|
Příspěvky uživatele - 212.219
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 10.8.2024 Jsem taky zvědavý. Mám je jako multiodrůdu naroubované jako kosterní větve, akorát na listech je šarka. Čerčínská, Dušičková, Bystrická byly zpočátku čisté, ale Dolanka ta byla těžce flekatá odpočátku a šarka se zřejmě od ní pak rozlezla na všechny.... celý příspěvek > | | Broskyne 2024, 9.8.2024 Dužiny. MH | |
| | Broskyne 2024, 9.8.2024 Dozrály bělomasé broskve na stromečku ze záměny, už padají první přezrálé. Odpovídá cca RH+15až20dní, mohla by to být snad Maria Bianca. Jsou dobré, šťavnaté, voňavé, jdou dobře od pecky. MH | | Jayhaven, 7.8.2024 Dužina Jayhaven, pecka je odlučitelná. MH | | Jayhaven, 7.8.2024 2 plody byly na přiroubovanci, odolnost na mrazy nezhodnotím. Před pár dny byly plody stále tuhé, dnes už měkké tak jsem je utrhnul. Asi jsou na špatné větvi, zrají nějak pozdě - teď je čas odhaduju tak RH+20 dní. Jeden plod už chytil moniliu sám od... celý příspěvek > | | Čačanská lepotica, 4.8.2024 Zkoušel jsem a není to ono, dužina Lepotice se rozvaří, šťáva je víc červená a hodně vodnatá - malá cukernatost, hodně kyselin, slabé aroma. Pokud máte plody Lepotice šťavnaté a sladké, tak zkuste je krátce povařit jen pár plodů jak budou chutnat,... celý příspěvek > | | Meruňky 2024, 31.7.2024 O 3 týdny dřív letos a je to tak lepší. Na konci srpna kdoví jestli ještě něco tak pozdě dozraje.
Chuťově jsou první měkké plody Farely výborné, jen slabě křupavé, mají méně kyselinek, takže jsem měl obavy aby nebyly fádní, a jsou zatím první... celý příspěvek > | | Meruňky 2024, 30.7.2024 Farely ani po 4 dnech nehnije. MH | | Meruňky 2024, 30.7.2024 Postupně zrají pozdní meruňky Farely, první zralé plody už stačily ožrát osy a tak jako minule, vůbec nehnijí ani po několika dnech. Narozdíl od všech jiných odrůd kdy stačil mravenec jen naďubnout... poslení hnilobný rekordman v hnití byl Bergeron 2... celý příspěvek > | | Broskyne 2024, 30.7.2024 Možná kdybys měl Redahevnů víc, tak by se našly lepší. U mě RH nezklamal ani přeplozený, 90% bylo plodů průměrné dobré chuti. MH | |
| | Broskvoň Regina, 30.7.2024 Jo, dužina vypadá prvotřídně MH | | Broskyne 2024, 27.7.2024 Padají první zralé až přezrálé Fairhaveny - ostrá řízná broskvová chuť, koncentrovaný džus, jsou velké, a taky dost hnijí. Letos jsou méně vybarvené, koruna je přebujelá, letní prosvětlovací řez jsem nedělal.
A několik nektarinek pocházejících ze... celý příspěvek > | | Broskyne 2024, 25.7.2024 Ještě nějaké maso - bílé/žluté z květináčů, všechny jsou velké výborné, žádná jalovina.
Škoda, že se letos neozval pán co pěstuje meruňky v Lodžii. MH | | Broskyne 2024, 22.7.2024 Ano, tak v československu Redhaven vždy zrál v srpnu. Když si dám třeba firmu Battistini, tak pro oblast severní itálie zraje v půlce července. Pro střední itálii se uvádí zrání začátek července, že by díky dřívějšímu zrání italové měli pecky zcela... celý příspěvek > | | Broskyne 2024, 22.7.2024 O Flamengu jsem četl, že dává vyrovnané plody. Redhaven možná tak dokonalý není, ale taky má téměř všechny plody i při přeplození stále v,,jedlé kvalitě". Ty první Redhaveny byly nejlepší. Teď jsem obral druhou třetinu, už je o něco slabší chuti ale... celý příspěvek > | |
|
|
|
|