|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Otvory v trávníku a světle šedý trus, 10.2.2025  Larva tiplice tmavé. Podoba tam je. Žijí na loukách, je-li mírná zima, mohou vylézat. |  | Otvory v trávníku a světle šedý trus, 10.2.2025 A není to spíš nějaká larva? Třeba tiplice? |  |
|  | Kadeřavost broskvoní 2025, 4.2.2025 Jo, je to pravda. Ale dříve se na nějakou ochranu moc nedbalo a desítky let nic jiného na plíseň révy, než měď, nebylo. S postřikem našich pár stromů jednou za rok bych si nelámal hlavu. A proti kadeřavosti účinkuje vlastně jen měď. Kdo by nechtěl... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 2.2.2025 Asi tak. Nestříkat jen za mrazu. Stříkal jsem dopoledne, pršet nemělo, nefoukalo, odpoledne svítilo sluníčko. Ideální počasí, i když byly jen asi +2°C. Nakonec tmavá kůra je mnohem teplejší, slunce už nabírá sílu. Měď musí hlavně pořádně zaschnout,... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 2.2.2025 Dnes jsem stříkal broskvoň u známých a podruhé i tu doma (Hradec Králové). Miedzian Extra 350 SC z Polska, u nás není (mám ho z nějakého polského eshopu). Je tekutý a dobře se s ním pracuje. V této indikaci se používá 1% roztok (10 ml na 1 l vody).... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 27.1.2025 Dnes jsem koukal na lísky v HK a jehnědy se rozvolňují. Zatím malinko, ale viditelně. Lidé, bděte... |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 26.1.2025 No, krása. Měděj (=mědí😀)se to tam modrá, za týden či dva bych dal opáčko. Ale raší to fest! |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 25.1.2025 Dnes jsem koukal na svoji brosvoň a probouzí se! Během první poloviny února bude nutný postřik. Podle vlastních pozorování, zkušeností, AMETu. Vloni se mně postřik povedl, kadeřavost byla minimální. Bohužel mráz zničil 100 % plůdků. Broskvoň má... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 23.1.2025 Přiznám se, že jsem po sviluškách nepátral. Porost vypadá zdravě, Ortus to jistí. Se sviluškami jsem měl problém v jabloních před dvaceti či třiceti lety (možná ještě dříve), kdy se začaly šmahem používat pyrethroidy (Decis, Karate...), které hubí... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 21.1.2025 Ještě k tomu Vertimecu. Je dostupný na kvalitnytovar.sk. Větší balení 250 ml i 1 litr. Také jsem od nich nakupoval. Bez problému. |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 20.1.2025  U nás je povolený jen do chmele, jabloní a révy. Na Slovensku i do jahod. Pátral jsem, jak se používá ve světě a v některých zemích je schválený v podstatě do všech plodin (ovoce, zelenina, tropické ovoce...). A zajímavé je, že jsou schváleny v... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 19.1.2025 Sanmite jsem také měl a je pravda, že nic moc. Měl jsem ho do révy proti roztočům a proti sviluškám v jabloních, kde účinek neměl. Také už má registraci jen do okrasných rostlin, pokud ještě je k dispozici (myslím, že na nexles ještě je). Zrovna tak... celý příspěvek > |  | Palma v bytě a její osud?, 19.1.2025 Mě napadla nějaká Areca. Palmy zrovna moc neobráží. Zkusil bych pod listy udělat do kmene svisle zářez (poškodit kmen), obalit mechem, zeminou a igelitem. Zalévat a třeba pustí kořeny. Pak se odřízne a s balem zasadí. Ale fakt nevím, jestli je toho... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 18.1.2025 Suchozemské, jihoevropské, 55 let ze Zverimexu. A jednu stařešinu, která pamatuje českou masnu za druhé světové války. Snad pochází z Řecka. Želvy byly za války dováženy z jihu Evropy na maso. Hrůza. Je to můj mazel. Když má náladu, tak mně kouše do... celý příspěvek > |  | Rajčata 2025, 18.1.2025  Nejsem až tak rajčatový maniak, ale mám je rád a rády je mají i moje želvy (umírněně, s Plastinem, protože odvápňují krunýř). V Polsku jsem objevil hybridní odrůdu Janko F1, tak jsem zvědavý, jaká bude. Pro chuť budu vysévat Goldkrone (chutnější... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|