|
Příspěvky uživatele - 84.188
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
koupe hadice 3/4 na zahradu, 9.8.2008 Stačí na konec této levné hadice dát rychlospojku s jednocestným ventilem ("stopkou"). V hadici pak zůstane voda a nezalamuje se. |  | můžu ještě zachránit staré jabloně?, 9.8.2008 Já bych také ještě počkal. Doporučuju důsledně ošetřovat fungicidy i insekticidy. Řeším od loňska podobnou situaci, na jaře jsme také velmi prořezávali, pak jsem provedl 4x postřik fungicidy a 2x proti mšicím, a rozdíl mezi částmi stromů, kam dosáhnu... celý příspěvek > |  |
|  | Poradíte mi někdo? Babička to nazývá Karhátí, 8.8.2008 Já ji pleju Bofixem a je to velmi znát. |  | Lze využít drtič větví i na ovoce?, 6.8.2008 Dá se ta drť použít i na lisování moštu? Nebude mošt cítit "po železe"?
Calvados už pálit nikdy nebudu, nestálo to za tu práci, ale rád bych průběžně zavařoval jablečný mošt. |  | Hniloba letních jablek, 6.8.2008 Já jsem na tom stejně, připisuji to tomu, že jsem začátkem června musel přerušit stříkání proti padlí, strupovitosti a hmyzu (nedostal jsem se na chalupu, neb jsem měl enormně práce).
Teď právě přemýšlím, jaký prostředek použít, abych houby alespoň... celý příspěvek > |  | Určení odrůdy letních jablek, 4.8.2008 Děkuji.
Překvapilo mě, že se o ní píše, že je náhlá na strupovitost a padlí, přitom letos jablka dopadla podstatně lépe než Letní průsvitné, o kterém jsem se kdesi dočetl, že je jako "plevelná" odrůda odolnější. |  | Určení odrůdy letních jablek, 3.8.2008  Věděl by někdo, o jakou odrůdu letních jablek se jedná? Letos jsme je sklízeli dnes, loni asi o týden dříve. Pro měřítko je přiložená zátka od minerálky.
Děkuji. |  | Benzinový vyžínač, 1.8.2008 S podobnou "argumentací" mi odmítli uznat záruční opravu, navíc žvanili cosi o přetížení a namotané trávě - ani jedno nebyla pravda. Kluzné uložení bovdenu se přehřívá i při provozu bez žací hlavy, naprázdno, a i po důkladném namazání... celý příspěvek > |  | Benzinový vyžínač, 1.8.2008 Od vyžínače MTD 700 utíkejte, co Vám nohy stačí!
Mám ho zahozený v koutě dílny - je to velmi špatně zkonstruovaný krám!!! Dole u žací hlavy je jen třecí ložisko, plastová hlava se proto přehřívá a následně dochází k jejímu změknutí a ustřihnutí.... celý příspěvek > |  | Lze zaměnit rašelina za hrabanku z lesa při výsadbě vřesovištních rostlin?, 31.7.2008 Nevím, zda to patří právě do tohoto vlákna, ale zajímalo by mě, jak "kompatibilní" jsou azalky a rododendrony co do nároků na půdu, světlo atd. Jinými slovy, přesadil jsem azalku na nové místo, uchytila se bez problémů, kvetla jako o život... celý příspěvek > |  |
|  | Co vysadit na břeh potoka?, 31.7.2008 Olše, ty ale rostou pomaleji. |  | clemantisy - jak množit, 31.7.2008 To je dost dobře možné.
Pokud se mi to správně vybavuje z biologie ze střední školy, hybridní rostlinu (tj. vzniklou zkřížením dvou jiných) lze beze změny množit pouze vegetativně (tj. řízkováním, hřížením...).
Pokud se vysejí semena hybridu, v... celý příspěvek > |  | kamenný plot, 30.7.2008 Proti mechu by měl pomoci postřik zelenou skalicí (síranem železnatým). |  | Perovskia - množení?, 30.7.2008 Je lépe množit semenem, nebo lze řízkovat? Pokud ano, kdy a jaké řízky nařezat?
Děkuji. |  | El. strunová sekačka - jaký výkon, síla struny?, 29.7.2008 Já tahám kabel taky a štve mě to méně než poslouchat randál benzinového motoru |  |
 |
|
|
|