 |
Příspěvky uživatele - 85.27
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ladislav - jablka z Čisteckého lahůdkového, 2.10.2008 Chlorid jedině postřikem, ke kořenům tak levný zase není. Aplikuje se po 2 týdnech, asi tak 5 aplikací. To jsem ale vyčetl, sám to nedělám. |  | Neznámá odrůda jablka, 2.10.2008 Podle jablka naprovo a té zelené dužiny bych si tipnul na Strakrimson, není ale vidět kalich a případné hrboly kolem něj. |  |
|  | Monilióza, 2.10.2008 Nemám ponětí. Asi kombinace vlhka, tepla, velké násady. Zajímavé, že neutrpěly pravé domácí švestky, i když kvůli šarce nekvalitní. Jinak švestky, slívy i ryngle hnily po celých shlucích ještě před dozráním.
Další zajímavost. Asi před 2 - 3... celý příspěvek > |  | Durancie, 2.10.2008 Durancii mám jednu starou pravokořenou. Tu na myrobalánu jsem předloni koupil ve šlechtitelské stanici Velké Losiny. Zatím neplodí, jen roste jak o závod. |  | špatný kompost - proč?, 2.10.2008 Údajů z univerzity naší i Cornellovy si vážím, svůj rozum a empirii ale používám taky. Když půl záhonu - např. s bramborami, jahodami, rajčaty apod. pohnojím hnojem a druhou polovinu stejným množstvím kompostu z trávy, růst, velikost plodů a... celý příspěvek > |  | vosí hnízdo, 2.10.2008 Trubec. |  | Kysané zelí, 2.10.2008 Ne, do těch sklenic - 5litrovek jsme dávali zelí už hotové, vykvašené, jen tolik, kolik se plánovalo sníst u bečky. Oceňovali jsme, jak za týden v chladnu pěkně natáhlo tu chuť feferonek. |  | špatný kompost - proč?, 2.10.2008 Samozřejmě, že nejvíc přirozeného dusíku - metabolitů dusíkatých látek - je ve statkových hnojivech - výkaly, mrva, hnůj, močůvka, rybí a rohová moučka. Dusík je nedílnou součástí aminokyselin, tedy bílkovin, které jsou jistě i v trávě - jako... celý příspěvek > |  | Kysané zelí, 2.10.2008 Recept zajímavý. A když jej porovnáte, p. Majku s obyčejným kysaným zelím (jen se solí, příp kmínem), je v tom velký rozdíl?
Dříve jsme měli v oblibě, když jsme plánovali bečku piva, týden dopředu nacpat do sklenic kysané zelí ze... celý příspěvek > |  | Samosprašná švestka na jídlo, 2.10.2008 Asi vím, ale je to reklama... Lze je najít i na netu.
Gabrovská možná podle literatury pološvestkou je, nevím, ale její dužina mi připomíná spíš švestku, s Čačanskými se kvalitou nedá srovnat. Totéž platí o Valjevce. |  |
|  | Ladislav - jablka z Čisteckého lahůdkového, 2.10.2008 Google je dobrý.
Proti hořké pihovitosti můžete použít prostý a podstatně levnější chlorid vápenatý. Účinný je i ledek vápenatý, přítomnost dusíku v 2. polovině vegetace ale není ideální. V nouzi lze použít vápennou vodu (ne mléko).... celý příspěvek > |  | Vaše Top ten odrůdy hrušní - Konference, 2.10.2008 Fotka není dobrá, nevidět listy, ani bych nepoznal, že jde o hrušky. Teoreticky o Konferenci jít může, ale ta hnědá rzivost na vyšších partiích plodu musí být prokládána zelenou. |  | Papírák s velikánskými plody, 2.10.2008 Staré papíráky bych nepovažoval za nejlepší, bez ohledu ne jejich velikost. Vyplnění jádrem nemusí být dokonalé a ptáci si s tenkou skořápkou lépe poradí.
Mars není novinka, je jistě víc než 30 let starý. Mám jej jako jediný ořech... celý příspěvek > |  | špatný kompost - proč?, 2.10.2008 Těžko říci. Myslím ale, že kompost z trávy mnoho dusíku nemá. Kde by se tam tam vzal, že. Naopak, na rozklad celulózy (polysacharid a té je v trávě nejvíc) jej půdní bakterie spotřebují. Zejména, pokud jde o trávu ze sekačky, tedy nekvetoucí. |  | Jak prořezat velmi staré jabloně, 2.10.2008 Nyní nedělejte nic. Není to jistě první zima, kterou budou stromy přežívat. Pro lepší kondici je můžete postříkat (než opadá listí) močovinou s boraxem. Svěšené větve odřežte na jaře. Není důležitá konkrétní doba ani délka pahýlu. Pahýl tam být... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|