|
Rajčata 2025, 12.4.2025 Vlákno jsem pročetl, je tam pěkná ukázka naroubování dvou odrůd na jednu podnož. Jsou tam zkušenosti s použitím podnože J3B, nebo Fortoma. Já jsem sehnal nějaká starší semena podnože Fortimar a dnes je pro hobby použití dostupná především... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 12.4.2025  Roubujete někdo rajčata na podnože?
Já to letos zkoušám poprvé. Roubuju na podnož Fortimar F1. Narouboval jsem odrůdy Tornádo, Odat a Aprikola. Jde to celkem snadno. Už po pěti dnech od roubování začínají opět růst. Nyní po deseti dnech narůstají... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Aronie, 11.4.2025 Aronie je velmi dobře samosprašná. Podle Mičurina ochotně plodí a dokonce i tvoří semena i bez opylení. |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 3.7.2024  Určitě nic nevzdávejte, chce to právě zkoušet, zkoušet a zkoušet. Měl jsem dříve na záhonu tuhou jílovitou hlínu, která po dešti tuhla na kámen. Česnek byl prťavý, ale teď už se mu daří. Cibule mi dříve v té tuhé hlíně shnila krátce po výsadbě, teď... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 2.7.2024  Chybička se vloudila, ještě jednou posílám foto Skalka, Topaz, Benátčan.
Skalka je nová odrůda od Kozáka. Minulý rok byla v prodeji na podzim v omezeném množství. Cibule má nadprůměrně velké. Suknice jsou tenké, poměrně snadno praskají, musí se... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 2.7.2024  Mě se letos česneku daří. Mám vyvýšený záhon a po intenzivním hnojením hnojem v předchozích letech je půda kypřejší, takže nadbytečná voda dobře odtéká. Choroby napadající cibule se mi tedy naštěstí vyhnuly. Z listových chorob se mi objevila letos... celý příspěvek > |
 |
Ozimá cibule, 26.5.2024 Krásná úroda. Je mezi odrůdami Hiberna a Augusta nějaký viditelný rozdíl třeba v kvalitě přezimování nebo rychlosti růstu na jaře? |
 |
Zimolez/Zemolez. Ako ste na tom s tohtoročnou úrodou?, 11.5.2024  Mám mladý keř odrůdy Wojtek. Vysazen na jaře před třemi lety. Roste velmi bujně, plodnost zatím tak jenom na přímé obírání z keře. Udávaná velikost plodů je ke 3cm, zatím mají spíš do 2cm. Už začínají zrát, ale ještě se můžou zvětšit. Informace od... celý příspěvek > |
 |
Poľská výstava 🍎, 3.5.2024 To vypadá zajímavě. Kdy a kde se výstava konala? Byl by nějaký odkaz na video / webové stránky s i informacemi o výstavě? Díky. |
 |
Aronie, 1.5.2024  Aronie už jsou v plném květu, snad trochu vykompenzují jiné ovoce, které letos pomrzlo. Pěstuji odrůdy Aron, Brilliant, Nero a Rubina, celkem 11 keřů, všechny pravokořenné.
Aron a Brilliant mám 5 let. První tři roky intenzivně narůstaly zejména... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 27.4.2024  Tak denska jsem dal rajčata už do skleníku. Letos jsem je zase nasel moc brzy, takže jsou sazenice zase přerostlý (30-40cm). Zasadil jsem je ale hluboko, aby ještě prokořenily ze stonku, takže nad povrch kouká asi tak 20-25cm. Letos mám odrůdy Toro,... celý příspěvek > |
 |
Petržel, 23.4.2024  Petržel je u mně taky problémová zelenina. Zatím jsem měl vždy poměrně malé a hlavně rozvětvené kořeny. Ale nevzdávám to. Letos mám pro porovnání nasety odrůdy Alba, Efez a Konika. Nasel jsem je 10.3. a začaly vzcházet zhruba po třech týdnech.... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 18.4.2024  Letos jsem při předpěstování sadby omylem místo kedluben vysel za okno ředkvičky, takže jsem kupoval sadbu v zaradnictví. Radši pěstuji modré kedlubny, protože jsou méně náchylné na praskání. Letos mám odrůdu Azur. Sázel jsem do skleníku 12.3. a na... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 14.4.2024  Úplně stejné problémy s Bjetinem se řeší v diskuzi na stránkách pana Kozáka www.cesnek.cz/diskuse. Příspěvek z 8.4. 8:29, jsou tam i fotky, kde je pěkně vidět rozdíl mezi odrůdami.
Pro zajímavost ještě posílám foto česneku Havel z loňské sklizně... celý příspěvek > |
 |
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 13.4.2024  Pro letošní sezónu jsem vysadil šest odrůd česneku, a to: Benátčan, Havel, Janko, Topaz, Od Jetleba a Skalka. Záhon jsem zryl a prokypřil měsíc před výsadnou a při tom jsem zároveň zapravil první dávku hnojiva, použil jsem Cererit Gold. Záhon je v... celý příspěvek > |
 |