|
Tykev - predpestovat nebo ne, 17.12.2024 Nevím, nezkoumal jsem to. Ale mám zkušenost, že ať mrzne nebo ne, slimáci jsou pořád. Spíš jim vadí sucho a teplo. |
 |
Tykev - predpestovat nebo ne, 17.12.2024 Slimáci s oteplováním nesouvisí, je to zavlečený škůdce. Záleží v jaké oblasti tazatel zahrádkaří. Pokud v teplé a slimáky tam nemá, předpěstovat nemusí. Ale práce s tím velká není a výsledek spolehlivější. |
 |
|
 |
Problém se zelím, 10.12.2024 5 cm potopené je zbytečně moc, stejně vyplave nahoru. Stačí když bude zalité a hlavně bez přístupu vzduchu, stále voda ve žlábku a kontrolovat. |
 |
Lípa na zahradě, 9.12.2024 Takový strom na zahradu nepatří. Léčivá je lípa malolistá a ta roste až do nebe. |
 |
Lípa na zahradě, 9.12.2024 Všechny myšlenky v dotazu jsou špatně. |
 |
Karburátor Dolmar 119, 3.12.2024 To už radíte podobně, jako bývalo v časopise Udělej/urob si sám: Obrátíme se na známého soustružníka... Ano, asi se nějaký starý opraváře někde možná vyskytuje. Ale nepochybně lepší, rychlejší a účinnější bude koupit nový stroj. |
 |
Hlávkový salát, 10.11.2024 Mám trochu podobnou zkušenost, když se soustředí na jednu rostlinu, ožerou ji až ke kořenům. Ne že by si ostatních nevšimli, ale tu jednu berou vytrvale. Nezkoumám proč to dělají a sypu tam granule. |
 |
Rada - tlakové větvení a klejotok, 27.10.2024 Taky bych to nechal, jen případně podle potřeby upravit tvar. Třešně tohle dělají a můžou tak léta růst a plodit. Málokterou se podaří zapěstovat podle knížky, jsou svéhlavé. |
 |
Prosba a žádost o odpověď, 24.10.2024 Na můj vkus je to dost divný dotaz. Vzrostlé smrky ošetřit řezem na pařez, ve vašem věku je to optimální způsob. Smrk, pokud roste ze semene vyroste v prvním roce tak 5, možná i 10 cm. Nedokážu si představit, že by přežil v běžně sečením udržované... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 4.10.2024 A to je co furt píšu, že každý rok je jiný a urodí se něco jiného. Jablka letos spočítám na prstech, loni jsme moštovali a ještě dali do lihovaru. Lískáče vždy sežerou strakapoudi už od srpna, letos jich mám, že to ani nevylouskám. |
 |
|
 |
Špičaté zelí, 4.10.2024 Vzhledem k rozdílné poloze zahrady vaší a pana W jsem docela skeptický k vašim očekáváním. Ale nic mi do toho není a budiž vám přáno. |
 |
Rajčata 2024, 29.9.2024 Ale houby naximalista. Já prostě v září se zahradou končím, na posvícení má být zoráno. Mám čas akorát vše aspoň trochu sklidit, aby mi na jaře někde nepučely hrábě. Ř9jen, listopad a půl prosince jsou nejtmavši měsíce a v zimě mne zahrada fakt... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 28.9.2024 Každý podle svého. Mně už to na rostlinách nezraje a i když se to nechá dozrát na regále, není to dobré. A proč bych měl jen tak pro pocit, jak douho jsem to dokázal vést, chroupat tvdé nezralé kuličky. Byť mají jakousi barvu, zdaleka nemají... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 28.9.2024 Mráz sice nehrozí, ale vegetace je u konce a nemá valný smysl to prodlužovat. Už to nic převratného neudělá a aspoň je čas to uklidit. Taky jsem rajčata zlikvidoval a na záhonu zůstal jen pór. |
 |
Zahradní nábytek z umělého ratanu. Životnost a doporučení, 27.9.2024 Zkušenosti nemám, ale pokud je to skutečně přírodní ratan (rotang), pak je nutné pečlivě chránit před povětrností a ošetřovat. Liána časem křehne a praská a to dříve než dřevo. |
 |