Jste také fandové do bylinek?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.111 (?), 6.7.2008 11:12
A má někdo zkušenosti s jejím pěstováním?
"francozká levandule"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rade91 - (43) - 243.189 (?), 11.7.2008 0:29
Zdravím všechny bylinkáře! :-) Já pěstuji bylinky již od svých 12-ti let nyní po skoro pěti letech mám celkem slušnou sbírku bylin z mírných krajin, např: mátu-peprnou a ananasovou, meduňku, mateřídoušku-dlouholistou a stříbrnou, saturejku horskou, rozchodník růžový-zlatý kořen, kustovnici, klanoprašku-schizandru, yzop, kozlík, třapatku-echinaceu, levanduli, bazalku, ženšen,... subtropické: aloe vera, rozmarýn, stévii, lippii, citronovou trávu, anginovník, čajovník,... a tropické: vanilku, morindu citrifoliu-noni, acerolu,... nepíši to proto, abych se chlubil, ale myslím si, že léčivky a vůbec rostliny si zasluhují větší obdiv. Jinak bylinky používám téměř do čehokoli - do čajů, do vaření, do osvěžujících koktejlů a drinků, prostě všude :-). Takže zdravím všechny pěstitele a přeji mnoho ůspéchů :-) PS: Neví prosím Vás někdo, kde bych mohl sehnat MUČENKU PLETNÍ - PASSIFLORU INCARNATU a ELEUTEROKOK OSTNITÝ? předem díky!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.111 (?), 14.7.2008 22:56
Děkuji moc za informace o Francouzské Levanduli :)
Dneska jsem konečně pořídila - sice žlutou, ale ve výprodeji, tak mám radost...
Snad se jí bude dařit u mě dobře :))
Tééééééda, takových bylinek... Tiše závidím :P
|
|
|
|
|
|
|
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář (391) - 242.231 (?), 16.7.2008 23:02
Dobrý večer, to je milé počtení o veliké sbírce. Já jsem v tom pomalejší, ale taky se snažím. A zajímá mne, jak se dobrat vlastního kozlíku. Jednou jsem vysela semínka podle návodu, na záhonu pak vzešlo cosi nadějného, tak jsem se starala a nakonec to byl vzorně opečovaný plevel. Ani už nevím, jaký. A ještě prosím- jak pak kozlík používáte? Já ho chtěla do večerního čaje (kořen), na lepší usínání. Co mi však roste, je bobkový list, z toho mám fakt radost. Ale sklízet budu až tak za dva roky, abych ho nestrhala. Díky a ať nám rostou, děvenky. Venku i za oknem. H.
|
|
|
|
|
|
|
Rade91 - (43) - 243.189 (?), 17.7.2008 21:54
Milá Hráběnko :-) s tím kozlíkem to byla taková zvláštní věc: Asi před čtyřmi lety jsem zasel kozlík do malého záhonku. Kozlík ne a ne vyrůst, tak jsem ten záhonek přestal vyplevelovat a z tohoto místa, kde jsem před těmi čtyřmi roky zasel kozlík, jsme udělali ''trávník'', prostě jsem toto místo sekal sekačkou, jako trávník. Další rok jsem si ale všimnul, že tam roste pravidelně v řádku nějáký ''plevel'',mělo to listy jako bršlice nebo děhel nebo jiný plevel z čeledi miříkovitých (i když kozlík je nečekaně z kozlíkovitých:-)), takže jsem vesele sekal další tři roky toto ''posvátné místo'', až letos mi to nedalo, vyryl jsem jednu rostlinu, přičichl jsem si ke kořenům a bylo jasno, ještě jsem se ujistil obrázky a popisy z netu, jestli je to opravdu onen kozlík lékařský. Potom, co jsem se ujistil že je to skutečně on, rostliny jsem přesadil na záhon. Takže tak. doporučuji Vám ho raději koupit kontejnerovaný:-), než dělat takovou ''šaškárnu'':-) Mějte se fajn! R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.35 (?), 23.7.2008 13:00
Eleuterokok ostnitý mají v krakonošově zahradnictví.
|
|
|
|
|
|
|
Rade91 - (43) - 243.189 (?), 23.7.2008 17:36
Díky Vám za info. ;-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.35 (?), 4.8.2008 7:42
semena mučenky má v nabídce Rezl - Salta, ale o sazeničkách nevím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|