještě... celý příspěvek > |
|
Jak zničit chrousta, 7.7.2008 Všem, kdo mají problémy s chrousty, musím napsat alespoň něco uklidňujícího. Všude, kde je znečištěné ovzduší chrousti téměř vyhynuli. Ale tam, kde je ovzduší v pořádku, se chrousti opět vrátili a začali se množit. Asi vám to nepomohlo,... celý příspěvek > |
|
Co s cuketami? (výhody mrazáku), 7.7.2008 Nevzdávejte to, pane Miloši, v mnohém máte pravdu. Samozřejmě je lepší koupit například zeleninu zamraženou a je to bez práce. Kdybych bydlela v paneláku, tak ji určitě kupuji v obchodě. Protože si ji ale vypěstuji sama... celý příspěvek > |
|
Co s cuketami? (výhody mrazáku), 7.7.2008 Pro hosta 57.71 - kupte si SAVO proti plísním. Mají ho i v balení s rozprašovačem. Mrazák s ním celý vystříkejte a pak pečlivě vymyjte čistou vodou. Potom ještě nechte otevřené dveře a pár dní ho nechte vyvětrat, než ho znovu... celý příspěvek > |
|
Jaký jehličnan, 7.7.2008 Našla jsem něco, co by odpovídalo Vašim požadavkům. Zdravím - Daniela.
Jedle korejská - Abies koreana
Nižší druh pomalu rostoucí jedle (původně v horách jižní Koreje) dorůstá do výšky 8 m, koruna je široce kuželovitá a růst kompaktní.... celý příspěvek > |
|
|
|
Co s cuketami? (výhody mrazáku), 6.7.2008 Nevím, nevím - bez mrazáku si vůbec nedovedu život představit. Nakupovat jezdíme jednou za týden až deset dní a celou tu dobu mezi nákupy žijeme z toho, co je v mrazáku - včetně pečiva. Praktikujeme to samé, jako Micuko. Některé věci se... celý příspěvek > |
|
Svetlé fľaky v tráve, 6.7.2008 Já si myslím, že jste tam aplikoval příliš moc chemie (ve snaze mít trávník co nejkrásnější). Ono někdy méně znamená více! Zdravím - Daniela. |
|
Nemoc paprik, 6.7.2008 Jardo, byl jste poznán podle čísla. Letos je nějaký špatný rok - daří se mimořádně všem houbovým chorobám a různým něřádům škůdcům. Mě papriky také začaly chřadnout. Postříkala jsem je Previcurem a pomohlo to. Odstranila jsem... celý příspěvek > |
|
Jste také fandové do bylinek?, 6.7.2008 Francouzská levandule se pěstuje stejně jako ostatní levandule. Nevýhodou je pouze to, že je opravdu hodně teplomilná a nesnese mrazy. Takže je lepší jí pěstovat v nádobě, protože na zimu se musí přenést do místnosti, kde je alespoň +5 °C (snese... celý příspěvek > |
|
Co s cuketami?, 6.7.2008 Podle mne je opravdu nejlepší cukety zamrazit. Já je na robotu nastrouhám a potom je vyždímám. Zamrazuji jednotlivé porce v mikrotenových sáčcích a mám na celou zimu zásobu nejen na cukeťáčky (těsto jako na bramboráčky ale místo brambor... celý příspěvek > |
|