Mohu již přenést do skleníku?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 17.4.2023 19:35
Loni jsem měl okurky nakládačky na balkóně taky, tedy po tom, co jsem je pěstoval doma. Partenokarpické, Karlos. Vyséval jsem je 29.3., ale byly jen v korýtkách na pelargonie, více-méně pravidelně hnojené. Rok předtím jsem pěstoval partenokarpické i venku na zahradě. Veliká bída. Ve srovnání s Reginou 3 až 4x méně. Venku. Ale doma si vedly slušně, první okurky jsem měl 8.6. Tedy zhruba v době, kdy jsem na zahradě vyséval. Ty partenokarpické nejsou nijak velké, ale bylo to vítané zpestření. Pochopitelně jsem doma hnojil uměle Goldem.
No a Reginám nahoře jsem dal dospod trochu koňského hnoje (ovšem ne tolik, aby hřál) - mimochodem Terka je kůň nebo kráva? - a pak později dostávaly v zálivce právě ten kvašený slepičinec, patřičně naředěný. Úroda skvělá. Mně moc nevadí, že přerůstají, protože většina jde do salátů. Ještěže mám dobré sousedy a výměnný obchod funguje: dostanete rajčata a papriky, případně jinou zeleninu a já dostanu slepičí hvno. Vydělávám na tom já. Je to hnojivo na všechno, tedy téměř. Koňský hnůj chodím sbírat na pastvu: je zaručeně přímo ze zadku a ničím nekontaminován. Ovšem na teplé pařeniště to nevydá.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 17.4.2023 19:57
Já mám to pořadí obvykle obráceně. Ale nelituju toho. Letos mi nějak doma na ty okurky nezbylo místo. Už jsem psal, že pěstuju v bytě a mám jen omezený počet oken k dispozici. A to ještě to jedno vyžaduje velké diplomatické schopnosti, abych přesvědčil manželku, že ho smím použít. Balkonovníky jsou fajn, ale papriky (ani okurky, kdybych je měl) si tam ještě netroufám dát. Snad tenhle týden.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 4.10.2023 22:40
Díky moc za radu. Osvědčila se, řekl bych naplno. Vypěstoval jsem, tedy pouze aplikací hnoje podle vaší rady, bez přidání draslíku, naprosto superA brambory. Pravda, výnos mizerný až bídný, z 9 kilo jen 35, ale jsou přesně podle mé chuti. Nelze je rozvařit, při upečení se dužnina vůbec nerozpadá a chuť (podle mého vkusu) je neprosto nejlepší z toho, co jsem kdy jedl. Jestli zbydou na Vánoce, bude z nich jedinečný brsal. Odrůda Glorietta, velmi raná a bylo sucho. Možná bych za jiných podmínek i sklidil víc, ale množství pro mne není rozhodující faktor, nejen u brambor, ale i třeba u rajčat. Příští rok to rozhodně zopakuju. Ještě jednou veliké díky.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.51 (?), 4.10.2023 23:27
To jsem ráda. Já je letos sázela trochu později, protože jsem ještě byla zjara poněkud pochroumaná a nedošla jsem na zahrádku, ale sklizeň byla váhově normální. Letos spíš větší velikosti a na kusy méně (zalévám). Dávám odrůdu Dali. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|