Neznámá odrůda jablka

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?)
2.10.2008 23:25
Podle jablka naprovo a té zelené dužiny bych si tipnul na Strakrimson, není ale vidět kalich a případné hrboly kolem něj.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 2.10.2008 20:51, zobrazeno: 5344x

Mám asi 15-ti letou jabloň, která plodí celkem nezajímavá jablka a předtím, než ji odstraním bych rád zjistil o jakou odrůdu se jedná. Ovoce je dosti strupaté, nevýrazné chuti s malou dobou skladovatelnosti cca 2 měsíce. Co je zajímavé, že dužina je po rozkrojení světle nazelenalá, což se běžně nevidí. Zkusím umístit obrázek ale omlouvám se kdyby se to nepodařilo, protože toto diskusní fórum to má neobyčejně složité a nepřehledné, myslím ten postup.

Neznámé jablko
Neznámé jablko

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 2.10.2008 23:25
Podle jablka naprovo a té zelené dužiny bych si tipnul na Strakrimson, není ale vidět kalich a případné hrboly kolem něj.

Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 3.10.2008 16:39

Děkuji za reakci pane Vysloužile ale myslím, že Starkrimson to nebude. Ten jsem na zahradě měl a ten vypadal úplně jinak, protáhlý a vysoce žebernatý. Odrůda na snímku má odlišné znaky hlavně co se týče chuti a skladovatelnosti (krátká). Na druhé straně nějaké podobné znaky jako mají odrůdy Starking Delicius nebo Red Spur Delicius tam existují. Jenom kališní jamka je velmi plytká a malá. Hrbolky kolem miniaturní a nevýrazné. Zajímavý je tvar listů, který trochu připomíná vzpomenuté odrůdy. Velký ale úzký t.j. velmi protáhlý, který se u běžných jabloní nevidí. Starkrimson také má listy podobné vrbě ale menší než tato mne neznámá odrůda, kterou jsem koupil určitě jako něco jiného. Mám takový dojem, že jsem tehdy scháněl Melrose.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz