|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Otvory v trávníku a světle šedý trus, 11.2.2025 Lído, takže tiplice? Já je znám z Orlických hor. Tyhle larvy se dostaly všude, kde bylo vlhko. Třeba do podmisek květináčů nebo do bazénku. Dospělých tiplic tam bylo mraky, jsou neškodné. Larvy mohou trávník poškodit. Nic proti nim není, ale na... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 10.2.2025 Nevysype, já jsem za něj rád. Zatím u nás (HK) běžné dřeviny spí. Probouzí se broskvoně, ale umírněně. Je únor a v únoru má být zima, i hodně mrazivá. Buďme za to rádi. Příroda se neprobudí předčasně, jako vloni. A jak to dopadlo vloni, přišlo brzy... celý příspěvek > |  |
|  | Otvory v trávníku a světle šedý trus, 10.2.2025  Larva tiplice tmavé. Podoba tam je. Žijí na loukách, je-li mírná zima, mohou vylézat. |  | Otvory v trávníku a světle šedý trus, 10.2.2025 A není to spíš nějaká larva? Třeba tiplice? |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 4.2.2025 Jo, je to pravda. Ale dříve se na nějakou ochranu moc nedbalo a desítky let nic jiného na plíseň révy, než měď, nebylo. S postřikem našich pár stromů jednou za rok bych si nelámal hlavu. A proti kadeřavosti účinkuje vlastně jen měď. Kdo by nechtěl... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 2.2.2025 Asi tak. Nestříkat jen za mrazu. Stříkal jsem dopoledne, pršet nemělo, nefoukalo, odpoledne svítilo sluníčko. Ideální počasí, i když byly jen asi +2°C. Nakonec tmavá kůra je mnohem teplejší, slunce už nabírá sílu. Měď musí hlavně pořádně zaschnout,... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 2.2.2025 Dnes jsem stříkal broskvoň u známých a podruhé i tu doma (Hradec Králové). Miedzian Extra 350 SC z Polska, u nás není (mám ho z nějakého polského eshopu). Je tekutý a dobře se s ním pracuje. V této indikaci se používá 1% roztok (10 ml na 1 l vody).... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 27.1.2025 Dnes jsem koukal na lísky v HK a jehnědy se rozvolňují. Zatím malinko, ale viditelně. Lidé, bděte... |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 26.1.2025 No, krása. Měděj (=mědí😀)se to tam modrá, za týden či dva bych dal opáčko. Ale raší to fest! |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 25.1.2025 Dnes jsem koukal na svoji brosvoň a probouzí se! Během první poloviny února bude nutný postřik. Podle vlastních pozorování, zkušeností, AMETu. Vloni se mně postřik povedl, kadeřavost byla minimální. Bohužel mráz zničil 100 % plůdků. Broskvoň má... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 23.1.2025 Přiznám se, že jsem po sviluškách nepátral. Porost vypadá zdravě, Ortus to jistí. Se sviluškami jsem měl problém v jabloních před dvaceti či třiceti lety (možná ještě dříve), kdy se začaly šmahem používat pyrethroidy (Decis, Karate...), které hubí... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 21.1.2025 Ještě k tomu Vertimecu. Je dostupný na kvalitnytovar.sk. Větší balení 250 ml i 1 litr. Také jsem od nich nakupoval. Bez problému. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 20.1.2025  U nás je povolený jen do chmele, jabloní a révy. Na Slovensku i do jahod. Pátral jsem, jak se používá ve světě a v některých zemích je schválený v podstatě do všech plodin (ovoce, zelenina, tropické ovoce...). A zajímavé je, že jsou schváleny v... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 19.1.2025 Sanmite jsem také měl a je pravda, že nic moc. Měl jsem ho do révy proti roztočům a proti sviluškám v jabloních, kde účinek neměl. Také už má registraci jen do okrasných rostlin, pokud ještě je k dispozici (myslím, že na nexles ještě je). Zrovna tak... celý příspěvek > |  | Palma v bytě a její osud?, 19.1.2025 Mě napadla nějaká Areca. Palmy zrovna moc neobráží. Zkusil bych pod listy udělat do kmene svisle zářez (poškodit kmen), obalit mechem, zeminou a igelitem. Zalévat a třeba pustí kořeny. Pak se odřízne a s balem zasadí. Ale fakt nevím, jestli je toho... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|