Mohu již přenést do skleníku?

host - 248.51 (?)
4.10.2023 23:27

To jsem ráda. Já je letos sázela trochu později, protože jsem ještě byla zjara poněkud pochroumaná a nedošla jsem na zahrádku, ale sklizeň byla váhově normální. Letos spíš větší velikosti a na kusy méně (zalévám). Dávám odrůdu Dali.          Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 17.4.2023 17:39
Dnes jsem vyvezl hnůj Terce a našlapal ho do malého pařeništátka pro jedno hnízdo okurek salátovek. Budu letos pěstovat na balkoně, ve skleníku a v tom teplém pařeníku. Jsem zvědav na porovnání úrod. Ale balkon to asi prohraje... Jinak jsme museli vyvést močůvku a použili ji k pohnojení trávníku. Mám barel zákvasu ze slepičinců vylepšený nějakým kravěncem. Králičí bobky přehnané přes katr používám místo NPK.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 17.4.2023 19:35

Loni jsem měl okurky nakládačky na balkóně taky, tedy po tom, co jsem je pěstoval doma. Partenokarpické, Karlos. Vyséval jsem je 29.3., ale byly jen v korýtkách na pelargonie, více-méně pravidelně hnojené. Rok předtím jsem pěstoval partenokarpické i venku na zahradě. Veliká bída. Ve srovnání s Reginou 3 až 4x méně. Venku. Ale doma si vedly slušně, první okurky jsem měl 8.6. Tedy zhruba v době, kdy jsem na zahradě vyséval.  Ty partenokarpické nejsou nijak velké, ale bylo to vítané zpestření. Pochopitelně jsem doma hnojil uměle Goldem. 

No a Reginám nahoře jsem dal dospod trochu koňského hnoje (ovšem ne tolik, aby hřál) - mimochodem Terka je kůň nebo kráva? - a pak později dostávaly v zálivce právě ten kvašený slepičinec, patřičně naředěný. Úroda skvělá. Mně moc nevadí, že přerůstají, protože většina jde do salátů. Ještěže mám dobré sousedy a výměnný obchod funguje: dostanete rajčata a papriky, případně jinou zeleninu a já dostanu slepičí hvno. Vydělávám na tom já. Je to hnojivo na všechno, tedy téměř. Koňský hnůj chodím sbírat na pastvu: je zaručeně přímo ze zadku a ničím nekontaminován.winkOvšem na teplé pařeniště to nevydá.

Milan

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 17.4.2023 19:46
U nás byla loni úroda nakladaček hojná. Ty salátovky nevím jaké jsou, protože je mám z vlastního osiva, ale zavřené ve skleníku plodí výborně. Zatím je to jalovice. Na teplé pařeniště by se to muselo namíchat se slámou polít močůvkou a nechat zaležet. Já mám letos dvacet rajčat plus ten Spencer 50 cm vysoký a doufám, že už začne kvést. Ale úroda okurek bude určitě dříve než rajčat.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 17.4.2023 19:57

Já mám to pořadí obvykle obráceně. Ale nelituju toho. Letos mi nějak doma na ty okurky nezbylo místo. Už jsem psal, že pěstuju v bytě a mám jen omezený počet oken k dispozici. A to ještě to jedno vyžaduje velké diplomatické schopnosti, abych přesvědčil manželku, že ho smím použít. Balkonovníky jsou fajn, ale papriky (ani okurky, kdybych je měl) si tam ještě netroufám dát. Snad tenhle týden.

Milan

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 18.4.2023 8:07

Ják jsem psal, mám něco navíc takže kdyby byl nějaký problém a výsadba odešla, mám zálohu. Co se týká toho Kristalonu Gold který jste zmínil chci si ho ke všem těm statkovým hnojivům pořídit k jabloním. Někdo na Youtube říkal, že je dobrý. Letos to bude 6 rok od doby kdy jsem si koupil první várku podnoží A2 a zaštěpoval. Stromky (několik odrůd) i když už na trvalém stanovišti jsou ale pořád jako párátka, která neunesou 5 jablek. :-(Loni na jaře koupené nové A2 po pokusném zaštěpování několika kusů do podzimu taky velice špatný růst, že se mi je už ani letos nechce vůbec štěpovat, myslím že jsou to nějaké slabě rostoucí podnože a tím pádem ztráta času, okopávání, odplevelování hnojení a postřiků.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3046) - 208.138 (?), 4.10.2023 22:40

Díky moc za radu. Osvědčila se, řekl bych naplno. Vypěstoval jsem, tedy pouze aplikací hnoje podle vaší rady, bez přidání draslíku, naprosto superA brambory. Pravda, výnos mizerný až bídný, z 9 kilo jen 35, ale jsou přesně podle mé chuti. Nelze je rozvařit, při upečení se dužnina vůbec nerozpadá a chuť (podle mého vkusu) je neprosto nejlepší z toho, co jsem kdy jedl. Jestli zbydou na Vánoce, bude z nich jedinečný brsal. Odrůda Glorietta, velmi raná a bylo sucho.  Možná bych za jiných podmínek i sklidil víc, ale množství pro mne není rozhodující faktor, nejen u brambor, ale i třeba u rajčat. Příští rok to rozhodně zopakuju. Ještě jednou veliké díky.

Milan HP

host - 248.51 (?), 4.10.2023 23:27

To jsem ráda. Já je letos sázela trochu později, protože jsem ještě byla zjara poněkud pochroumaná a nedošla jsem na zahrádku, ale sklizeň byla váhově normální. Letos spíš větší velikosti a na kusy méně (zalévám). Dávám odrůdu Dali.          Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz