Příspěvky uživatele - 208.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvetou, 26.4.2025
Už Tě naprosto chápu - je to nádhera. Takhle krásný nejsou ani plně rozkvetlá rajčata. Milan
Zkroucené listy na rajčatech, 26.4.2025
Může, ale není. A i když se snažím kupovat profesionální materiál s dobrou pověstí, bez ohledu na cenu, stalo se mi to také. Kontrola vstupního materiálu není stopro ani tam. Samozřejmě jsem se na ten vadný kompost zapomněl podívat. Tak až... celý příspěvek >
Miloši, ty postižené listy se nejspíš nezmátoří. Moje zkušenost. Ale pokud jsi odstranil to reziduum herbicidu, nové listy už budou normální. Neumím říct, zda je lepší to nechat u rajčat na nové zálistky. Asi to vyjde nastejno. U mne byly postižené... celý příspěvek >
Vápník pod rajčata, 26.4.2025
Rajčata lze radostně jíst ještě mokrá postřikem. Milan HP
Nevzešel česnek, 26.4.2025 Obsahuje fotku
Ten můj prořídlý česnek dnes vypadá takto. Konce listů nežloutnou jako loni. Sice bych si ho představoval silnější, ale hnojím ho (síran amonný a posléze ledek vápenatý na povrch), tak snad to dožene. A když ne, spokojím se s malými česneky, hlavně... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 26.4.2025 Obsahuje fotku
Dnešní foto ukazuje, tedy zatím, že ten nápad/nutnost nebyl zase až tak ujetý, jak jsem si myslel. Rajčata se viditelně slušně chytla, nezvadl ani lísteček. Sice růst, pokud vůbec nějaký, je nepatrný, tedy nepostřehnutelný, ale teď už se má oteplit,... celý příspěvek >
A ještě mne napadá jedno opatření: řeřichový test. Nakoupit substrát v předstihu a otestovat ho ať už řeřichou nebo jinou citlivou rostlinou. Mám za to, že těch vadných není rozhodně většina. Zvlášť by se to vyplatilo při velkém počtu sazenic ve... celý příspěvek >
Ne, s těmi substráty si problémy nevymýšlíme. A dost dobře nechápu, jak by v tom výrobce mohl být nevinně. Ručí přece za své výrobky nebo ne? Milan HP
Ano, i u zavedené a relativně spolehlivé značky se můžeme dočkat nemilého překvapení. Ale je to přeci jen méně pravděpodobné. Samo domo je rozhodně nejbezpečnější řešení. Milan HP
Miloši, tohle se stalo mnohým z nás. Mně letos s koupeným kompostem. Ta chyba není v nás, tedy snad jsme příliš důvěřiví, ale v producentech těch výrobků. Nemá smysl si to vyčítat. Reklamace je sice oprávněná, ale těm rostlinám už nepomůže.... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 23.4.2025
Já jen, že hnojení v kontejnerech je jiná písnička než v záhonech. I když na kontejner neprší, při pravidelné zálivce mají minerály tendenci se splavovat do podšálků. Máš v tom kýblu díry nebo jen drenáž? Já mám děravé. To také hraje roli. Navíc ty... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 22.4.2025
Vypadá dobře. Nejenže přežije, bude prosperovat. Čím jsi ho pohnojil do zásoby? A jak ho chceš hnojit potom? Já jim do kýblové směsi dávám Cererit a trochu siranu draselného, aby kvetly a plodily. Průběhem vegetace jsem je dřív přihnojoval... celý příspěvek >
Velké bílé larvy, 20.4.2025
Jste-li soucitné povahy jako moje manželka, prostě je hoďte do kompostu, který chcete použít až napřesrok. Tam škody nenadělají. Jen dejte pozor, aby se vám pak nepřemnožili brouci. Za sebe ale přiznám, že když prosívám kompost do záhonu, jsem... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 19.4.2025
Dnes kontrolní den. Rajčata vypadají přesně tak, jako když jsem je tam zasadil. Nezvadly, což beru jako známku toho, že kořeny přijímají vodu, tedy i živiny. Teplota půdy pod nimi měřená ale šikmo, tunel jsem neotvíral, stále ještě 12°C. Zítra má být... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 19.4.2025
Kdepak, tam nepojedu. Nechci utrpět šok a z toho plynoucí silný pocit méněcennosti. Raději budu skromný a porovnávat své roky mezi sebou. Je to jako kdybych ve svých mladých letech nastoupil k utkání proti Borgovi. To by mi nejspíš tenis... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika