Benzinový vyžínač

host - 84.188 (?)
1.8.2008 10:12

Od vyžínače MTD 700 utíkejte, co Vám nohy stačí!

Mám ho zahozený v koutě dílny - je to velmi špatně zkonstruovaný krám!!! Dole u žací hlavy je jen třecí ložisko, plastová hlava se proto přehřívá a následně dochází k jejímu změknutí a ustřihnutí. Cena tohoto nesmyslného plastového výlisku se rovná 1/4 ceny celého stroje.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 19.114 (?), 6.7.2008 17:27, zobrazeno: 10311x

Mám zahradu cca 400 m čtverečných rozčleněnou na 11 teras, břehy jsou zatravněné. V trávě máme zasazené keříčky. Doposud jsem terásky sekal srpem, asi 2x měsíčně. Rád bych změnil způsob sekání, ale nevím jaká značka sekačky a typ by byl nejvhodnější. Podle mého názoru bych chtěl používat benzinový vyžínač, pokud možno co nejlehčí a nejméně, s malou šířkou sečení. Výše investice cca do 5000,- Kč.

Velmi rád se nechám poučit od lidí, kteří s vyžínači pracují již delší dobu. Díky předem za rady. Pavel

host - 19.114 (?), 8.7.2008 20:33

Tak chlapi nestyďte se a poraďte!

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 8.7.2008 21:30

Asi bych nevolil v případě teras a složitějšího manévrování U rokojeť, ta je vhodná na plochy, kde vzpřímeně sečete, bez komplikací v manévrování a máte dost prostoru. Výkon stačí 1 kW, nebo kolem této hodnoty a antivibrační systém. To je takový základ, podle toho, co Vás osloví se dá vybírat - porovnávat. Takto je to rozptyl na hodně značek a zvrtne se to tak, že budete opět na začátku.  

host - 19.114 (?), 9.7.2008 18:58

Díky za názor. Já jsem nyní našel v tom obrovském množství různých značek a typů jeden, který by mi snad mohl vyhovovat. Je to Homelite 26 SJS za cca 4 400,-Kč. Jedině so mě znepokojujue je malý výkon 0,65 kW. Má někdo zkušenosti s tímto strojem?

host - 144.40 (?), 1.8.2008 9:43

Dobrý deň. Predávam zn HOMELITE. Rád by som Vám doporučil stroj MTD 600, alebo700. Má lepší výkon/0,7 kw

host - 84.188 (?), 1.8.2008 10:12

Od vyžínače MTD 700 utíkejte, co Vám nohy stačí!

Mám ho zahozený v koutě dílny - je to velmi špatně zkonstruovaný krám!!! Dole u žací hlavy je jen třecí ložisko, plastová hlava se proto přehřívá a následně dochází k jejímu změknutí a ustřihnutí. Cena tohoto nesmyslného plastového výlisku se rovná 1/4 ceny celého stroje.

host - 144.40 (?), 1.8.2008 10:45

prepáčte, ale chcel som len poradiť.Predávam to 10 rokov, ale vyžínač s odstredivou spojkov a s ložiskom v tejto triede som ešte nemal v servise.Už som sa stretol s podobnou poruchou ale ten zákazník mal 3 he záhradu a to je trošku moc na vy žínač.nie? 

host - 84.188 (?), 1.8.2008 11:02

S podobnou "argumentací" mi odmítli uznat záruční opravu, navíc žvanili cosi o přetížení a namotané trávě - ani jedno nebyla pravda. Kluzné uložení bovdenu se přehřívá i při provozu bez žací hlavy, naprázdno, a i po důkladném namazání vazelínou na homokinetické klouby - ovšem tohle nikdo nechtěl slyšet. Moje ochota dohadovat se se servisním technikem s IQ tykve má svoje meze, takže jsem vyžínač oželel a zapřisáhl se, že to byl první a poslední výrobek značky MTD, který jsem koupil.

O spojce nemluvím, ale vyžínače jiných značek v této cenové kategorii kuličkové ložisko mají (např. Homelite, Al-Ko). Stačí se dobře podívat.

Bohužel, chybami se člověk učí...

host - 144.40 (?), 1.8.2008 11:19

OK.Beriem to.Servis sa k Vám nezachoval správne.Pre dobré meno by som Vám ho vymenil.Ale bohužial oni asi majú záujem iba o predaj a nie o dobré meno. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz