Rajčata 2025

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3104) - 208.138 (?)
23.4.2025 18:03

Já jen, že hnojení v kontejnerech je jiná písnička než v záhonech. I když na kontejner neprší, při pravidelné zálivce mají minerály tendenci se splavovat do podšálků. Máš v tom kýblu díry nebo jen drenáž? Já mám děravé. To také hraje roli. Navíc ty doporučené koncentrace jsou nejspíš propočítány pro pěstování v záhonech, kde množství roztoku při zalití je nejmíň dvojnásobné než při zalití do nádoby. Vyzkoušel jsem to a výsledek mne překvapil. Při použití suchých hnojiv na povrch (mělké zapracování) si letos rajčata vedou o dost líp než při použití doporučených koncentrací v zálivce. A u těch hnojiv, která nemám suchá, zdvojuji doporučenou koncentraci.

Vím, Ty si to uděláš po svém, ale já si nechci nechat svou zkušenost jen pro sebe.wink

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3104) - 208.138 (?), 22.4.2025 21:34

Vypadá dobře. Nejenže přežije, bude prosperovat.smiley

Čím jsi ho pohnojil do zásoby? A jak ho chceš hnojit potom?

Já jim do kýblové směsi dávám Cererit a trochu siranu draselného, aby kvetly a plodily. Průběhem vegetace jsem je dřív přihnojoval Kristalonem v zálivce podle návodu, ale letos jsem přešel na Cererit jen mírně zapracovaný do povrchu a vypadají lépe, i když jsou jen 7,5l kontejnerecha dřív byly ve 12 litrech. Občas je zaleju roztokem ledku vápenatého, ale BER se moc nebojím, protože na balkóně pěstuju jen koktejlky a kontejnery mám odstíněné. Ten Cererit jim dávám tak jednou za měsíc, uvolňuje živiny postupně.

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3364) - 113.237 (?), 23.4.2025 10:02

Nějaké přihnojování do zásoby jsem zatím neřešil. Jednoduše jsem smíchal nějaký substrát Agro, který snad má něco pro začátek, s mým kompostem. Do budoucna počítám s nějakým přihnojováním rozpustnými hnojivy (síran draselný, kristalony, ledek vápenatý a pod., vše co mám na zahradě).

Vladimír

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3104) - 208.138 (?), 23.4.2025 18:03

Já jen, že hnojení v kontejnerech je jiná písnička než v záhonech. I když na kontejner neprší, při pravidelné zálivce mají minerály tendenci se splavovat do podšálků. Máš v tom kýblu díry nebo jen drenáž? Já mám děravé. To také hraje roli. Navíc ty doporučené koncentrace jsou nejspíš propočítány pro pěstování v záhonech, kde množství roztoku při zalití je nejmíň dvojnásobné než při zalití do nádoby. Vyzkoušel jsem to a výsledek mne překvapil. Při použití suchých hnojiv na povrch (mělké zapracování) si letos rajčata vedou o dost líp než při použití doporučených koncentrací v zálivce. A u těch hnojiv, která nemám suchá, zdvojuji doporučenou koncentraci.

Vím, Ty si to uděláš po svém, ale já si nechci nechat svou zkušenost jen pro sebe.wink

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025