|
Příspěvky uživatele - 248.51
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řízkování maliníku, 21.10.2023 Ty vyhony bych nechala tak 25cm od sebe Lída. |  | Řízkování maliníku, 20.10.2023 Výsadba cca 50cm od sebe. Lída |  |
|  | Popínavka na "pergolu", 13.10.2023 Ještě mne napadlo něco - než vám vyrostou stromy nebo pořádná vytrvalá popínavka, můžete zkusit k pergole zkusit na léto vysít pár semen ačokči (paprikookurka), když jsem ji před několika lety zkoušela, udělala mi rychle neprůhlednou vysokou zelenou... celý příspěvek > |  | Popínavka na "pergolu", 13.10.2023 Požadovaný rychlý růst má opletka (Fallopia aubertii), rychle popne velké plochy. Lída |  | Přesazení živého plotu, 11.10.2023 No ono pokud by se jednalo o listnatý živý plot, lze ho při přesazení ořezat, aby lépe zakořenil. Pokud by se jednalo o tůje, tak by zakrácení dejme tomu na polovinu by zřejmě nepřipadalo v... celý příspěvek > |  | Přesazení živého plotu, 10.10.2023 Vzrostlé stromy (keře) je na přesazení potřeba připravovat 1-2 roky předem. Osobně pochybuji, že se vám povede bez úhony přesadit 15-20 let starý živý plot (ani nepíšete, z čeho je). Pokud ho máte z tůjí, tak bude určitě jednodušší ho vysadit... celý příspěvek > |  | Malina usycha, 7.10.2023 Také bych se k tomu přikláněla, já už dávno jednouplodící odplozené vystříhala. Jelikož mám směs obou typů, tak vždycky vystříhám všechny zaschlé a u zbylých odplozených na podzim ustříhám vršky... celý příspěvek > |  | Malina usycha, 7.10.2023 Ještě doplním vysvětlení p.Waltera : vedle tohoto prutu, co plodil, vám vyrazí další výhon (nebo i víc výhonů), na kterých bude maliník plodit příští rok.
A abyste v tom neměl zmatek - jsou maliníky... celý příspěvek > |  | Slivoň neznámá?, 7.10.2023 Možná jsem to byla já, ale tohle opravdu Viktorie nebude, ta zraje dřív a má plody jako slepičí vejce, do dlaně jeden, navíc jen červenofialové. Ne tak fialové, jako na těhle fotkách... ... celý příspěvek > |  | Mýtus o škvorech, 5.10.2023 Konkrétní článek jsem nečetla, ale v nedávné době jiné dva, které na 100% byly přeloženy překladačem, Čech by některá slova nepoužil, působila v kontextu nelogicky. Nevím, proč to před vložením na stránky zahrady alespoň někdo nepřečte... Lída |  |
|  | Mohu již přenést do skleníku?, 4.10.2023 To jsem ráda. Já je letos sázela trochu později, protože jsem ještě byla zjara poněkud pochroumaná a nedošla jsem na zahrádku, ale sklizeň byla váhově normální. Letos spíš větší velikosti a na kusy méně (zalévám). Dávám odrůdu... celý příspěvek > |  | Dotaz na odrůdu česneku, 1.10.2023 No on tak "nečpí". Ale je fakt, že žlučník nedráždí (jeden čas jsem s tím měla problém). Jinou zkušenost nemám. Lída |  | Dotaz na odrůdu česneku, 1.10.2023 Nevím, jaké máte zdrav.problémy, např. lidem se žkučníkovými problémy doporučují Bjetin. Lída |  | Nezralá rajčata - vaření?, 31.8.2021 Nemyslím, vím - mám to odzkoušené. Pokud nejsou chycená plísní, ale jinak otrhaná před prvními mrazíky někdy v půlce září úplně zelená kolikrát dojídám červená skoro do Vánoc... Lída |  | Nezralá rajčata - vaření?, 31.8.2021 My používali roky zelená rajčata do čalamády (zel.rajčata, paprika, cibule + kyselý nálev), dělá se z nich i čatní. Ale doma vám normálně zčervenají, když je dáte třeba do krabice a přikryjete papírem - v pokojové... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|