|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zasychání malých nezralých plodů, 3.6.2023 Právě samosprašnou Stellu jsem měl, úrodná, dobrá. Uschla. Měl jsem ji určitě 10 let. Teď mám samosprašnou Celeste. Vloni měla pár třešní na ochutnání, samozřejmě jsem je snědl nedozrálé, ale byly dobré. Letos jich bude více. Má být ranější, a proto... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 3.6.2023  Za poslední dvě noci jen jeden sameček! Dal jsem si práci a dnes jsem hledal vajíčka obaleče jablečného. A docela rychle jsem vajíčko našel na třetím odebraném plodonoši. Hledal jsem na Idaredu, ten mu chutná. Vajíčko je bílé, není vidět larvička... celý příspěvek > |  |
|  | Zasychání malých nezralých plodů, 1.6.2023 Dobrý den, nebude opylena. Hodně odrůd třešní je cizosprašných, potřebuje k opylení pyl jiné třešně, ale aby to nebylo tak jednoduché, tak konkrétní odrůdy. Ta Vaše třešeň nemá opylovače, i když v okolí je třešní mnoho, například. Pokud znáte Vaši... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 1.6.2023 Dnes ráno 14 nových úlovků samečků obaleče jablečného. Pro okolí Hradce Králové jsou podle AMETu podmínky pro líhnutí na cca 65 %. Postřik larvicidem vidím na začátek příštího týdne (23.týden, pro HK). |  | Rozkvétání slivoní, 31.5.2023 Lído, je to možné. Vypátral jsem i ApMV (virová mozaika jablek). Ta se tomu podobá hodně. Tenhle virus napadá i peckoviny. |  | Rozkvétání slivoní, 30.5.2023  Prosím odborníky, co to je. Odrůda Presenta, už vloni byly plody vyloženě hnusné, nejedlé. Říkal jsem si, že třeba nedozrály... Koukal jsem na ESFY, virovou zakrslost..., ale tohle je hodně výrazné poškození. Herbicidem to není, celkově jsou listy... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 27.5.2023 V HK na dnešek jen 3, a je tam teď večer zima, 14°C. Takže do rána asi moc úlovků nebude. A kladou od 17°C výš. Bezy černé začínají rozkvétat, v době vrcholu kvetení (pro HK cca za týden?) je vhodné provézt postřik larvicedem (třeba Mospilan).... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 25.5.2023 Na dnešek jsem ulovil 16 samečků obaleče jablečného, i když včera večer v HK moc teplo nebylo. Takže dnes jsem stříkal proti obaleči ovilarvicidem Juvinal Gold + proti padlí a strupovitosti Merpan a Score. Ze zkušenosti vím, že pokud je chladnější... celý příspěvek > |  | Co žere listy paprik?, 24.5.2023 Nic jiného mě nenapadá, než slimáci. A ty bílé zbytky jsou cestičky ze slizu, jak lezou. Já používám granulky Desimo Duo, ale je to více Lima-ex, Limanish atd. Mně takhle lividovali paprikovou sadbu v pařeništi, sypat musím i venku. Ve dne se... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 24.5.2023 No, já si naši nevelkou zahradu hýčkám od 80. let. Vysokokmeny, zákrsky, keře rybízu. Pod tím všem byla zelenina, brambory, tráva pro slepice a králíky. Takže kloudného nakonec nebylo nic, protože chemická ochrana nešla dělat. Pod stromy byla... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 23.5.2023 Nějak se mně nedaří, ale budu pokračovat. Monitoring letu obaleče jablečného: Mrknu na AMET, zaškrtnu škodliví činitelé sady, kliknu na jablíčko blízké Hradci Králové, kde mám zahradu, konkrétně Želí a mrknu na přehled vývoje škůdců. Konkrétně... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 23.5.2023  , |  | Utečenec, 23.5.2023 Za socíku jsme používali místo stříhání kovové spony. Koukal jsem, že jsou na trhu stále. Např. "spona křídelní". |  | Utečenec, 22.5.2023 Tak jsem to šel změřit. Do 70 cm od spodu to je OK. Pak začínají oka 16x16 ve dvou řadách a výš jsou 16x20 cm. Hubená slepice se 16x16 protáhne. Chápu paní, že chtěla nejlevnější pletivo, já jsem uvažoval stejně. Jenže mně psi zaplaťpanbu vyrostli.... celý příspěvek > |  | Utečenec, 22.5.2023 Protáhla se. Lesnickým pletivem mám obehnanou zeleninovou zahradu kvůli psům. Dole má oka menší, směrem nahoru se zvětšují. Když byl jeden pes už odrostlejší štěně, tak jsem trnul, aby ho nenapadlo prolézat, naštěstí nenapadlo. Teť už má 30 kg, takže... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|